BUDAPEST 16. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Ha városi csendéletre vágysz, irány a 16. kerület.

Nem tudod Budapest melyik kerületébe érdemes költözni? Szeretnél a fővárosban bérelni, azonban nem vonz a turista-centrikus belvárosi életmód? Esetleg eddig a város belsőbb területén éltél ezelőtt, azonban már részesíted előnyben azt az életstílust?

 

 Bizony előfordulhat az is, hogy az egykor kedvelt életstílust kinőtted és valami komolyabbra, nyugotabbra vágysz. Megeshet, hogy szívesen költöznél külvárosi területre is. Budapest 16. kerület fekvése alapján a főváros elővárosi területén találhatók, és a Szilas-patak, Pesti-síkság, illetve a Gödöllői –dombság találkozásánál helyezkedik el. 

Budapest 16. kerület egy több városrészből, mondhatni önálló területeknek tűnő részekből összetevődő kerület. A kerület egyik szépsége, hogy ezek a városrészek eltérőek jellegükben, de mégis összetartoznak. Az ide tartozó kerülete Cinkota, Rákosszentmihály, Mátyásföld, Sashalom és Árpádföld. 

Zöld pázsít, májusban nyíló virágok és az udvarban található mesebeli, bájos vizeskutak. Ez a látkép egy elbűvölő falusi hangulatot eleveníthet meg számodra. Ez a hangulat fogadja a Budapest 16. kerület kertvárosába költözni kívánó, jövőbeli, potenciális bérlőket is. 

Budapest 16. kerület egykor ugyanis a fent említett városrészek által faluként működött. Pontosabban, a Cinkota, Rákosszentmihályi, Sashalom, Árpádföld és Mátyásföld voltak különálló falvak, most azonban Budapest 16. kerület részeit képezik. 

Ennek köszönhetően pedig bizony egyáltalán nem meglepő, hogy a városrészek kertvárosai nagyban tükrözik a falusi életmód maradványait. A város előkapujaként szolgáló, csendesebb, természetesebb környezet egyik varázsa is ez. 

Egy másik előnye a kerületnek, pedig, hogy a főváros területén belül itt meglehetősen tiszta a levegő, sőt ebben a tekintetben Budapest 16. kerület az egyik legtisztább levegőjű városrészként is jellemezhető. 

Mindezeken túl pedig itt található Budapest legnagyobb állóvíze is, a Naplás-tó. Ebben a tóban fürödni tilos, azonban a nyári napokon közkedvelt horgász és kirándulóhely a helyiek körében. Ha szeretsz a természetben gyönyörködni, akkor te is élvezni fogod a látványt. 

Ha mégsem csábít el maximálisan a falusi báj, akkor lakónegyeddel, egy-két paneles lakással is szolgálhat számodra a kerület a kertvárosias környékek mellett. Nem is meglepő a bő választék, hiszen egy kifejezetten nagy területről beszélhetünk. Öt egykor faluként működő település összeolvadásának köszönhetően ugyanis egyértelműen nagy terjedelműnek számít a kerület. 

Sashalom számtalan izgalmas pontot rejtegethet számodra, hiszen található itt gördeszka parktól kezdve piac is, míg Erzsébet ligetben olyan ínyencségek várnak, mint a közismert Szamóca cukrászda és fagyizó, vagy éppen a Limoncelló elnevezésű, olasz és mediterrán stílusú étterem.

Bár a csendélet fontos, azonban az ember gyakran el akar jutni a Budapest különböző kerületeibe, olykor akár a belvárosba is. Gyakran ezt pedig tömegközlekedéssel tennék meg az emberek. Bár valamivel több időbe telik eljutni a belvárosi, illetve egyéb kerületek nagyobb, fontosabb központi részéibe, azonban még így sem rémálom a közlekedés. Így is könnyedén eljuthatsz az Asoriáig egy 30 perc leforgása alatt. Érdemes az időt és az utazást is belekalkuláálni terveidbe. 

Több, mint 20 féle autóbusz járat közlekedik Budapest 16. kerület-szerte, illetve szállítja az utasokat Budapest különböző kerületeibe, azok központi részébe is, valamint HÉV járat is közlekedik erre, H8-as és H9-es jelzésekkel, az Örs Vezér terétől pedig a 2-es metró is igénybe vehető a tovább haladáshoz. Ennek köszönhetően a közlekedés sem okozhat nagy fejtörést. 

Ha pedig azon aktív, sportoló személyek közé tartozol, akik szívesen választanak kerékpárt a közlekedéshez, a Veress Péter út az Örs Vezér terét egy kerékpár úttal is összeköti, így szabadon mozgolódhatsz két keréken is. 

Ami pedig a biztonságot illeti, a csendes, külvárosi jellegéből fakadóan igen jó közbiztonsággal jellemezhető a kerület. A vasúti sínek mentén lévő házakat célszerű elkerülni, ilyen például a Barátság utca,  de az attól távolabb eső részek biztonságosnak és barátságosnak nevezhetők.