Melyik kerületbe költözzek?

Budapesten számtalan kiadó szobával találkozhatunk. Olcsóbakkal, drágábbakkal, illetve olyan árakkal is, amelyek az átlagember számára majdcsak megfizethetetlenek. Minden kerületnek meg van a maga szépsége, látványossága, vonzereje, kultúrája, illetve korhatára populáció szempontjából. Ha éppen költözést fontolgatsz, mi segítünk. Bemutatjuk a legnépszerűbb és a leginkább pénztárca barát kerületeket, így a döntést számodra is könnyebb lesz. 

Érdemes leszögezni már a legelején, hogy a belváros számít a legsűrűbben lakott területnek, az itt élő populáció szempontjából túlnyomó részt pedig 20 és 30 év közötti fiatal népesítik be a város szívét. Ennek az egyszerű oka az, hogy a belváros túlzsúfolt bárok, éttermek, kávézók és egyéb szórakozási lehetőségek tömkelegével. A nagy bevásárló központok és plázák többsége is a belvárosi kerületekben találhatók.

Az 5. és 6. kerületekben található a Nyugati Pályaudvar, West End, de a Parlament sincs túl messze. Ezek a kerületek így tökéletesek a feltöltő, belvárosi sétákra, a gyönyörű történelmi épületek mellett ugyanis több látványosságot is szemlélhetünk napi szinten, illetve az Oktogon metrómegálló és a 4-es, 6-os villamosok útvonala tekintetében is szerencsés választás lehet. 

Míg a fent említett kerületek tökéletes, ha ötvöznénk a szórakozást a sétával és sok turista látványossággal szeretnénk körül venni magunkat, addig azok számára, akik az élet igazán pezsgő habjaiba ugranának fejest, a 7. és 8. kerületet ajánljuk. A 7. kerület igazi party negyed, ahol számtalan bár, szórakozóhely helyezkedik el, de reggeli kávézók, teázók és kiváló éttermek is sorakoznak a kegyeinkért. Budapest éjszakai életének és szórakoztató napjainak vérkeringésére találhatunk itt, így pedig garantált, hogy soha sem unatkoznál. A legjobb részt pedig nem is említettük, a 8. kerületi albérlet árak  meglehetősen alacsonyak, mind szobabérlés, mind lakásbérlés tekintetében. 

Ha pedig a 9. kerületben keresnél kiadó szobát, szintén nyert ügyed van. A 8. kerülethez hasonlóan, itt is kedvező árakkal találkozhatsz, illetve egy kis nyugalomra is. Annak ellenére, hogy közel található a szórakozó negyedhez, a 9. kerület jóval csendesebb. A közlekedés igencsak kedvező, hiszen a Boráros Tér, a 2-es villamos, illetve a 4-es, 6-os villamos is keresztülvág a kerületen. Ha ez pedig nem lenne elég, könnyedén eljuthatunk a Duna partig. Egy part menti sétánál pedig nincs is szebb! 

Bármi is motiváljon a számunkra megfelelő kerület kiválasztásakor, ha albérletet keresünk, Budapest belvárosa meglehetősen sok lehetőséget kínál számunkra, nagy figyelmet fordítva arra, hogy minden igényünk kielégüljön a nekünk megfelelő áron.