BUDAPEST 22. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Bérelj a gyönyörű 22. kerületben.

Budapest 22. kerület kiváló lakhelyet biztosít azok számára, akik imádnak természetközelben élni. Ezentúl pedig kivételes szépségű természeti értékek közelségében érezheted magad, ha ebben a kerületben bérelsz lakást. Budapest 22. kerület számtalan látványossággal és kikapcsolódási lehetőséggel vár. 

 

Budafok-Nagytétény a hivatalos megnevezése a kerületnek, amely kiváló földrajzi elhelyezkedéssel büszkélkedhet. A főváros délnyugati részén található terület, amely a Duna jobb partján fekszik. 

A túlnyomó részt kertvárosias és falusi stílusú városrész igazi menedék lehet a főváros zaja elől. Érdemes itt bérelni azoknak a bérlőknek, akik szívesen elvonulnának a természet ölelő karjaiba és a kisvárosi nyugalomba. Ennek pedig az előnye, hogy bármikor könnyedén a belvárosban lehetsz mégis. 

 

Természeti szépség Budapest 22. kerület.

Igen csak páratlan szépségű tájakban gazdag a Budapest 22. kerület, hiszen a Budai – hegység déli előterát képező Tétényi-fennsíkon terül el, amely egészen a Dunáig levezet. A Kamaraerdő és a Tétényi – fennsík egyes pontjai kitűnő kirándulási célpontok lehetnek számodra a jövőben, ha főváros ezen részén választasz albérletet. 

A Kamaraerdő tanosvénnyel is rendelkezik és legmagasabb pontja a Vadász hegy, amely Budapest legdélibb pontja is egyben.

Számos érintetlen természeti szépségnek, igazán ritka növényi – és állatfaj élőhelyének számít a Kamaraerdő mellet elterülő sziklagyepes része a tájnak. Így aztán, ha természetvédő, vagy akár csak nagy rajongója vagy az érintetlen természetnek, sokat fogsz errefelé járni. 

 

Látványosságok.

Az arisztokratikus életstílus kedvelő nem fognak csalódni a kerületben. Ha te is élvezed a gazdagságot tükröző építésű épületeket, akkor jó hírrel szolgálhatunk számodra. Budapest 22. kerület több kastéllyal is rendelkezik. 

A Törley – kastély egy Budafokon található sírkápolna, amely a történelem szerelmeseit biztosan megbabonázza. A Sacelláry – kastélyban és a hozzá tartozó kertben pedig  olykor rendezvényeket tartanak. Akad itt azonban több múzeum is, ilyen a Nagytétényi Kastélymúzeum, a Memento Park.

 

Közlekedés.

Budapest 22. kerület közlekedés szempontjából egyáltalán nem vészes. Ha személygépkocsival közlekednél, akkor több útvonal is rendelkezésedre áll. A 6. sz. főútvonal,  az M0, illetve az egykor régi balatoni országútként ismert 7. sz. országút is áthalad a kerületen. 

A tömegközlekednél, akkor bátran válaszd a vasútat, itt húzódik a 30a és a 40a számú, Dunántúlra vezető vasútvonal. A vasútvonalat Budapest 22. kerület keleti oldalán találhatod. Budapest-szerte pedig kétféle villamossal közlekedhetsz, méghozzá a 41-es és a 47-es villamosokkal teheted ezt meg. 

Buszjáratokat is igénybe vehetsz a kommunális közlekedéshez. A helyi buszjáratok közé tartoznak a 113A, 241, 241A jelzésű buszok, Budapest 22. kerület azonban még több másik buszjárattal is elhagyható, ha kerületen kívül akad tenni valód. 

 

Közbiztonság.

Budapest 22. kerület a város biztonságosabb kerületei közé sorolható. Viszonylag jó közbiztonsággal rendelkező, csendes falusi stílusú környék, amely a főváros részét képezi

Az Arany János lakótelep valamivel alacsonyabb közbiztonsággal büszkélkedhet a kerület más területeihez képest, valamint a vasútállomás környéke, a nagyobb csomópontokat éjszaka célszerű kerülni. 

Nem árt az erdőt is elkerülni, az éj leple alatt ezek kevésbé biztonságos környéknek számítanak, így a környéken átfutólag, tömegközlekedésen is célszerű odafigyelni az anyagi értékeidre.