BUDAPEST 8. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Tartanunk kell a Budapest 8. kerületében kiadó szoba vagy lakás hirdetésektől?

Sokan azt gondolják, hogy Budapest 8. kerülete egy rettegett mumus kerület a sok színes bőrű külföldi miatt, akiktől az emberek nagyobb százaléka irtózik.

Ebben van igazság, de a Józsefvárosnak azért nem mindegy melyik része, általánosítani így nem lehet, hiszen ebben a kerületben található a Magyar Nemzeti Múzeum és hat felsőoktatási intézmény, ami nagy népszerűségnek örvend.

Tehát elmondható, hogy a VIII. kerületnek vannak rosszabb részei, és vannak jó, kimondottan előkelőbb részei is, mint a nagykörúton belüli Palotanegyed, ahol tökéletes a közbiztonság.

Elöljáróban annyi elmondható, hogy a körút melletti régió és az 5. kerület felé eső kisebb része a VIII. kerületnek, teljesen biztonságos, közkedvelt és népszerű. A körúttól a Hungária körút felé eső részén már ez nem mondható el. Minél kijjebb van a nagykörúttól az ingatlan, annál rosszabbak a viszonyok a népesség és az ingatlan minőségét illetően, tisztelet a kivételnek.

De a Józsefvárosban hol béreljünk ingatlant, ami minden szempontból megfelelő?

Amennyiben Ön kiadó szoba 8. kerületi hirdetéseit böngészi az interneten akkor ezt jól gondolja meg, hiszen a kerületnek nagyobb fele nem igazán megfelelő egy átlagos, kulturált személy számára.

Amennyiben kiadó szobát keres Budapest VIII. kerületében akkor azt javasoljuk, hogy nézze meg térképen az utcát, ami a hirdetésen szerepel. Ha a József körúthoz közeli 1-2 párhuzamos mellékutca még jó lehet, illetve az 5. kerületi belvárosi régióhoz közeledve még jobb a helyzet. Azt a szabályt fogadjuk meg, hogy a külsőbb részein a kerületnek nem igazán bérlünk ingatlant.

Melyek ezek a problémásabb utcák? A Kálvária tér, Losonczi tér, Hős utca, Kálvária utca, Magdolna utca, Dankó utca, Magdolna utca, Diószegy Sámuel utca.

Amennyiben Ön itt lakik elnézését kérjük, de ez mind az albérlet kereső ügyfeleink tapasztalata erről a területről, mi csak ezt tesszük közzé. Cégünk nem foglal állást az albérlet kereső ügyfelek véleményeire vonatkozóan.

De mi a helyzet a 8. kerületi budapesti kiadó szobákkal a jobb részeken? Hol béreljünk akkor?

Amennyiben a belvárosban szeretne bérleni ingatlant, akkor Józsefvárost nem érdemes kapásból elvetnie, hiszen számos jó és megbízható, közbiztonságilag tökéletes részei vannak.

Amit mi ajánlunk az a teljes József körút, a Corvin negyed, a Szentkirályi utca, Puskin utca, Horánszky utca, Mária utca, Vass utca, tehát a körúton belüli régió. Ha itt bérel kiadó szobát Budapest VIII. kerületében akkor a közbiztonsági kérdésektől egyáltalán nem kell tartania. Természetesen ez semmire sem garancia, de az albérlet kereső ügyfeleink is ezekről számoltak be számunkra.

Csak azért ne vesse el a VIII. kerületi kiadó szoba hirdetéseket, mert a Józsefvárosról alapesetben rossz vélemény és előítélet alakult ki.

Ajánljuk szíves figyelmébe a József körút 69-ben található három szobát, a Kiss József u. 11.-ben található két lakásban, összesen 7 db szobát, a József krt. 66-ban található 4 db szobát, amelyből az egyik saját fürdős lakrész, tehát a szobán belül ki lett alakítva saját fürdőszoba WC-vel. A Palotanegyedben a Kálvin tértől 20 méterre levő Üllői út 20. szám alatt levő ingatlanban található négy külön nyíló zárható kiadó szobát szintén ajánljuk partnerünk hirdetésében, hiszen ez a régió az egyik legjobb részen található.