BUDAPEST 18. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Miért költözz a 18. kerületbe.

Sok olyan személy akad, akik szívesebben preferálják Budapest peremkerületeit, a külvárosi élet, és ebből kifolyólag a kertvárosiasabb élethelyzetet a belvárosi társasházak és panelnegyedek helyett. 

Minden peremkerületnek egymástól különbötő jellegzetességgel is rendelkezik, így azokhoz igazodva választhatod ki a számodra leginkább megfelelő kerületet és azon belüli városrészt mind lakhatás, mind megélhetés, és nem utolsó sorban, financiális szempontból.  

Budapest 18. kerület is a fővárosi peremkerületekhez tartozik, és épp úgy, ahogy más kerületekben, a maga szépségével és különlegességeivel csalogatja a kerületbe a külvárosi területekre vágyó lakókat, bérlőket. 

 

A kerületről.

Nem csupán kedvező árak, de nagyobb részt családi házak, kertváros, múzeumok és bizonyos fokú zöld övezet várja Budapest 18. kerület azokat, akik itt bérelnének albérletet. Ha a családi házak stílusa vonzóbb számodra, mint a társasházakban, panelokban, polgári lakásokban történő bérlés, akkor érdemes megcélozni Budapest kertvárosi kerületeit. 

Budapest 18. kerület két részre osztható: Pestszentlőrinc és Pestszentimre. Mindkét kerület rész magas lakószámmal rendelkezik, ám előbbinél ez magasabb az utóbbihoz képest. Kiépítését illetően Budapest 18. kerület több, családi házas, de lakótelepes részekkel is rendelkezik. Egy kevés ipari létesítmény is előfordul a kerületben. 

Budapest 18. kerület az egyik legjellegzetesebben kertvárosias része a fővárosnak. Itt ugyanis igazi, zöld pázsittal és családi házakkal rendelkező környéket fedezhetsz föl. Míg egyes budapesti kerületek kertvárosai mind rendelkeznek kevésbé esztétikus, olykor az elhanyagoltság határát súrolja, addig az itt lévő kertvárosok minden része rendezett és tisztán tartott.

Ennek következtében pedig az utóbbi években nagyot ugrott az itt bérelni vágyók száma. Sokan pedig nem csupán vidékről, de Budapest másik kerületeiből is átköltöznek a 18. kerületbe. 

A főváros nemzetközi repülőterének, a Liszt Ferenc repülőtérnek ad otthont, továbbá az Országos Meteorológia Szolgálat Központi Előrejelzője, a Központi Légkörfizikai Intézet itt található. Kapóra jöhet a reptér közelsége, ha kalandvágyó személyiség vagy és szeretsz utazni is, így garantált, hogy nem késed le a járatod, ha a reptér kerületében élsz. 

Több művészetoktatási létesítmény is biztosítja a művészetet a kerületben. Ilyen a Gyöngyvirág utcában elhelyezkedő Dohányi Ernő Zeneiskola, de a XVIII. kerületi Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény is, amelyet a Kondor Béla sétányon lelhetsz fel. 

Budapest 18. kerület két múzeummal is büszkélkedhet. Az egyik az Aeropark, amely a Liszt Ferenc Reptér 2B terminálja közelében található meg, és a magyar repüléstörténetű múzeumunkként szolgál. A másik múzeum a Tomory Lajos Múzeum. Budapest 18. kerület zöld övezeteként pedig a Péterhalmi, közismert nevén a Halmi Erdő szolgál.

 

Közlekedés.

 A repülőtér közelsége miatt megnövekedett közlekedés jellemző a kerületben és a kerületből ki is. Több, mint 40 nappali autóbusz járat gondoskodik arról, hogy elérd a géped, vagy éppen elvigyen a repülőtérről, míg a 6 féle éjszakai járatot vehetsz igénybe, attól függően, melyik kerületre, vagy éppen városrészbe tartassz. 

Ha pedig a villamost preferálnád, az 50-es villamos a pestszentlőrinci Béke téri megálló és a  Határ út között közlekedik. Budapest 18. kerület önálló vasúti megállóhellyel is rendelkezik, amely fontos szerepet játszik azon személyek számára, akik gyakran utaznak. A vasúti megállóhely közel helyezkedik el a reptérhez. 

 

Biztonság.

A nagymértékű költözés hullám nem csupán a külváros szépségének, de a növekvő közbiztonságnak is köszönhető. A legkevesebb bűncselekmény a főváros külső kerületeiben fordul elő. Ide tartozik a Budapest 18. kerület is.

 Melyek a kerülendő, veszélyt jelentő környékek? A Béke utca, illetve a vasúti megálló környékén érdemes odafigyelni. Az egykor nagy hírnevet felépített Havanna lakótelep sem tartozik a legbiztonságos környékek közé.