BUDAPEST 17. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Költözz Budapest külvárosába, megmondjuk miért.

Ha egy igazán terebélyes kerületbe vágysz, akkor Budapest 17. kerület a megoldás. Budapest legnagyobb kiterjedésű kerületének és a főváros kapujának is számít. A Régiakadémiatelep, Rákoskeresztúr, Madárdomb, Akadémiaújtelep, Rákosliget, Rákoshegy, Rákoskert, Rákoscsaba, Rákoscsaba- Újtelep alkotják Budapest 17. kerület egészét. 

 

A kerület fekvését illetően az egyik legszebb kerületnek tekinthető, hiszen a folyamatosan emelkedő Pesti-hordalékkúpság része. Így hát nem is csoda, hogy a Gellért-hegyhez hasonló magasságban terül el, tehát kerületének egésze területe dimbes-dombos jellegű.

 Önmagában ez csalogató lehet, ha szeretnél egy olyan környéken élni, ahol az emelkedő jellegnek köszönhetően könnyedén beláthatod a szomszédságot és a messzibe tekinthetsz. Romantikusan hangzik, de még sincs távol a nagyvárostól, hiszen Budapest 17. kerület, tehát a főváros egy részéről beszélünk. 

 

Miért lehet vonzó számodra egy ilyen városrész? 

Minden természetkedvelő személy örülhet, amikor a hirdető oldalakon Budapest 17. kerület kínál kiadó albérletet. Ide tartozik a Mezse- mocsár Természetvédelmi Terület, amely egy helyi védettséget élvező természetvédelmi övezet,  amely Budapest egyik legháborítatlanabb vizes élőhelye, telis-tele növényi ritkaságokkal és rengeteg madárfajjal egyaránt. 

Rákoskert Budapest legkeletibb része, ahogyan a központtól legtávolabbi városrész is, így tehát azok számára, akik a fővárosi élet csendes oldalát preferálják, lehetőleg távol a belvárostól, Budapest 17. kerület igazi feltöltődést, továbbá tökéletes lakhatást nyújthat. 

Rákosmente és Rákoshegy  pedig számos kertvárosi hangulatú környéket garantálnak számodra, mellé pedig zöld övezetre és a nagyvárosokra nem jellemező friss levegőre is számíthatsz. Budapest 17. kerület túlnyomó része pedig panel és ikerházas lakhatást is szolgáltat, ilyen például Rákoskeresztúr vagy éppen Rákoscsaba is. 

 

Ígér kulturális feltöltődést?

Természetesen. Budapest 17. kerület igen minőségi kamarszínházzal rendelkezik. Rákosligeten található a Maros mozi, amely filmvetítéseknek, kiállításoknak, valamint civil szervezeteknek ad otthont. A közzösségi életet és a kultúrát tovább emeli a Vigyázó Sándor Művelődési Ház. 

Továbbá, a barokk stílusú Podmaniczky – Vigyázó Kastély és a Bogáti-Hajdú-villa, amelyből az utóbbi az úgynevezett „süllyedő kastély” becenévvel is büszkélkedhet, hiszen vizes területen épült. Ezentúl pedig Budapest 17. kerület 18 nagyobb részt református és evangélikus templommal is rendelkezik. 

 

Hogyan közlekedjek, ha távol esik a belvárostól a kerület?

A városrész rengeteg buszjárattal rendelkezik. Több, mint 40 járat áll az utazni szándékozó lakók rendelkezésére. A távolsági vasúti közlekedés sem utolsó. A kerületben ugyanis található vasúti megállóhely, a 80a, tehát Budapest-Hatvan, illetve a 120a, ami bővebben a Budapest- Újszász- Szolnok vasútvonal halad keresztül.

 

Na és a közbiztonság?

Felmérések bizonyítják, hogy Budapest 16. és 17. kerületeiben nagyon alacsony mértékű a bűnözés. A statisztikák alapján túlnyomó részt közterületeken elkövetett bűncselekményekről van szó, és nem betörésekről. 

Bűnözés természetesen mindenhol található, és sokszor a nagyvárosokban magasabb a bűnesetek előfordulásának a száma. Ez azonban senkit se tartson vissza a költözéstől, hiszen minden kerületben akadnak nagyon biztonságos, illetve kevésbé biztonságos részek. 

Budapest 17. kerület magasan kielégítő közbiztonsági értéke kiváló lakhely lehet bárki számára, legyél akár egyetemista, vagy fiatal munkavállaló, nem csak a belvárosban találhatsz izgalmas otthonra. 

A Pesti út, a Napkelet utca, a Csordás utca és a Fodormenta utca is kimagasló és színvonalas környékeknek minősülnek, míg a vasúti megállóhelyenél található környező utcáktól nem árt távol maradni, különösen éjszaka