BUDAPEST 14. KERÜLETI KIADÓ
SZOBÁK ÉS LAKÁSOK

Nagyszerű lehetőséggel vár Zugló, ha albérletet keresel.

Zugló. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a főváros egyik kincsének számító kerületek egyike az albérletpiacon Budapest 14. kerület. Zugló pedig egy igen is közkedvelt, jól struktúrált környéke a fővárosnak, amely mind diákok és fiatalok, mind családok számára roppantul vonzó lehet több, figyelemre méltó okból kifolyólag is.

 

Zugló Pest középső részén helyezkedik el, ami egy nagyon szerencsés helyzetet teremt az itt élő bérlők számára. Budapest 14. kerület ugyanis egy sokszomszédos városrész, amely az utazást nagyban segíti és gyorsítja is, a lehetőségeket növelve, illetve az életszínvonalat emelve.  

A 4, 6, 7, 8, 13, 15, 16 kerületek veszik körül a városrészt, ezáltal többségében központi és igen nagy népszerűségnek örvendő városrészek kerülnek könnyen megközelíthető közelségbe. A gyors elérés pedig kulcsfontosságú lehet költözés szempontjából.

 Ha ugyanis Zugló szomszédos kerületei közül valamelyikben munkát kapsz, de Zugkó kertvárosa vonzóbb számodra, mint a 6. kerület forgalmas, nagyvárosi hangulata, akkor nyert ügyed van. Zugló ráadásul igen barátságos árakkal várja az új lakosokat nem csupán albérletek terén. 

A Budapest 14. kerület több részre osztható, a kertvárosi, a zöld övezeti, és a nagyvárosiasabb bérházak is helyet kapnak. Városrészei közé tartozik Alsórákos, Kiszugló, Nagyzugló, Herminamező, Istvánmező, Rákosfalva, Törökőr és a Városliget. 

A sokszor a város tüdejeként is emlegetett Budapest 14. kerület ad otthont a főváros legnagyobb zöld övezetének, oly módon, hogy  kerület nagy része zöld övezetnek minősül, ami valljuk be, pesti és nagyvárosi viszonyokban igen jelentős tényezőt tölt be. 

A Városliget Budapest második legnagyobb parkjának számít, amely a város lakói és a turisták számára is egy gyakori, közkedvelt pihenőhely. Budapest 14. kerület látványosságai közé tartozik a Hősök tere, a Szépművészeti Múzeum, de Vajdahunyad vára is. 

A történelmi, kulturális és természeti szépségek mellett a tömegközlekedés is lendületes része a kerület mindennapi életének. Az M1-es metró vonalán villámgyors közlekedésre van lehetőség, de ha a felszíni közlekedést preferálod sem probléma. 

Az 1-es, 1M, 3-as, 62-es, 62A, 69-es villamosok, illetve több, mint 30 autóbusz és 9 torlibusz járatból válogathatsz. A lehetőségeid azonban itt nem merülnek ki, ugyanis a H8-as és H9-es HÉV is  közlekedik itt. 

A helyzetet tovább javítja, hogy távolsági közlekedésre is van lehetőség, a Tökhöly úton található a Zugló vasútállomás is. Így ha vidékre utaznál, esetleg a nem Budapesten élő szüleidet látogatnád, akkor helyben található a vasútállomás is, nem szükséges a Nyugati Pályaudvarig utazni. 

Közbiztonság téren mindenképpen érdemes megválogatni, hogy a kerület melyik részeiben laknál. Már az albérlet kiválasztásakor célszerű kiszűrni a biztonságos és a bűnnel fertőzött utcákat és a fertőzetlen, biztonságos területeket választani. 

Költözés szempontjából a Zugló vasútállomás környéke, a Tökhöly út és a Hungária körút lehetnek baljósabbak, veszélyesebbek. Ezeken az utcákon, az itt található villamos és buszmegállókban nem árt fokozott figyelemmel közlekedni és nyitott szemmel járni, éjszaka pedig amennyire lehetséges elkerülni ezeket a területeket. 

Azokban a kerületekben, amelyek rendelkeznek vasútállomással megfigyelhető, hogy legtöbbször a vasútállomások környékén leselkedik a legtöbb veszély az emberekre a tömeg, a megnövekedett forgalom és a társadalmi fokozatok vegyülése miatt. 

A rablásra, bűnözésre hajlamos személyek, kéregetők és hajléktalanok gyakran választják úticéljukként a tömeget, a zsúfoltabb területeken, legyen szó bármely kerület nagyobb tömegközlekedési csomópontjáról, vagy éppen vasútállomásáról. Erre tanácsos odafigyelned a jövőben. 

Költözni pedig azokba az utcákba és környékre érdemes, amelyben biztos meggyőződésed, hogy biztonságban leszel. Zugló nagyon sok jó életminőségű és magas közbiztonságú területtel rendelkezik, mint például a Mogyoródi vagy a Cinkotai utca. 

Budapest 14. kerület nyújtotta számtalan lehetőség növeli az életszínvonalad, ha úgy döntessz, ezt a kerületet választod lakhelyedül és albérletet bérelsz. Túlnyomórészt zöld, igen népes, és sok-sok biztonságos városrésszel rendelkező környék, amely kedvező árakkal és barátságos szomszédokkal vár.