Belvárosi vagy külvárosi élet?

Mielőtt Budapestre költözünk, több fontos dologról is meg kell győződnünk. Többek között, hogy melyik részén élnénk a városnak. El kell döntenünk, hol érezzük majd kényelmesen magunkat, illetve milyen árkategóriát vagyunk hajlandóak bevállalni. A belváros kényelmére vágyunk-e, vagy a külváros csendességére? Talán ez a legégetőbb kérdés.

A külváros jóval békésebb és nyugodtabb, mint a zsúfolt belváros. Míg a belvárosban több emberrel találkozhatunk, a külvárosban, ha csak minimálisan is, de lehetőségünk adódik külön vonulni, magunkra maradni. Ha a magány és az egyedül töltött idő a prioritás, a külváros ezt meg tudja adni számunkra.

Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy milyen kényelmes és hasznos is közel lakni egy sarki bevásárló központhoz, a mozihoz, a kedvenc éttermünk vagy éppen munkahelyünk közelében élni.

 A jól kiépített tömegközlekedés előnyeiről és gyorsaságáról pedig nem is beszéltünk! A nap bármelyik szakaszában, bárhová, bármikor gyorsan, hatékonyan és könnyedén eljuthatunk, hiszen a belvárosban működik legkiválóbban a tömegközlekedés.

Amennyiben pedig a felfrissítenénk a szociális életünket és tágítanánk az ismeretségi, netán pedig a baráti körünket, a belváros erre kiváló alkalmakat biztosít. Legyen szó lakótársakról, könyvolvasó estekről és egyéb csoportokról, amelyek lehetőséget nyújtanak az azonos érdeklődési körű személyeknek az ismerkedésre, mindenki talál módot arra, hogy új emberekkel bővüljön az élete.

Ha pedig mégiscsak az introvertált életstílus illik jobban ránk vagy éppen életünk jelenlegi szakaszára, akkor is ideális lehet a belvárosi élet. A terek közelsége, a boltok és az étel folytonos gyors elérhetőségének köszönhetően nem szükséges túl sok időt a lakásunkon kívül vagy éppen tömegekben töltenünk.

Csupán mítosz az a szójárás, hogy a belvárosban találhatók a legborsosabb árú albérletek. Budapest belvárosában számtalan jó minőségű, olcsó, kiadó lakás és szoba található, ha valaki szemfüles. Mivel a belváros a főváros legpopulárisabb része, ezért fénysebességgel kerülnek új bérlő kezébe a legjobb albérletek. Így tehát nem csupán azonos árban találhatunk kiadó albérletet külváros és belváros területén, de minőségben is. Érdemes a fentiek alapján kétszer is átgondolnunk, hogy mi éri meg számunkra.