BUDAPEST 10. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Ha egy élhető városrészt keresel, akkor Budapest 10. kerület.

Budapest 10. kerület a főváros egy nagy kiterjedésű területe, amely egy konkrét kisváros is lehetne, hiszen minden, ami egy várost jellemezheti és egy települést várossá emelhet, az megtalálható itt. Gyűjtőnevén Kőbányaként is emlegetik a kerületet. 

Igen kedvelt környékről beszélhetünk Kőbánya tekintetében nem csupán a fent említettek miatt, hanem a meglehetősen olcsó árak és a kiváló közlekedés okán is. Diák vagy? Pályakezdő? Esetleg munkavállalóként spórolnál és egy jól struktúrált környezetbe költöznél? Megmondjuk, hogy a te szituációdban miért éri meg nagyon Kőbánya albérleteit célba venni. 

 

Mit értünk kiváló tömegközlekedés alatt?

Ha választékos és bőséges tömegközlekedési opciók akkor Budapest 10. kerület. A kerület városközpontjai ugyanis nagyszabású tömegközlekedési csomópontok, a közösségi közlekedés egyik budapesti fellegvára. Kőbánya alsó vasútállomása buszpályaudvar, villamosmegálló és vasútállomás is egyben. 

Kőbánya Kispest pedig Budapest 10. kerület, köznyelven KöKi névre keresztelt központi része, szintén vasútállomás, buszpályaudvar, ahogyan a 3-as metró végállomása is. Egy másik jelentős része a városnegyednek az Örs vezér tere, ahol villamosmegállókkal, buszpályaudvarral is találkozhatunk, de a 2-es metró és a H8-as, H9-es HÉV végállomásaként is szolgál. 

Budapest 10. kerület igen forgalmas is egyben, a kerületen belül ugyanis összesen 34 autóbuszvonalnak van megállóhelye, így biztos, hogy te is megtalálod a számodra leghatékonyabb és leggyorsabb közlekedési eszközt, útvonalat a célállomásod eléréséhez. 

Ha pedig ez még sem így lenne, amire bár nem sok az esély, hiszen számos közlekedési opcióból, kedvedre válogathatsz, több busz halad át a kerületen, de csak a szomszédos kerületben állnak meg, annak peremén, a két kerület határához közel. 

A tömegközlekedés sokak számára jelentős, hiszen mind a diákok, mind a pályakezdők, a fiatal munkavállalók napi szinten használják ezeket a közlekedési eszközöket. Valljuk be, egyetemistaként vagy pályája elején nem mindenki enged meg magának egy autót. 

Sok fiatalnak húszas éveikben is luxusnak tekinthető. Pontosan ezért igazi kincsnek számít egy olyan kerületben bérelni, ahol a közlekedés nem okoz majd komolyabb fejfájást. Amennyiben pedig azon szerencsés fiatalok közé tartozol, akik rendelkeznek saját autóval, az a jó hír, hogy sokkal egyszerűbb itt a parkolás, mint a város sok más kerületében. 

 

Mennyire élhetők Budapest 10. kerület albérletei és maga a kerület?

Az egyszerű válasz erre az, hogy „nagyon is”. Budapest 10. kerület, ahogyan említettük, olyan egyedi helyzetet kínál az itt bérlők számára, amely sok más budapesti városnegyedben nem valósítható meg, itt azonban tökéletesen és gyönyörűen működik. 

Az élhetőséghez elengedhetetlen, hogy létezzen valamiféle zöld övezet is a lakónegyed térségében. Budapest 10. kerület pedig a parkok kerülete. Több, nagyobb park is található itt, amely nemcsak a levegő minősége miatt fontos, hanem azért is, mert az embernek ingerekre van szüksége. 

Zöld övezetek és parkok nélkül pedig nem kapnád meg azokat az alapvető, jótékony ingereket, amelyekre a természetben szükséged van. Csupán mesterséges és társasági ingerek érnének. Itt található a Népliget, a Csajkovszkij park, Óhegy park, Újhegy park, Rottenbiller park, Sportliget, Dausz Gyula park, hogy csak néhányat említsünk Budapest 10. kerület neves, parkos, zöld övezetei közül. 

Rengeteg lakótelep található a kerületben, többek között az Újhegyi lakótelep és a Szent László lakóházak. Ezek a környékek kiváló lakhatási és élhetési körülményeket biztosítanak az itt bérlők számára, de a városrész más területein is sok, kellemes környék található. 

 

Mennyire  biztonságos az élet itt?

A kertvárosi rész igen jó környék. A Kozma utca, Vadszőlő utca, Eszterház utca, Fátyolka utca igazi, magyar, kertvárosi hangulattal rendelkezik, de az Újhegyi lakótelep is kiváló biztonság szempontjából. 

Ha a kevésbé biztonságos részeket említjük, akkor néhány utcával óvatosabb lenni, jobban odafigyelni, ha arra van dolgod tömegközlekedésen, ha lehetséges, akkor éjszaka kerülni ezeket a környékeket. A Hős utca, Hölgy utca, Bihari út, a Zalka Máté tér környékeit érdemes elkerülni.