BUDAPEST 3. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Fő a biztonság, költözz Óbudára!

Mégis hova éri meg költözni abban az esetben, ha szeretnél közel élni a belvároshoz és átélni a fővárosi, emelkedett hangulatot, de nem szándékozol a város közvetlen szívébe költözni, mindezek mellett pedig biztonságra is vágysz? Ne keress tovább, Budapest 3. kerület.

Jó hírünk van számodra, ha szereted a sürgést – forgást, a nyüzsgést, és ha azért költöznél Budapestre, mert minőségi életre vágysz, igazi, világvárosi színvonalon, nem máshol, mint hazánk fővárosában, egy meglehetősen különleges világvárosban, amelyet egész Európa gyönyörködve néz. 

Azonban a pörgős életmód és a városi személyiség nem minden esetben egyenlő a belvárosi, kaotikus, 24 órás, meglehetősen élénk élvetvitellel. A belvárosi élet ugyanis varázslatosan szédítő, de nem mindenki szeret szédülni. 

No, de hol találhatsz olyan városrészt, amely viszonylagosan tükrözi a nagyvárost, de nyugodtabb, és ami nagyon lényeges a fővárosok tekintetében, biztonságosabb is, mint sok más környéke egy világvárosnak? Te bizony Budapest 3. kerület biztonságot nyújtó karjaiba kívánkozol!

Budapest 3. kerület, ahol impozáns lakótelepeket találhatsz kedvező árakon. Budapest 3. kerület, a főváros Budán található negyede, amelynek partját a Duna vize nyaldossa. Nem utolsó sorban pedig, Budapest 3. kerület, ahol nyugodtan hajtják álomra fejüket a lakosok, hiszen a közbiztonság figyelmreméltó szinteket produkál. 

A kerület Óbuda – Békásmegyer nevet használja, így amikor azt hallod, hogy „Óbuda”, tudhatod, hogy valaki a 3. kerületről beszél. Óbuda lakói számára a közbiztonság az elsődleges fontosságú szempont, mindenek fölött.

 Ez abban is megmutatkozik, hogy a felmérések alapján Budapest 3. kerület a főváros legbiztonságosabb kerületei közé sorolható. A városnegyed pedig kifejezetten büszke is erre a teljesítményre, ahogyan igyekszik is fenntartani, sőt, javítani az egyébként is kiváló színvonalat. 

Az itt bérlők nem csupán a közbiztonság miatt élvezhetik a városrész nyújtott élvezeteket, hanem azért is, mert igen egyedi programokban lehet részük a kerület lehetőségeit kihasználva. Az Aquincum Múzeum és a Hercules-villa az egykori Római Birodalom szerelmeseinek is élményeket ígér, és mintegy időgépként repít vissza egy másik korba

Óbudán található a Polaris Csillagvizsgáló is, amely egy nagyszerű esélyt kínál azoknak, akik szeretik az eget kémlelni, de elsőosztályú randi helyszínként is helytáll, ha lenyűgöznéd partnered. Ha pedig aktív életet élő, mozogni vágyó típusnak tartod magad, az Óbudai Szabadidőparknak köszönhetően számos lehetőséged akad. 

A közlekedés szempontjából is szerencsés környékről beszélhetünk a 3. kerületben. A villamosok közül az 1-es, 1M, 17, 19, 41-es villamosok közlekednek, míg számtalan busz menetrendből válogathatsz.

 A 9-es busz örvend talán a legnagyobb népszerűségnek, menet szerint Óbuda / Bogdán út és Kőbánya alsú vasútállomása között közlekedik. Ha busszal utaznál a belvárosba, ez a járat mindig rendelkezésedre áll. A H5-ös év útvonala pedig Batthyány út – Szentendre, Batthyány út – Békásmegyer. 

A kerület centrális részének a Flórián tér és a Fő tér körzete számítanak, így természetes itt kedvező tömegközlekedési lehetőségekkel találkozhatsz és mindezek miatt igen csak megéri ezeken a részeken bérelni. 

Ide sorolhatjuk még azokat a fontosabb közterületeket is, mint a Szentendrei út, Bécsi út, Árpád fejedelem útja, Lajos utca, Bogdáni út, ahogyan az Aranyhegyi út is. Forgalmasabb és lendületesebb kerület részeknek számítanak. 

Bár a közbiztonság kiváló, ahogyan azt már említettük is, nem árt tisztában lenni azzal, hogy mely utcák a legbiztonságosabbak és melyek tekinthetőbb kevésbé biztonságosnak. A forgalmas, sűrűbben látogatott utcákkal nem árt az óvatosság, éjszaka pedig mindig figyelj értékeidre a tömegközlekedésen és azok megállóhelyein várakozva. 

Dióhélyban összefoglalva, Budapest 3. kerület területén megnövekedett biztonságra számíthatsz, kedvező árakra, barátságos szomszédokra, és kimondottan különleges, egyedi kikapcsolódási, kulturális lehetőségekre. Igazán kedvező az is, hogy nagyon közel található a belvároshoz, így bármikor könnyedén és gyorsan felpezsdítheted az életedet.