Kiadó szoba Budapest - “Kamu” kiadó szoba hirdetések és internetes átverések

Jelen cikkünkben a hazugságokon alapuló „kamu” hirdetésekkel fogunk foglalkozni és az internetes átverések különböző fajtáival. Ezeket érdemes elolvasnia akkor is, ha most nem keres albérletet, mert később a hasznára lesz ezen igazságot feltáró cikkünk a témáról.

Miért hirdetnek „kamu” hirdetésekkel kiadó szobát Budapesten az emberek?

A válasz roppant egyszerű, de ha bérlőként bújjuk a kiadó szoba Budapest belvárosában lévő albérlet hirdetéseket akkor nem látunk át a szitán, nem figyelünk rá annyira. Egyik hirdetés a másik után, főleg ha az idő is sürget minket akkor nem vesszük észre, hogy csalás áldozatává is válhatunk.

Más apróhirdető oldalakon gyakran láthatjuk a hirdetésben az alábbiakat: „A kép csak illusztráció„; „A hirdetés fényképei illusztráció, de ugyanilyen az albérlet is”.

Amennyiben „A kép csak illusztráció” szöveget olvassa akkor ezeket kár még felhívnia is, mert átverés áldozata is lehet. Több féle opció is lehet az átveréseknek, nézzük meg a leggyakoribbakat

  • Internetes csalás kiadó szobákkalÁtverés a bérlemény állapotára vonatkozólag: tipikus magyar mentalitáson alapuló átverés. Meghirdet egy magánszemély vagy cég (ezek ritkábban, félve a jogi következményektől) az interneten egy valóságban lelakott, undorító, igénytelen kiadó szobát egy netről lelopott igényes bizalmat gerjesztő képpel, majd ezt kiteszi azon az áron, vagy kicsivel felette, amelyet a csaló elképzel magának a lakása bérleti díjának. Ugyebár az érdeklődők hívni fogják és a csaló azt mondja, hogy jöjjön ki, megvan még a lakás vagy kiadó szoba, amit hirdetett. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel sokan nézik meg a lerobbant igénytelen, a hirdetési képekre még kicsit sem hasonlító albérletet. 10 emberből 9-en kifordulnak azonnal, de mindig lesz egy személy, akinek ki tudja adni a csaló bérbeadó az albérletét. Az első eset előfordulása általában nyáron a legjellemzőbb, amikor sok diák keres kiadó szobát és élet halál harcok alakulnak ki a normális szép szobákért, lakásokért. Ez esetben mindig kiveszik azt a szobát, ami lelakott, mert nincs más választásuk, ha vidékről kell felköltözni, de nincs kiadó szoba vagy lakás a piacon.
  • Átverés és adathalászat nyár előtti időszakra: a második típusú átverés esetén a lakás nem is létezik, nincs is ilyen lakás vagy szoba, amit hirdetnek csupán a keresletet szeretnék magukhoz édesgetni üzleti célból. Ha nincs ilyen kiadó szoba Budapest belvárosában akkor majd ők ajánlanak egy másikat, amiből nekik már pénzük van. Ha leszerződtek más lakások tulajdonosaival a közvetítők, akkor abból pénzt akarnak keresni és a számukra pénzzel kecsegtető albérleteket kínálják az albérletet kereső személyeknek, nem pedig azt, amit ténylegesen keresnek. A nem létező szép hirdetésekkel bevonzzák a gyanútlan érdeklődőket, akik szobát vagy lakást szeretnének bérelni albérletként, majd ajánlják helyette azt, amiből pénzük van. Nem baj, ha teljesen más az elképzelés, általában mindig kiadják, hiszen az albérletekre Budapest bel és külvárosában is óriási kereslet van. Ez is inkább a nyári időszakra jellemző csalás, amelyben leginkább ingatlanközvetítők vesznek részt.
  • Pénz „lehúzása” és csalás: A médiában már többször is hallható volt, hogy az interneten a csaló egy két nagyon szép hirdetést tesz fel piaci ár alatt és megpróbál pénzt kicsalni a bérlőktől a címért, vagy egy listáért, ahol a bérlő által keresett szuper albérletek találhatóak meg telefonszámokkal csalódás mentesen. Ha egy ilyen hirdetést feltesznek az internetre akkor általában az az első, amiből meg lehet ismerni ezen csalásokat, hogy első körben behívják az irodájukba az albérlet keresőket. Ott elmondják, hogy a belső rendszerükben több tucat jobbnál jobb friss albérlet van és 9-15.000 Ft-os egyszeri összegen kiadják a listát, amit személyes igényeire szabva készítenek el pillanatok alatt a közvetítők. Ez a lista lényegében ugyanazokat a hirdetéseket tartalmazza, amit egy apróhirdetési oldalon az ingatlan kiadó kategóriában bárki megtalálhat. Természetesen, mivel ki is veszik ezeket pár nap alatt, így az átadott listában levő 8-10 db cím közül több mint a fele nem él.

Amennyiben nem szeretne ilyen csalások áldozatává válni akkor figyeljen oda ezen jelekre, amiket most leírtunk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!