Gyakran Ismételt Kérdések

és a válaszok

A weboldalon feltüntetett szobák, lakrészek (szoba saját hozzá tartozó fürdőszobával) és önálló lakások beköltözésének idejét megtalálja a “Szoba beköltözésének ideje” menüpontban. A weboldalon feltüntetett kiadó szoba és lakás hirdetések címéért semmit sem kell fizetnie, minden díjmentes!
A szerződés lejáratok tulajdonképpen azt jelentik, hogy a jelenlegi, most ott benn lakó bérlőnek mikor jár le pontosan a bérleti szerződése, kvázi mikor költözik ki és Önnek mikor tudjuk átadni azt legkésőbb. Alapesetben nagy kihasználtsággal működünk. Szoba mindig szokott felszabadulni folyamatosan, ugyanis sok bérlő nem tudja, vagy nem szeretné kitölteni a határozott idejű bérleti szerződésének határidejét és ekkor új bérlőt hoz maga helyére, akivel le tudunk majd szerződni és ő el tud menni máshova. Ilyen élethelyzet szinte minden héten előfordul, így érdemes a Kapcsolat menüpontban levő telefonszámon érdeklődni, ugyanis nagy valószínűséggel munkatársunk fog tudni ajánlani Önnek egy olyan kiadó szobát Budapesten, ami az igényeinek megfelel.

A weboldal első részében megtalálható a Global Best Property Zrt. hasznosításához tartozó ingatlanjai, viszont amennyiben itt nem találja meg az Ön által preferált kiadó szobát Budapesten akkor lehetősége van a bérbeadó partnereink egyéb kínálata között is keresnie. Több céggel, magánszeméllyel, és alapítvánnyal partneri viszonyt alakítottunk ki, akiknek ingatlan portfólióját is megtalálja weboldalunkon. Ha a partnereink kínálatában tetszik bármely ingatlan akkor azt a Kapcsolat menüpontban jelezze felénk és tájékoztatjuk a további ügymenetről természetesen díjmentesen. Számunkra az a legfontosabb, hogy megtalálja nálunk az Önnek ideális budapesti kiadó szoba hirdetést.

A budapesti kiadó szoba hirdetések kizárólag egy darab szobát jelentenek, amihez közös használatú konyha, étkező és fürdő tartozik. A lakrész viszont olyan szoba, amelyhez a szobán belül saját fürdő és WC tartozik, kvázi nem kell osztozkodni senkivel ezen, a komfort érzet jelentősen megnő. A lakás hirdetések pedig olyan önálló lakásokat jelentenek, ahol senki más nincs és senkivel sem kell osztozkodnia pl. a konyha vagy a fürdő használaton. A lakást csakis Ön használja, illetve lakótársa vagy vendégei. Az adott kiadó szobákhoz, lakrészekhez és lakásokhoz tartozó táblázatban megtalálható, hogy hány fő költözhet be az adott ingatlanba.
A bérleti díjon és fix rezsi költségen kívül semmilyen egyéb más rejtett költség nem társul. Amennyiben nincs szándékos pazarlás, úgy a fix rezsi költség ténylegesen télen és nyáron is állandó, nem változik. A fix rezsi díja minden járulékos költséget tartalmaz (víz, csatorna, gáz, villany, fűtés, meleg víz, szemétszállítás, közös költség, TV és internet), egyéb más felmerülő költség nem lesz. Ezen kívül egy alkalommal, a szerződés lejárata előtt 30 nappal van egy kötelező nagytakarítási díj, amely egy bérlőre eső fix díja 8.000 Ft, viszont ezen díjat egy évben csak egy alkalommal kell megfizetni.
A Kapcsolat menüpontban levő telefonszámot felhívva részletesen tájékoztatjuk Önt bárminemű kérdése merülne fel. Ezen felül az Ügyintézés menüpontban, kiválasztva, hogy már ügyfelünk (bérlőnk), avagy sem, egyéb a céggel, fizetéssel, számlázással kapcsolatos információkat talál meg, a szerződés mintáinkat is letöltheti (telefonon kaphat jelszót a dokumentum megnyitásához) és jelentkezhet bármelyik kiadó budapesti szoba hirdetésre, esetleg előzetesen le is tudja foglalózni a kiszemelt szobát.
A bérleti díj és a fix rezsi díj is a szobára vonatkozik függetlenül attól, hogy azt hány fő lakja. Egy és két fő esetében sem emelkedik vagy csökken ennek díja, ez minden esetben állandó.
A budapesti kiadó szobát, lakrészt, vagy önálló lakást úgy lehet előzetesen megtekinteni amennyiben jelenleg bérlő lakja, hogy egy mindkét fél számára alkalmas időpontot egyeztetünk, ahol a bérlő beengedi az ingatlanba Önt, és körbe vezeti. Ezután minden egyéb kérdéssel, észrevétellel munkatársunkhoz forduljon a Kapcsolat menüpontban levő elérhetőségek egyikén abban az esetben is, ha szeretné lefoglalózni, kivenni a kiadó szobát, lakrészt, lakást. Ha lejár a szerződése a jelenlegi bérlőnek akkor ezután Ön fog tudni beköltözni majd a kiadó szobába, lakásba.
Igen, amit lát a képeken az minden marad a lakásban, ezen értéktárgyakkal együtt kerül átadásra a kiadó szoba, lakrész vagy önálló lakás.
Igen, bármi cserélhető, odavihető, elvihető. Amikor visszaveszi munkatársunk az ingatlant akkorra kell visszaállítani az eredeti állapotot, ahogy a képeken is volt, és ahogy át vette tőlünk az ingatlant.
Igen, a weboldalon feltüntetett ár a számlás ár. Számlát a bérbeadó minden esetben kibocsájt függetlenül attól, hogy a bérlő fel e tudja használni azt lakhatási támogatásra, avagy sem, így a szoba ára nem lesz olcsóbb, a feltüntetett árak fixek.
A foglaló, illetve a hozzá kapcsolódó előszerződés (ingatlan foglalói szerződés) a komoly szándékot testesíti meg, amely mindkét fél részére előnyös. A Bérbeadónak azért, mert nem kell mást keresnie tovább a szobára, a Bérlőnek pedig azért, mert biztosan tudja, hogy a jelenlegi bérlő kiköltözése után 100%-osan övé lesz a szoba. A foglalói előszerződést követően munkatársunkkal szükséges egyeztetnie, aki fogadja Önt az irodájában és a szerződést megkötik. Itt elkéri Öntől a személyes adatokat a bérleti szerződés elkészítése végett. Illetve a pénz átadásáról átvételi elismervény fog készülni és munkatársunk személyi igazolványával és lakcím kártyájával igazolja személyazonosságát Önnek, hogy ki az aki átveszi a pénzt.

Amennyiben Ön lefoglalózta az egyik kiadó szobát Budapesten, amit a weboldalunkon lát, úgy telefonos egyeztetést követően, ha visszakaptuk az ingatlant a jelenlegi bérlőtől, úgy akkor azt át tudjuk adni az Ön részére és bérleti szerződést kötünk. A bérleti szerződés és mellékletei letöltéséhez tartozó jelszót a foglalói előszerződésben találja meg (vagy munkatársunktól kérheti telefonon), így amennyiben szerződés módosítási igénye van, vagy valamit nem ért, akkor azt előre jelezheti a Bérbeadó részére. A bérleti szerződés megkötésekor adjuk át Önnek a kulcsokat is, amely naptól fogva már beköltözhet a lakásba.

Ha Ön kiadó szobát bérel Budapesten tőlünk, akkor a lakótársakkal kapcsolatos információkat munkatársunktól kaphat. A kiadó szobák esetén a lakótársakat általában úgy válogatjuk meg, hogy a 18-30 év korosztályba essenek, mindenki segítőkész, normális életvitelt élő magyar személy legyen, lehetőleg fiúk lányok vegyesen. Külföldiekkel nem szoktunk nagyon szerződni rossz tapasztalataink miatt.

Amennyiben Ön nem tudja kitölteni a szerződésének határidejét (bármilyen okból kifolyólag), úgy két lehetőség van. A rosszabbik az, hogy kifizeti előre a határozott idejű szerződéséhez tartozó bérleti díjat és rezsit úgy, hogy nem lakik ott. A jobbik verzió pedig az, hogy maga helyére új bérlőt jelöl ki, akivel le tudunk szerződni. Ebben munkatársunk mindenben segíteni fog Önnek, de elöljáróban annyit, hogy eddig még mindenkinek sikerült új bérlőt találnia maga helyére. Amennyiben az új bérlő leteszi a foglalót és leszerződik velünk, úgy egy mindenki számára alkalmas időpontot egyeztetünk, ahol a régi bérlővel bontjuk a szerződést, és az új bérlővel, aki lefoglalózta a szobát, azzal pedig megkötjük a szerződést és átadjuk az ingatlant a részére. Ezután Önnek már megszűnik a szerződése és a lakbér fizetési kötelezettsége a Bérbeadóval.

A bérleti szerződés szabályozza e kérdéseket, ahol részletesen le van írva, hogy ki miért szavatol. Bérbeadó a vagyontárgyakra díjmentes karbantartást nem vállal.
Ez mind nem probléma addig, amíg az azzal kapcsolatos helyreállítási költséget a bérlő kifizeti. Amennyiben összemaszatolja a falakat, úgy azt a szerződés lejárata után helyreállítjuk, amely fizetésére bérlő kötelezett. Ha az ablakot kitöri, bármilyen kárt okoz, úgy azt megpróbáljuk kijavítani, megjavítani, ha nem lehet, vagy az szinte ugyanolyan anyagi befektetéssel járna akkor újra vásárlás történik, amely fizetésére bérlő kötelezett. A bérleti szerződés mellett az 5. számú melléklet, az úgynevezett Bérlemény helyreállítás és egyéb szolgáltatások költségjegyzéke dokumentumban foglalt módon és díjon állítjuk helyre a károkozásokat, amely egy előzetes árajánlatnak minősül Bérbeadótól Bérlő részére.
A kaució csak egy kisebb összeg, amely egy esetleges károkozásnál épp, hogy fedi a helyreállítást. A kezesre azért van szükség, ha bármi nemű nemfizetés, károkozás, lopás vagy ezek összessége lépne fel és a kaució összege nyilvánvalóan nem lenne elegendő a fizetési kötelezettségek kiegyenlítéséhez és bérlő nem szeretne ezekért helyt állni, úgy van még egy természetes személy, aki anyagi felelősséget vállal Bérlő iránt.

A kaució nem lakható le, annak a bérleti szerződés utolsó napjáig rendelkezésre kell állnia. A szoba, lakrész vagy lakás visszaadása úgy zajlik, hogy előre egyeztetett időpontban munkatársunk kimegy az ingatlanba, ahol egy közös birtokba visszaadási jegyzőkönyvet vesznek fel az ingatlan állapotáról, az értéktárgyak meglétéről, esetleges károkozásról és a takarítottsági állapotról. A kulcsok vissza adásra kerülnek Bérbeadó részére. Ezután 10 munkanapon belül Bérbeadó elkészít egy teljesítésekre vonatkozó dokumentumot, ahol a szerződésszerű teljesítést, a káreseményt és helyreállításának díját, esetleges egyéb elmaradt fizetési kötelezettségeket vizsgálja meg, amennyiben volt ilyen. Ha szerződésszerű volt a teljesítés, és károkozás nem volt úgy visszautalja a bérlő részére a teljes kaució összegét. Amennyiben volt károkozás, késedelmes teljesítés, úgy ennek a csökkentett részével utalja vissza a Bérbeadó a fel nem használt kaució összegét. Amennyiben a késedelmes teljesítések, helyreállítás díjai nem elegendőek, úgy a kaución felül a bérlőtől egyéb díjat kérünk.

Amennyiben olcsóbb albérletet talált, nem jön ki társbérlőivel vagy egyéb indoka van, úgy abban az esetben sem mondhatja fel a határozott idejű szerződését a bérlő. Ha kiköltözik az ingatlanból, úgy attól függetlenül a fennmaradó hónapokat a Bérbeadó ugyanúgy kiszámlázza Bérlőnek és ki kell fizetni a lakbért. Ha el szeretne menni akkor az új bérlő kijelölését javasoljuk. Ha egy új bérlőt hoz maga helyére, akkor Önnel közös megegyezéssel bontjuk a szerződést és az új bérlő jelölttel leszerződünk. Ebben munkatársunk természetesen mindenben segít Önnek.

A bérleti szerződés hosszát a weboldalunkon tesszük közzé a szoba beköltözésének ideje menüpontban egy táblázatban, amely nem módosítható, ezt addig a napig kötjük meg, amely ott szerepel. Itt mindegyik kiadó szoba Budapest bel és külvárosában meg van határozva egy úgynevezett szerződés lejárat. Ha lejjebb teker a lapon akkor a következő évi szerződés lejáratok is láthatóak. Ha ez Önnek kevés akkor a szerződés közös megegyezéssel meghosszabbítható.