Ha nem értenéd, hogy miért bérel olyan sok egyetemista albérletet

Fontos kérdés manapság, hogy megéri-e Budapestre fogadni és egyetemistaként albérletbe költözni. Az évek során ugyanis átalakultak a dolgok, az egyetemisták szempontjából jóval kedvezőbb állapotokra van lehetőség. Igen eredményes lehet a lakáskeresés, ha az egyetemistáknak kiadó lakás Budapest városában található. Tehát megéri esélyt adni Budapestnek.

Az egyetemistákra szabott albérletek kiemelkedően kelendők lettek, hiszen a kollégiummal ellentétben több magánszféra és jóval nagyobb tér áll a diákok rendelkezésére. Ráadásul manapság több kedvező árú lakást hirdetnek meg a bérbeadók, így sokkal nagyobb lehetőségük lehet az albérlet bérlését fontolgató fiataloknak, mint a kollégiumok esetében.

Na, de milyen is az a lakás, amelyikbe megéri beköltözni? Hol találhatod azt? Mindezekre szeretnénk választ adni ebben a cikkünben, hogy megkönnyítsük, a dolgod, ha te is olyan fiatal egyetemista vagy, aki komoly és elszánt albérlet – vadászatba vetette magát, de részletekre van szükséged ahhoz, hogy biztos döntést hozz.

1. Közelség

Az egyik legszámottevőbb tényező az egyetemhez való fizikai közelség. Számtalan egyetemistáknak kiadó lakás Budapest kívül eső térségében található, méghozzá a város azon részén, amely távol helyezkedik el az egyetemektől.

 Ezek az igencsak kívül eső kerületek bár általában nem egetrengető árú lakások, mégis roppantmódon előnytelenek az elhelyezkedésükből következően. Az ilyen albérletekben a reggelek rémálommá válnak a diák-bérlő számára.

Valószínűleg a legtöbb embernél hamarabb kellene kelned, és az utazás is hosszabb idő lenne, több időt töltenél tömegben és télen a hidegben is, ami könnyedén megbetegedéshez is vezethez. Ugyanez a helyzet az órák és előadások után történő utazással.

Lehet, hogy fáradt vagy, kimerültél az egész napos tanulástól, de az is előfordulhatsz, hogy az egyetemi kötelezettségeid mellett dolgozol. A kettőt alapvetően nehéz összehangolni, de ha még a közlekedés időt is rabol tőled, az még több borsot törhet az orrod alá.

Hol ajánlatos bérelni? Nem csupán az egyetem közelében, hanem a belvárosban is, amely a leghatékonyabb közlekedési csomópontok fellegvára is egyben. Így nem csupán központban leszel, hanem mindenhova időben odaérhetsz, méghozzá minimális utazással.

Amennyiben olcsó belvárosi és anna közvetlen környezetében lévőben albérletek felkeltették az érdeklődésedet, bátran válogass kínálatunkból, vagy érdeklődj akár az ügyfélszolgálatunknál, amelynek elérhetőségét itt találhatod. Amennyiben még gondolkodnál, vess egy pillantás egy másik cikkünkre is, hogy több részletet találj a belvárosi életről.

2. Fő a nyugalom

Hamar rá fogsz jönni, hogy az egyik talán legfontosabb része az albérlet bérlésének, hogy akármennyire is vonzó a pörgés, időnként, a nap bizonyos szakaszaiban, és főként akkor, ha tanulni szeretnél, bizony szükséged lesz egy kis nyugalomra.

Ahhoz, hogy minőségi időt tölts a pihenéssel, kellőképpen fel tudj töltődni, kell a béke, a csend, illetve a nyugalom. Az egyetemistáknak kiadó lakás Budapest környezetében semmiképpen sem szabad, hogy kaotikus legyen.

 Ahogyan pedig azt már említettük, mindezek a tanuláshoz szintén nélkülözhetetlen fontosságúak. Ide kattintva pedig azt is megtudhatod, hogy melyik kerület a legélhetőbb diák szemmel nézve.

3. Hogyan is néz ki egy diák – albérlet?

Az egyetemistáknak kiadó lakás Budapest városában több okból is felkeltheti érdeklődésed. A fent említett tényezők mellett azonban még egy kimondottan lényeges tényező az lakás állapota.

Egy lelakott, dohos, talán még romos lakásban senki sem szeretne lakni. Olyan egyetemistáknak kiadó lakás Budapest kerületeiben nem egyszerű találni, amelyben nem ilyen divatjamúlt állapotok uralkodnak. Azonban nem érdemes, sőt nem is szabad feladni a keresést. Megmondjuk miért.

Mivel kellemetlen az otthon tartózkodás a lakás leharcoltságának okán, ezért jelentősen csökkenthet a tanulás iránti lelkesedés, a motiváció tehát hanyatlik, ahogyan ebből következően az önbizalom és a közérzet is.

Mindenképpen színvonalas, ízléses lakást célszerű kiszemelni. A trendeket nem feltétlenük kell követned, ha nem egyezik az a személyiségeddel, viszont egy apró modernség a lakásba csempészve még a vintage – szíveket is bearanyozza.