BUDAPEST 11. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Újbuda megadja számodra, amire vágysz.

Újbuda, azaz Budapest 11. kerület. A főváros legnépesebb kerülete, ha önálló településként tekintenénk rá, akkor Magyarország negyedik legnagyobb települése lehetne. Az egyedi domborzattal és vízrajzzal rendelkező, hegyes- dombos vidék egészen a Duna – partig kiváló otthont nyújt azok számára, akik élvezik a fővárosi élet kínálta előnyöket. 

Ha az 1. kerület és a 2. kerület egy része egy középkori tündérmese maradványait kelti életre, akkor Budapest 11. kerület nem más, mint egy modern tündérmese. Gazdag múlttal, érdekes és kalandos történelemmel rendelkező városrész, amely modern épületeket emelt a hegyek-dombok közé.

Budapest 11. kerület várorészében központi szerepben találhatjuk a közlekedést, a kultúra és szórakozás témakörét, illetve a természetet. Sok-sok egyetemista költözik ide az egyetemek közelsége miatt, illetve azért is, mert az effektív közlekedésnek köszönhetően könnyedén eljuthatna az egyetemekre, de a pesti oldalon terülő belvárosba is. 

 

Közlekedés.

Fontos szólni a közlekedésről, hiszen amikor ide költözöl, napi szinten használod majd Újbuda jól kiépített tömegközlekedési hálózatát. A vasúthálózat terén is fontos szerepet tölt be Budapest 11. kerület, ugyanis Újbuda két vasútállomással is rendelkezik. A Kelenföld vasútállomáson áthalad a dunántúli vonatok nagy része és a főváros negyedik legforgalmasabb vasútállomása. 

Ehhez képest csökkentett forgalom figyelhető meg a városrész másik vasútállomásán, az Albertfalva vasútállomáson. A kisebb vonatforgalom ellenére sem nevezhető eseménytelen vasútállomásnak, sőt, igen koránt sem unalmas az állomás hangulata. 

Míg a távolsági közlekedés esetében az említett két vasútállomás szignifikáns szerepet tölt be, addig rengeteg helyi járat indul és halad át a kerületen villamos, busz, metró formájában. Budapest 11. kerület villamosközlekedése igen fejlett, és nagy számban közlekednek buszok is a környéken. 

Az 1-es, 4-es, 6-os, 11-es, 19-es, 41-es, 47-es, 48-as, 49-es, 61-es villamosok közlekednek a kerületben és kapcsolják össze Újbudát a déli, északi és belső területeivel, továbbá Pest központi részeivel is. 

Ezentúl pedig több, mint 40 nappali és legalább 10 éjszakai autóbusz járattal is büszkélkedhet a kerület. Az M4-es metró is itt közlekedik és kapcsolódik össze Pest belvárosával, ezzel Budapest 11. kerület közösségi közlekedését a város egy jelentős közlekedési csomópontokkal rendelkező kerületévé emelve

 

Kultúra és szórakozás.

A város budai oldala mindig is a kultúrával került összekapcsolásra az emberek fejében, bármikor szóba is hozódott a főváros. Ha azt hallod, hogy Buda, akkor a műveltség, a kultúra és az értelmiség juthat eszedbe. 

Nem meglepő, hiszen mind egyetemisták, mind művelt értelmiségiek körében közkedvelt része ez a városnak. Így hát szomszédaid nagyrészt okos, értelmiségiek, esetleg művészi vénával megáldott emberek lesznek, akikkel széles témakörökről lehet beszélgetni. 

Jelentős könyvtári gyűjteménnyel rendelkezik Újbuda, ugyanis  Budapest 11. kerület a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár három tagkönyvtára is működik itt, ami valljuk be, igen hasznos lehet tanulményaid során. Gazdagréten, Lágymányoson és a Kelenföldön üzemelnek ezek a könyvtárak. 

A Karinthy Színház mellett pedig a Budai Parkszínház is kecsegtető lehet számodra, amely a Feneketlen – tó melletti parkban található. A színházi szórakozás mellett a mozizás is igazi élmény, melyet majd az Allee Bevásárlóközpontban tehetsz meg. 

Ha pedig vásárlással szereted kiengedni a gőzt szabadidődben, az Újbuda Center Bevásárlóközpont és az Allee Bevásárlóközpont a város legigényesebb és legtisztább bevásárlóközpontjaiként várnak rád. A könnyűzenét kedveled? Sebaj, a Petőfi híd közelében található A38 Hajó, a Club 202 a kerület déli részén kínál szórakozási lehetőséget számodra. 

Természet. 

Amennyiben a magaslatok buzgó kedvelője vagy, a Gellért-hegy és Sas – hegy gyönyörű kilátással emelhetik a napjaid színvonalát, míg az egyéb zöld övezetek kedvelőjeként itt találhatod a Feneketlen- tavat, a Bikás parkot, a Függetlenségi parkot, az Egyetemisták parkját, de a Kamaraerdő és az őrmezei Költők parkja is. 

 

Biztonság.

A városrész kimondottan családbarát és tiszta, ezáltal pedig magas közbiztonsági statisztikákkal is rendelkezik. Újbuda központi része, illetve a Szent Gellért tér környéke nagyszerű lakhatási körülményeket ígérnek. A vasútállomások környékét lehet talán az egyetlen kevésbé biztonságos résznek nevezni.