BUDAPEST 4. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

3 ok, amiért megéri Újpestre költözni.

Gondoltál már arra, hogy Újpestre költözz? Miért Budapest 4. kerület? A városrész számtalan vonzerzővel rendelkezik és kihagyhatatlan előnyökkel szolgál az érdeklődő, a jövőbeli bérlők számára. Bár nem esik elég szó Újpestről, a kerület egy igazi kincsnek számít. 

Azt tervezed, hogy Budapestre költözöl? Esetleg már Budapesten élsz, de nem sikerült megbarátkoznod a környékkel ahol jelenleg laksz, ezért albérletet, és ami a legfontosabb, kerületet váltanál? 

Sokan nem is gondolják, hogy mennyire nagyszerű városrészről beszélünk. A főváros legkellemesebb környékei közé tartozik Budapest 4. kerület. Újpest több szempontból is megéri, akkor is, ha családdal költöznél, de igen kiváló lakhatási szempontokból azok számára is, akik újonnan költöztek a fővárosba, ahogy a fiatal egyetemisták és pályakezdők is nagy rajongói a környéknek. 

Összeszedtünk pár szempontot, amelyek bebizonyítják számodra is, hogy mennyire klassz Budapest 4. kerülete. A jövőbeli albérleted kiválasztásakor érdemes feltenni pár kérdéset magadnak. Mennyire biztonságos az a kerület ahová költöznék? Élhető-e a kerület, vagy csak egy napjainkban trendi, de hamarosan lecsengő álomképet üldözök? Milyen típusú lakást bérelnék? 

 

1. Külvárosi felüdülés. 

Nem minden a belváros. Az élénk, vérpezsdítő hangulat bizonyos személyiség típusoknak tökéletes lehet 24 órában, míg más személyiség típusok bár élvezik a belvárosi kalandokat, de csupán mértékkel. Az utóbbi számára a 4. kerület tökéletes lehet, ugyanis a külváros összes kedvező tulajdonságát megtapasztalhatják itt. 

Amennyiben te is ilyen vagy, akkor különösen élvezni fogod a kerületet jellemző „jól megközelíthetőség” érzését. Ha éltél már a belvárosban, akkor nagyon jól tudod a parkolással, a szűk utcákkal, a közlekedéssel és a közlekedési dugókkal járó frusztrációt. A Budapest 4. kerület egy teljesen megközelíthetetlenségi frusztráció –mentes övezet. 

Az Árpád út Újpest főútjaként nagy jelentősséggel bír és a tömegközlekedés szempontjából is fontos részét képezi a kerületnek. Forgalmas utcáról beszélhetünk az autóbuszok szempontjából, hiszen itt közlekedik a 25-ös, 104-es, 104A, 120-as, 170-es, 196-os, 196A, 204-es, 220, 270-es busz, ráadásul két metrómegállóval is büszkéledhet az út. 

Itt fut végig a jól ismert Váci út is, amellyel több kerületben is találkozhatunk. Mivel ezek az utak igen forgalmasak és főutak, jóval tágasabbak a legtöbb belvárosi utcához képest. A belváros és Újpest között az az egyszerű, de igen meghatározó különbség figyelhető meg, hogy az utcák tágasabbak és valamivel egyszerűbb a parkolás is. 

 

2. Kertvárosok, szomszédok, zöld övezet. 

A kertvárosokban mindig több fát láthatunk, mint a város centrumában. A fák, a zöld pázsit, a virágok és egyéb növények szignifáns értékkel bírnak környezetünk tekintetében. Különösen a nagyvárosokban szükséges minél több fát ültetni és dús növényzetet kialakítani. 

Budapest 4. kerület területe, főutak, de egyében kertvárosok, élheti utcák, és fás járdaszegélyek környéke. A Bucka utca, a Csokonai utca, Attila utca mind nagyon békés és igényes utcák. Ha felbukkan egy-egy kiadó albérlet a hirdető oldalakon, érdemes lecsapni ezekre az utcákra. A Görgey Artúr utca pedig közel helyezkedik el az SzTK-hoz is.

 

3. Nem mindegy, milyen a közbiztonság. 

A 3. kerülethez hasonlóan, a közbiztonság itt is jelesre vizsgázik. A főváros egyik legbiztonságosabb kerülete Budapest 4 kerület. Az Újpest központhoz közel helyezkedő utcák, például az Erzsébet utca meglehetősen színvonalas és biztonságos környéknek számítanak. 

A kevésbé biztonságos környékek a 8. kerülettel határos környéken helyezkednek el, ilyen például a Pozsonyi és a Tél utca is, de Budapest más kerületeihez viszonyítva a közbiztonság még így is magasabbnak tulajdonítható, de összességében egy igen megbízható, barátságos és felüdítő környékről beszélhetünk, ha Újpestről esik szó.