BUDAPEST 19. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

A közösség a központban: Budapest 19. kerület.

Ahány ember, annyi szokás. Egyesek a legmodernebb környezetben érzik jól magukat, és értékrendjüket is az ehhez hasonló attribútumok köré építik ki. Ilyen a party-negyed, a nívós üzleteknek a közelsége és a felgyorsult, központi, nagyvárosi életmód jelentőssége.

Akadnak olyan emberek, akik a természettől nem messze érzik otthon magukat, így a természetközeli elhelyezkedés az elsőszámú prioritás, mikor albérletet keresnek, de vannak olyan emberek is, akik más értékeket helyeznek előtérbe.

Budapest 19 kerület a főváros egy olyan része, ahol központi szerepet játszik a sport, a vallás és a közösségi élet. Ha te is olyan személyiség vagy, aki olyan alapvető, emberi értékeket preferál, mint a közösség fontossága, akkor Budapest 19. kerület egy vonzó környék lehet számodra.

Városrészek.

Budapest 19. kerület 6 egymástól elkülönülő városrészből áll: A már említett Wekerle Telephez csatlakozik a Kispest Óváros, Kispest Kertváros, Kispest Lakótelep, Kispest Felső Dülő, Kereskedelmi és Szolgáltató övezet.

A Wekerle Telep nem csupán a Budapest 19. kerület, hanem az egész város egy érdekes és különleges színfoltjának számít. Egykor „falu a városban” is becézték a kerületnek ezen részét, hiszen a régen poros, gémeskúttal rendelkező területre egy angolszász mintát követő, kertvárosi övezetet hoztak létre. Így ha a tévéből is jól ismert kervárosi életstílusba vetnéd bele magad, akkor iránya Budapest 19. kerület.

Amennyiben hagyományosabb környezetben bérelnél, akkor érdemes szétnézned Kispest Óváros környékén, ami Budapest 19. kerület hagyományos építészeti kincsének is tekinthető. Hagyományos Kispestnek számít, ebből kifolyólag pedig nem meglepő, hogy sok tradicionálisabb épülettel rendelkezik, míg kevés modern stílusú épület található a város ezen részén.

Kispest kertváros pedig javarészt új építésű, kertes házakkal jellemezhető. Egy igen dinamikusan fejlődő területről beszélünk, így ennek megfelelően magas színvonalú, kifejezetten nagy kerttel rendelkező, több szintes házakról van szó. Igen kiváló életminőséggel büszkélkedhetnek az itteni lakosok.

Következő része a kerületnek a Kispest Lakótelep. A legtöbb külvárosi kerülethez hasonlóan Budapest 19. kerület egy részén is található tömbházas, konkrétabban panelházas lakótelep. Az Üllői út környékét lepték el ezek a panelnegyedek. A városrész szépsége, hogy közel található a Kispesti Áruház, a piac és a vásárcsarnok is.

A panelokon túl található Kispest Felső Dülő, másnéven Felső Kispest, ahol vegyes állapotban lévő házakkal lehet találkozni, így míg akadnak középkategóriás és igen jó állapotú, kertvárosi házak itt, romosabb épületek is helyet kapnak.

A Kereskedelmi és Szolgáltató övezetben helyezkedik el Budapest 19. kerület első bevásárló központja, az Europark. Nevéből adódóan sejthető, hogy mind kereskedelmi, de még tömegközlekedési szempontból is lényeges szerepe van ennek a városrésznek Újpesten belül is és Budapest-szerte is.

A bevásárló központ mellett még irodaházak, áruházak és beninkutakat lehet találni itt. Itt kap helyet Kispest központja is, a Kossuth tér, ahol a Centrum Áruház mellett helyet kapnak zöldségpiacok, iskolák, könyvtárak, bankok is.

Innen nem messze található a Kőbánya- Kispest közlekedési csomópont is, amely fontos szerepet tölt be a főváros közlekedésének szempontjából és egyfajta összekötő kapocsként szolgál a külváros és a belváros között.

Életvitel, biztonság, közlekedés.

Budapest 19. kerület a bűnözési statisztikák alapján a biztonságos fővárosi kerületek közé sorolható. A közlekedési csomópontok környéke és Felső Kispest szolgálhat nagyobb fejfájással, ezért érdemes inkább távolmaradni ezektől a részektől éjszaka, és talán a kerület más részeiben albérlet után keresni.

Továbbá, kerületen belül több templommal is találkozhatunk, a Templom téren például három egymással ellentétes, de egymás közvetlen közelségében elhelyezkedő templommal találkozhatsz, katolikus, evangélikus és református is akad, így könnyű lesz választani. Budapest 19. kerület összesen 13 templommal rendelkezik, így a hitéletet fontosnak tartók körében különösen népszerű lehet Budapest 19. kerület.

A 42-es és az 52-es villamos, illetve az M3-as metró szolgáltatnak gyors, effektív és megbízható tömegközlekedést, de a kerület több, mint 45 buszjárattal is könnyít a közlekedés nehézségeink az itt lakók számára.