BUDAPEST 2. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Budapest II. kerülete, ahol az előkelőség és a természet találkozik.

Budapest II. kerülete egy igen népszerű, sokak által vágyott városrésznek számít. Itt megtalálsz a természettől kezdve a barátságos kertvárosig mindent. Mind a belvároshoz, mind a természethet való közelsége miatt ugyanis sok ember álma a kerületbe való költözés. 

Neked is bejön a természet, de nem szakadnál el a nagyvárosi életmódtól sem? A belváros közelsége sok lehetőséget rejteget számodra, amelyekről nem maradnál le, azonban jó a zajtól valamivel távolabb élni, nyugovóra térni minden nap végén?

Az is lehet, hogy egy viszonylag nyugodt környéken szeretnél lakni. Egy olyan környéken, ahol bizony az est közeledtével csitul a forgalom és igen is visszavonul a városnegyed. Budapest II. kerület egy igen egyedülállóan kialakult kerületnek számít.

Úgy is jellemezhetjük, hogy, Budapest 2. kerület több, kisebb városrész gyűjtőhelye. Elég sok, apró városrészt foglal magába, amelyek mind-mind saját identitással bírnak. Így hát, ha egy mesebeli, európai falura hajazó környezetben élnél, akkor érdemes a Vízivárost célba venni költözési szándékkal. 

Igaz, hogy Budapest 2. kerület, de a Víziváros egy része ide tartozik.  A városrész az 1 kerülettel osztozik a Vízivároson, amely egyfajta folyosót képez a két kerület között. Ez pedig igazán kedvező lehet számodra, ha munkahelyed ott található, vagy esetleg szívesen élvezned a szomszédos kerület kínálta előnyöket is. 

Ha pedig a hegyes-dombos kertvárosi rész vonz, akkor a Ferenc Hegyen található Vérhalom, de Rózsadomb is kitűnő környéknek számítanak, abban az esetben, ha természet közelbe és igényes környékre költöznél. Utóbbi talán Budapest legszínvonalasabb környékének is nevezhető. 

A dombos környéknél maradva, említésre méltó Budapest 2. kerület két kiváló városrésze is: Adyliget és Budaliget is. Az előbbi család-centrikus, barátságos és meglehetősen biztonságos, az utóbbi a felső-, és középosztálybeliek által lakott terület, amely a külföldi lakosok számára is vonzó itt található, nemzetközi intézményei miatt is. Ilyen például az Amerikai Nemzetközi Iskola, illetve az International Business School is, hogy csak néhányat említsünk. Így tehát, ha valami különleges és kulturális élményre vágynál, akkor a válasz az imáidra nem más, mint Budapest 2. kerület. 

Na és a közbiztonsági statisztikákkal mi a helyzet? Az emberek a színvonalas környékekre mindig félve gondolnak, amikor albérletet keresnek, hiszen az igényességnek lehet sötét oldala is. Ez az oldal azonban nem mindenhol alakul ki. Betörések a világ létező, összes városában találhatók, még a legeseménytelenebb, unalmas, alacsony populációval rendelkező kisvárosokban is. 

A kerület közbiztonsági rátája valamivel alacsonyabb a Hűvösvölgy és a Szilágyi Erzsébet fasor közelében. Hűvösvölgy egy igen közkedvelt kirándulóhelynek számít természeti adottságai miatt, így pedig egyáltalán nem megdöbbentő az sem, hogy fontos közlekedési csomópont is található itt, pontosabban két autóbusz végállomással is rendelkezik a városrész. 

A Szilágyi Erzsébet fasor jelentős része Budának. A főváros „ütőerének” tekinthető, mivel egy igen fontos főútvonal Budapest 2. kerület és 12. kerülete határánál. Ebből kifolyólag a valamivel veszélyesebb utcák A Hűvösvölgyi út, a Hidegkúti út és a már említett Szilágyi Erzsébet fasor. A közlekedés és a kerületet övező presztízs hírnév miatt a kerület ezen részén valamelyest kibillenhet a közbiztonsági mérleg nyelve annak egyensúlyából. 

Természetesen nem a belváros közeli, Blaha tér egy kevésbé biztonságosabb részének veszélyeiről beszélünk, azonban érdemes a későbbi órákban óvatosabban használni a tömegközlekedést és becsukózni éjszakára. Ezeket az óvintézkedéseket bárhol lakj is célszerű szem előtt tartani, arra mindig gondos figyelmet fordítani.  

Mit ajánlunk akkor, ha diákként, pályakezdő munkavállalóként élveznéd a Budapest 2. kerület nyújtotta presztízst, de még kissé ingatag anyagi körülmények tartanak vissza? Nos, mindig érdemes nyitott szemmel, éberen keresgélni. 

Nem kell, hogy a kerület kevésbé veszélyes részén bérelj ahhoz, hogy megengedhesd magadnak a lakás bérlést. Mindig akadnak kedvező ajánlatok, ha nyitott hozzáállással, kisebb kutatással és kellő gyorsasággal csapsz le a felbukkanó ajánlatokra.

 Pasarét bár nem messze helyezkedik el a fent említett közlekedési pontoktól, azonban azok közelségének előnyét aknázza ki, míg nagyobb biztonsági rátával rendelkezik. A Hermann Ottó út, a Pasaréti út, a Gábor Áron utca mind-mind tökéletesek lehetnek számodra, hogy csak párat említsünk. 

Kolosy tér, Margit körút, Széll Kálmán tér, Széna tér, hogy csak pár jelentős közlekedési útvonalat említsünk, amelyek közelségében megéri bérelni. Ezek az utak lehetőséget nyújtanak a belváros és a főváros több pontjának elérésére is. 

A kerület látványosságai közé tartozik a Nagy-Hárs-hegy hegy, a Kis-Hárs-hegy, a Hármashatár-hegy, Apáthy szikla, Paprikás-patak, a Remete-szurdok egy része, hogy párat kiemeljünk a számos természeti értékből. További látnivaló az Árpád- kilátó, a Gyermekvasút, Király Gyógyfürdő, A Milleniáris Park és Kulturális Központ, de a Nyéki vadászkastély is.