Miért költözz felújított albérletbe!

A kérdés, hogy található –e még megfizethető áron felújított albérlet Budapest városában nagyon komolyan foglalkoztatja a fiatal albérlet keresőket, ahogyan az is, hogy jobban megéri –e a felújított albérlet. Ezek a kérdések több okból is jogosan fogalmazódnak meg a bérlők fejében.

Amikor ugyanis a felújított albérlet témaköre kerül szóba, az emberek mindig megtorpannak. A felújított szó rögtön piros zászlókat és stop táblákat tart feléjük és igen gyakran mentális barrikádot állítanak vágyaik és terveik közé.

Az emberek többsége abban a tévhitben él, hogy a felújított lakásokat csak a meglehetősen vagyonos emberek tudják megfizetni, ezért gyakran nem is szerepel az általuk elkészített listákon ez az albérlet típus.

Azonban fontos megcáfolnunk ezt a mítoszt, hiszen a felújított lakások minden társadalmi rétegnek szólnak, és számtalan olyan kiadó lakás található, amely igényesen felújított albérlet Budapest területén,  ahogyan annak környékén is.

Ügyfélszolgálatunk bármikor a rendelkezésedre áll a témával kapcsolatban bár, de készséges támogatásuk mellett, ebben a cikkben pár indokkal szeretnénk megtámogatni azon döntésed, hogy miért is éri meg lerombolni a mentális barrikádokat és felújított albérletekre vadászni, azoknak esélyt adni.

Vigyázat! Omlás veszély!

Gyakran találkozunk a belvárosban és a centrum közeli helyeken a fent található figyelmeztetéssel. Budapest egyik legékesebb velejárója a sok-sok történelmi épület, a régmúltat tükröző, elegáns architektúra. Ezzel azonban gyakran jár kézen fogva a belül elhanyagolt lakótér.

Sajnos gyakori hiba a tapasztalatlan bérlőknél, hogy egy adott lakást meggyőző, profi által, előnyösen fotózott képek láttán bérelnek. Az albérlet címének hallatán ugyanis azt gondolják, hogy az igényes környéken található albérlet kívül-belül minőségi lesz majd. Aztán beköltözéskor éri őket az első nagy meglepetés, a lakás sokkal lelakottabbnak látszik, mint a képeken. Már nem olyan esztétikus, meglehetősen szűkös, és valami különös szag terjeng a levegőben, amit nem tudsz beazonosítani. A stílus és esztétika fontosságáról itt olvashatsz részletesebben.

Veszélyes háztartási berendezések

Mielőtt részletekbe bocsátkozunk, engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljuk  egy korábbi cikkünket, amelyet olvasva beható információkra tehetsz szert a felújítatlan albérletek veszélyeiről.

A második meglepetés ugyanis akkor ér majd, amikor pár hát, netalán pár nap elteltével problémák akadnak a házban található elektronikával, az elektronikus eszközökkel, elromlanak a háztartási eszközön, rosszabb esetben pedig megráz az áram.

Az ember természetesen azt gondolja, hogy amíg nem éli át, addig nem fordulhat vele elő ilyen banális baleset. Azonban mindenkinek lehet balszerencsés napja. A régi építésű, felújítatlan lakásokban szinte állandó eset, hogy egy lakó beköltözte után problémák adódnak az árammal, a lakás veszélyesnek bizonyul, és a kihívott karbantartó közli majd veled, hogy ez a lakás bizony nem lett megfelelően földelve.

Azt természetesen hozzáteszi, hogy ezen nem kellene meglepődnöd, hiszen egy régi építésű lakásról van szó, és egyébként is, mennyiért bérled? Ha nevetségesen olcsón, akkor azt fogja válaszolni, hogy magadra vess, sejthetted volna. Csakhogy te nem sejtetted, ahogyan sok sorstársad sem teszi, amikor bizalommal megköti a bérlői szerződést a szimpatikus főbérlővel.

A hangulat gyilkos

Mindezek után már nem rajongsz annyira a beköltözés után ígéretesnek tűnő albérletért. Megeshet, hogy már nem is szeretsz otthon tartózkodni. Mivel az otthon minden ember szentéje, ezért a te életedből hiányzik a biztonság érzet, nyugtalanságot tapasztalhatsz.

Az otthon melegének hiánya gyakran vezet mentális problémákhoz és depresszióhoz, ami nem csupán a hangulatodat és az egészségedet roncsolhatja, de nagy hatással lehet a munkahelyen vagy az egyetemen nyújtott teljesítményedre is. Ilyen és ehhez hasonló témákról olvashatsz még ide kattintva.

Tanulságként leszögezhetjük, hogy a felújított albérlet Budapest városában manapság alapkövetelmény kellene, hogy legyen. Ez sajnos sok esetben nem valósul meg és megannyi szerencsét próbáló fiatal pályakezdő és diák jár pórul emiatt. Mi gondoskodunk róla, hogy az általunk kínált minden felújított albérlet Budapest területén megfeleljen az elvárásoknak, sőt felül is múlva azokat.