BUDAPEST 1. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Budapest I. kerülete a főváros legesztétikusabb környéke.

Budapest I kerület, másnéven Víziváros. Az egyik legimpozánsabb városrész. Itt megtalálhatod a város történelmi kincseinek nagy részét, és pezseghet a véred is a népes, macskaköves utcákon, amelyeket a turisták is imádnak. Ez pedig nem véletlen, hiszen Európa egyik leggyönyörűbb városáról beszélünk.

Kontinens-szerte „Európa rejtett kincsének” nevezik Budapestet a szemet gyönyörködtető architektúra és természeti kincsek, ezek ötvöződése miatt. Ennek a szépségnek pedig nagy részt  Budapest I. kerület és annak környéke ad otthont, ahogyan neked is otthont adhat, ha itt bérelsz albérletet. 

Megéri Budapest ezen kerületében bérelni több okból is. Az egyik jelentős oknak a városnegyed népszerűségét illetően az egyszerű közlekedés számít. Rengeteg tömegközlekedési útvonalra, opcióra is nyílik lehetőséged itt. 

Több, mint 20 féle buszjáratból válogathatsz, attól függően, hová szeretnél eljutni. Ráadásul itt nem merül ki a lehetőségek tárháza, ugyanis villamosok és HÉV is közlkekedik. Ha pedig késésben vagy, sietnél, esetleg nem igazán szeretsz bámészkodni, az M5-ös metróval is sok helyre eljuthatsz. Amennyiben pedig a sétát preferálod, gyalog is könnyedén feltalálhatod magad és a közelben lévő úticélokra találhatsz

Egy másik, jelentős oka annak, miért is szeretik mind a bérlők, mind a turisták Budapest I. kerület, illetve az annak környéke nyújtotta látványosságait nem más, mint a történelmi értékek és az ezekből fakadó életérzés. Egy Budai Várkertben tett séta megeleveníti előtted a múltat, sőt azt is érezheted, hogy valami nagyobbnak, arisztokratikusnak, fenségesnek a részése lehetsz. 

Buda számtalan kincset rejteget számodra, ha az építészeti szépségekben és a történelmi gazdagságban gyönyörködnél. Akár szobrokról beszélünk, akár szökőkutakról, egyértelmű, hogy átéled a régmúlt izgalmait, mely büszkeséggel tölthet el. Rengeteg rejlik abban, hogy milyen környéken élsz és milyen architektúrájú épületek vesznek körül. Bár kezdetben észrevétlenül történik, de hatással van személyiségedre az a hely, az a környék, városrész, és főként kerület, amelyet te otthonodnak vélsz. Ezért sem mindegy, hol bérelsz albérletet. 

Mit árul el rólad, ha a Vízivárosban bérelsz? Budapest I. kerülete egyszerre jellemezhető két ellentétes jelzővel: sikkes és retro. Míg ugyanis a modern, világváros színvonallal magasan van a léc, és az országba külföldről érkező turisták kedvenc pontjának is számít, tagadhatatlan a történelem iránti szerelme azoknak, akik ide költöznek. 

Egy elveszett régmúlt támad fel újra és újra az egykori hőseinknek állított szobraink, szökőkútjaink, róluk elnevezett utcáink között, és a szellő mindennap dalra fakadva dúdolja tündérmesék hang foszlányait, pontosan akkor, amikor ébred a város, és a villamos csöngése köszön vissza, diákokat és munkavállalókat cipelve gyomrában.

Valahol a kiadó albérleteket és szobákat sem lehetne másképpen bemutatni. Stílusjegyeik gyakran hordozzák a modern kort és a mai trendeket, azonban egy-egy belsőépítészeti csavar mindig kerül a történetbe, amelynek köszönhetően majd egy középkori mese szereplőjének érezhetet magad. Ilyen apró jegyek lehetnek a kőfalak, vagy éppen a fa gyakori használata a bútorok, berendezések és egyéb dekoráció szempontjából. 

Akkor pedig, ha nem utaznál vissza annyira messzire a múltban, a közelmúlt nosztalgiáját is élvezheted, retro és vintage stílusú kávézók, cukrászdák és éttermek teraszain, így ha nem a királyok és királynők lakomájára fájna a fogad, azonosulhatsz egy letűnt kor hollywood-i üdvöskéinek életével macaron-t majszolva, vagy éppen bort szürcsölve, a stílus ugyanis adott hozzá. 

Közbiztonság tekintetében bár az egész kerület viszonylag magas biztonsági statisztikával büszkélkedhet, a Naphegy tér és a Gellért Hegy környéke, Pala utca, a Ponty utca kiemelkedőnek számít lakhatás szempontjából, ráadásul a Rakpart közelsége miatt a legjobb éttermek, bárok, cukrászdák emelik a kerület koránt sem alacsony színvonalát.  

Az Arany János és a Donáti utca is kiváló biztonsági és élhetési rátával rendelkezik. Bár az autóval történő megközelítés és a parkolás kisebb nehézségeket okozhat, de nem lehetetlen küldetés. A látványért és az életszínvonalért mindenképpen megéri, a biztonságról pedig nem is beszélve. 

A Batthyányi utca, a Hattyú utca és a Csalogány utca előnyös albérleteket tartogat számodra, hiszen közel található a Széna téren található közlekedési csomóponthoz, ahogyan a Margit körúthoz is. Ennek köszönhetően nőnek az utazási és közlekedési esélyeid is a kerület ezen részeiben. 

Míg a Déli Pályaudvar környéke, az Alkotás és a Márvány utca bár egyáltalán nem tartoznak a város legveszélyesebb környékei közé, a Pályaudvar miatt megnövekedett forgalom a biztonságot is csökkenti valamennyire. 

Hadművészeri Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Zenetörténeti Múzeum, Sziklakórház Atombunker Múzeum, Houdini Ház, hogy csak párat említsünk azokból a múzeumokból, amelyek kulturális felemelkedést, továbbá kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújthatnak számodra .Mellettük pedig a Várhegy, A Halászbástya, a Várkert mind-mind sétára hívnak a cseresznyevirágos tavaszi delutánokon, forró nyári estéken, aranyló őszi vasárnapkon, és csontig hatolón hideg, téli reggeleken is. 

A fent említettek sok indokot állítanak fel az I. kerületbe történő költözés mellett, azonban az egyik legfontosabb tényező, amely bizonyára számodra is sokan jelent majd az a közbiztonság. Budapest egy igen biztonságos környékéről beszélhetünk a Vízivárosban, az első kerületben. Már önmagában ez meggyőző ok, hogy itt keress albérletet.