Megválaszoljuk a legégetőbb diák albérlet kérdéseket.

Hol keress diák albérletet? Mennyit érdemes áldozni, és mikor érkezik el az a pont, amikor már nagyobb a veszteséged a lakásban, mint a hasznod? Lakótársakkal bérelj vagy külön utakon érdemes járni? Igen fontos tisztában lenni azzal, hogy mit vársz el a költözéstől és egy adott albérlettől, ezért érdemes kérdéseket összeírni, mielőtt a lovak közé csapnál. 

 

Sok-sok kérdés, melyre általában kevés vagy semmilyen egyenes válasz nem érkezik. Nem meglepő, hogy a mai fiatalok hezitálnak a szobák és albérletek esetében, hiszen elég nehéz hasznos információhoz jutni az albérletkereséssel kapcsolatban. Arról pedig senki sem beszél, hogy mi történik azután, hogy beköltözöl egy albérletbe. 

Ebben a cikkben összefoglalva olvashatod a leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszokat, ahogyan tippeket is napjaink albérleteiről kifejezetten diákok számára. Amennyiben több kérdésed is akad, mind az alábbiakkal kapcsolatban, mind új, felmerülő kérdéseket beszélnél meg velünk, bátran keresd az ügyfélszolgálatunkat

Hol keressek albérletet diákként?

Diák albérlet egyetemistáknak Budapest legtöbb kerületében akad, mi lelkesen ajánljuk, hogy az egyetemhez közel bérelj. Az okok adottak, mindig közel lehetsz az egyetemhez, ha éppen be kell sietned egy fogadóórára, pár perc alatt ott is lehetsz.  

Egy korábbi cikkünkben részletesebben is olvashatsz ezekről a témákról. Azonban akad még olyan diák albérlet egyetemistáknak Budapest városában, amelyeknek érdemes esélyt adni. Ki kell emelni a belvárost. 

A centrumot a legegyszerűbb megcélozni ugyanis. Mi ennek az oka? Nos, igen egyszerű okokból kifolyólag ajánljuk neked is a belvárost. A közlekedésnek köszönhetően roppantul egyszerűen és gyorsan eljuthasz a város legtöbb pontjába. Még csak korán sem kell kelned

A belváros egyébként jóval olcsóbb, mint ahogyan azt a tévhitek beállítják. Talán itt, a belvárosi kerületekben található a legtöbb kiadó albérlet, így kedvedre válogathatsz a kerületek, a stílusok, a méretek, illetve, nem utolsó sorban, az árak közül. Ráadásul, az sem utolsó, hogy a legjobb bulikra is a belvárosban lelhetsz. A belváros melletti további érveinket itt olvashatod. 

 

Milyen jelekre figyeljek oda, amikor albérletet keresek?

Talán az egyik legfontosabb kérdés, amit nagyon fontos feltenni magadnak már akkor, amikor először megfordul a fejedben a költözés gondolata. Fiatal, és legtöbb esetben tapasztalatlan bérlőjelöltként könnyen belesétálhatsz egy gondosan kiásott csapdába. Számtalan diák albérlet egyetemistáknak Budapest környékén gyanús lehet. Az alábbiakra fokozottan figyelni kell. 

Ha egy albérlet túlságosan is, szinte már gyanúsan olcsó áron került meghirdetésre, ha a hirdetésben nem találsz képet a lakásról, vagy gyanítod, hogy a kép nem a valóságnak megfelelő, a bérbeadó vagy éppen potenciális, jövendőbeli lakótársak barátságtalanok, mogorvák, nem adnak egyenes választ a kérdéseidre, ha nem kötöttök bérleti szerződést, akkor bizony jobb, ha nem bérled ki azt a lakást. Az albérlet csapdákról és az úgynevezett intő jeles „piros zászlókról” itt olvashatsz. 

 

Érdemes lakótársakhoz költözni? Milyen előnyökkel, netán hátrányokkal járhat?

Szintén egy nagyon népszerű kérdés a lakótárs – dilemma. Természetesen, a legtöbb esetben megéri lakótársakkal közösen bérelni. Jóval olcsóbb opció, mint egyedül élni, így pedig sokszor színvonalasabb lakáshoz is juthatsz. Olyan lakáshoz, amit, ha egyedül bérelnél, nem biztos, hogy megengedhetnél magadnak. 

Továbbá mindig akad társaságod, támaszod, és amit szintén érdemes említeni, a fizetési kötelezettségekkel együtt, a takarítási kötelezettségek is megfeleződnek. A lakótársi életről itt olvashatsz. Diák albérlet egyetemistáknak Budapest egész területén kínál lehetőséget arra, hogy bővítsék szociális körüket és lakótársakhoz költözzenek. 

A lakótársakkal való élet akkor okozhat problémát, ha azok túl hanyagok, netalán éppen túl hangosak, ezek azonban megfelelő kommunikációval könnyedén kiküszöbölhetők. Meg kell említenünk a személyiségtípusokat is. Introvertált és extrovertált személyek is tudnak békében és jó hangulatban együtt élni, ahogyan azonos típusok is. Itt találod egy előző cikkünket az extrovertált személyiség fajtáról, lerántva a leplet arról, hogy milyen lakótársak is ők, de ide kattintva megtalálhatod a lakótárs típusokat is, akikkel a legtöbbet találkozni.