Miért szeretjük annyira a belvárost és miért fogod te is imádni

Budapest belvárosa egy igen közkedvelt és népszerű környéke a fővárosnak. Főként fiatalok, diákok és szép számú külföldi is preferálja ezt a környéket, míg azok, akik csendéletre vágynak, a város külsőbb területeire vágynak lakni.

Van azonban egy része az embereknek, akiket az események folytonos történése, a vérpezsdítő, felgyorsult életmód tüzel fel. Ezek az egyének imádják a belvárosi életet és lakásbérlést. Megmondjuk, hogy miért fogod te is élvezni a belváros nyújtotta előnyöket.

Hivatalosan az 5. és 6. kerület számítanak Budapest belvárosának, de egyes, környező kerületeket is gyakran ide sorolnak az emberek, ezért érdemes ezeket is a belváros „tartozékának” tekinteni azokat.

Ilyen a partynegyed-ként elhíresült 7. kerület, de a meglehetősen népszerű 8. kerület is. Utóbbi a város legnagyobb kerületei közé tartozik és igen nagy populációval büszkélkedhet. Miért is ilyen népszerűek és imádnivalók ezeket a belvárosi kerületek? Olvass tovább, illetve keresd bátran ügyfélszolgálatunkat is.

 

  1. Az árak.

Míg sokan úgy vélekednek a belvárosról, hogy bizonyára drága lehet a lakásbérlés a városrészt jellemző kényelem okán, ez azonban koránt sem igaz. Egy igen téves következtetetés az, hogy a központiság és a fontos helyszínek egymáshoz közel való elhelyezkedése miatt csupán magas áron lehetne kapni albérletet a környéken.

Természetesen mindenhol akadnak drágább albérletek, de ez az ember igenyeitől is függ, nem csupán a városrésztől. A belváros Budapest egyik legolcsóbb városrésze, és ez is oka a megnövekedett érdeklődésnek és a nagy népszerűségnek is.

Míg az 5. és a 6. kerület albérletei között ritkábban akadnak átlagon alulian alacsony lakbérrel és rezsivel kínált lakások, még így is van rájuk lehetőség. A 8. kerületben azonban sok-sok számodra is igazán kedvező ajánlatot találhatsz. Összességében az összes belvárosi kerületben akadhatsz bő választékra, jó áron.

  1. Korosztály.

A belvárost túlnyomó részt fiatalok lakják, ezért a városnegyed hangulata is ehhez hasonlóan üdítő és igen lendületes is. Korosztály tekintetében 18-30 éves korosztály számít a többségnek, ők diktálják a város ezen részének tempóját.

 

  1. Egyetemista paradicsom.

Nagyon sok egyetemista lakja a város ezen környékét, a fent említett pezsgő életvitel miatt, a meglehetősen baráti árak miatt is. A lakásbérlés mellett a szobabérlés is fellendülőben van. Egy okos módja a spórolásnak, főként diákként, ha szobát bérelsz és lakótársakkal osztozol az albérleten.

Egy újabb lényeges indoka annak, amiért a diákok előnyben részesítik a belvárosi lakásbérlést az nem más, mint a felgyorsult közlekedés. Több közlekedési csomópont is található a belvárosban, így innen bárhová, a város bármelyik pontjába könnyedén eljuthatsz. A közelben pedig több egyetemi campus is elhelyezkedik, így az egyetemisták különösen jó helyzetben lehetnek.

 

  1. Mi szemnek és szájnak ingere.

A magyar éttermek mellett különböző nemzetek ételei, pizzériák, cukrászdák, kávézók, bárok egyvelege biztosítja számodra a minőségi étkezést és italozást. A kulináris élvezetek mellett pedig a vásárlásra is akad lehetőség. A 6. kerületben a WestEnd Bevásárló Központ, a 8. kerületben pedig a Corvin Pláza vár, ha vásárolnál.

 

  1. Látványban sem utolsó.

Továbbá, a látvány sem utolsó. Míg az 5. kerület a Parlamentet és annak környékét foglalja magába, a Duna – part is a részét képezi, addig a folyót a 9. kerületből, csupán két villamos megállónyi távolságban található.

A Duna-part és a Parlament mellett, a hídak, a Margit sziget kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújthatnak, ahogyan napod színvonalát is emelheti a látvány világ.