BUDAPEST 15. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Ha változatosság, akkor Budapest 15. kerület.

Budapestre költöznél, de nem kifjezetten rajongsz a belváros ötletéért. Míg annak számos előnye és különleges varázsa elismerendő, mégsem mindenki vágyik a vele járó központi, felgyorsult életstílusra.

 Ha egy olyan városrészre költöznél szívesen, amely egy nagyobb magyar városra emlékeztet, de mégis közelebb helyezkedik el Budapest szívéhez, mint egy nem budapesti város, akkor Budapest 15. kerület. 

 

Budapest 15. kerület több városrészből áll, méghozzá Pestújhely, Rákospalota, és Úlpalota, azonban a kerületet gyakran Újpalotával említik gyakran a köznyelvben. Budapest 15. kerület egy olyan része a városnak, amely panelnegyedekből és kertvárosokból tevődik össze. Ebből kifolyólag igen csak hasonlít nagyobb, de nem fővárosi, magyar városok esztétikumához.

 Ez segíthet neked abban, hogy hamarabb megszokd az új környezetet és otthon érezd magad már a költözési folyamat korábbi fázisaiban is. Különösen akkor jön ez kapóra, ha vidékről költöznél Budapestre és könnyedén elfog a honvágy. 

 

Látnivalók.

Budapest 15. kerület több látnivalóval is rendelkezik, ezért unatkozni biztosan nem fogsz. Itt található ugyanis a Rákospalotai Múzeum, amely néprajzi kiállítást és egy képtárat foglal magába. 

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár három kerületi tagkönyvtára is itt helyezkedik el, ami a vizsgáid során még sokat segíthet a felkészülésben. De a Pólus Filmszínház és a Csokonai Kulturális és Sportközpont is is minőségi kikapcsolódással szolgálhatnak számodra. 

Amennyiben pedig vásárolni támad kedved sem szükséges más kerületekbe utazni és hosszasan robogni a villamossal. Budapest 15. kerület bevásárlóközpontjai közé tartozik a Pólus Center és az Ázsia Center is. 

Életminőség.

Rákospalota kertvárosa gondoskodik a minőségi életszínvonalról. Fák a járdaszegélyek mentén, zöld kertek, közösségi élet, barátságos házak és kedves szomszédok. Sőt, még vasúti megállóhely is található a kerület városrészein. 

Ha a kertváros mégsem a te világod lenne, akkor Újpalota paneltelepe is albérletekkel és közösségi élettel fogad téged, Pestújhely egyes részei pedig egy vidéki kisvárosra emlékeztető stílusa vonzhatnak a városnegyedbe. 

 

Utazás, közlekedési viszonyok. 

A 12-es, 14-es, 62-es, 62A és a 69-es villamosok közlekednek a kerületen belül és segítik elő a más kerületekbe történő tovább jutást, illetve majdhogy 40 féle buszjárat is gondoskodik a választékos útvonalon történő közösségi közlekedésről. 

 

Közbiztonság.

Természetesen mindenki szeretne biztonságos környezetben lakni, és bár minden városnak, illetve városrésznek megvan a maga vészelyes környéke, teljesen érthető, hogy a munkahely és számodra fontos helyek közelsége mellett, a közbiztonság a vezető oka annak, hogy miért költöznél egy adott kerületbe.

Pestújhely, Rákospalota, Újpalota közbiztonsága javuló tendenciát kezdett mutatni az elmúlt években, így Budapest 15. kerület egy igen barátságos kerületnek bizonyult. A Rákos út, Oroszlán út, de a az Eötvös utca piros zászlós jelzésnek, tehát kevésbé biztonságosnak nevezhető. Ezeket a környékeket érdemes elkerülni. 

Hol találhatsz magas minőségen lakások, ahol nem vagy veszélynek kitéve? A Károlyi Sándor utca, Ajándék út, Dunakeszi út, és annak környéke már sokkal élhetőbb és élvezhetőbb részei a kerületnek. De iyen lehet például a Székely Elek út és annak környéke is.