3 dolog, amit ne csinálj az albérletben, ha home office-ból dolgozol.

A home office és távolságból történő munkavégzés váltak az új normálissá, a jelenleg megszokottá ebben az évben. Mivel a munkavállalók többsége mind az albérletbe kényszerületek dolgozni, ezért új szokások és a lakásaik átrendezésére volt szükség. A személyes tér pedig új értelmet nyert.

Akár diák légy, akár munkavállaló, bizonyos szinten neked is megoldást kell találnod arra, hogyan tevékenykedj túlnyomó részt otthonról jövőben. Diákként már alapból sokkal több időt tölthettél a lakásban az előadások után, vizsgákra készülve, így már több tapasztalattal rendelkezel azzal kapcsolatban, hogy mégis hogyan hozd létre a saját „tanuló sarkod”. Cégünk pedig mind a diákok, mint pedig a munkavállaló fiatalok számára kiváló minőségű, több funkciós albérletet kínál továbbra is. 

Azok számára, akik most „tanulnak bele” az otthonról történő munkába ezekben a hónapokban, de akár a már rutinos otthon tanulós diákoknak is, jó tippekként szolgálhatnak a következő sorok. 

Fényesség a hangulatjavításért.

Amikor betemet a munka, a tananyagok és a megoldatlan ügyek sokasága, akkor a kedvünk rohamos zuhanásnak indulhat. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, érdemes a lakás legfényesebb pontjában kialakítani a munkára és tanulásra kijelölt területed. Ha pedig még nyakig albérletkeresésben vagy, akkor érdemes olyan kiadó albérletet keresni Budapesten, amely nem túl sötét árnyalatú. 

A sötétség, bár rendkívül romantikus és művészi hatású lehet, ha napi szinten ki vagy annak téve az albérletedben, akkor könnyedén beüthet a melankólia és folyamatosan levertség érzete. A rossz hangulat miatt pedig a munkakedv, a munka minősége és a produktivitás is jelentős csökkenést eredményezhet. Ha romantikus alkat vagy, akkor tanácsos éjszakára hagyni a félhomályt és napközben fénnyel körül venni magad. 

Háttérzaj- hasznos vagy figyelemterelő?

A háttérzajról igen csak megoszlanak a vélemények. Előfordulnak olyan emberek, akiknek koncentrációs zavarokat okoznak a több irányból, egyszerre érkező zajok és képek. Ha a tévé háttérzajként bekapcsolt állapotban van, az könnyedén elterelheti a figyelmet a munkától, a tanulástól és te magad is előtte köthetsz ki. A koncentrálóképesség megbillentése figyelmetlenséget okozhat a munkában és lassíthatja a folyamatokat is. 

Mások, túlnyomó részt az y és a z generáció, tehát a mai 20-as éveik felé közelítő vagy éppen azokat töltő fiatalok, felnőttek, és fiatal felnőttek csak háttérzajjal együtt tudnak hatékonyan munkát végezni vagy éppen tanulni. Sok fiatal, aki az internet forradalmasított világában, elektronikai eszközökkel körülvéve nőtt fel, annyira megszokta azok állandó használatát, hogy a normálistól eltérőnek, szokatlannak érzékelhetik azok hiányát. 

Ezért ők mindig a tévé előtt tanultak és dolgoztak, ahogyan az irodában is fülhallgatóval a fülükön munkálkodtak önállóan, amikor csak tehették. Ha nem a zene, akkor a rádió vagy éppen valamilyen podcast van műsorra tűzve. Attól függően, hogy te melyik kategóriába sorolod magad a kettő közül, el tudod dönteni, hogy zavar – e a háttérzaj, vagy éppen megnöveli produktivitásod. 

A tisztaság mindenekfelett. 

Megfigyelted már valaha, hogy amikor elhagyod az irodai asztalodat, de a feladatra kijelölt takarító brigád valamilyen okból, esetleg betegségből kifolyólag, nem tudta aznap kitakarítani az irodát, asztalod környékét, az más nap hatással van rád? Beismered vagy sem, az emberek többsége nem szeret koszban és rendetlenségben tevékenykedni. 

Az aktivitás csökken, és akár még te is ingerültebb vagy ilyenkor. Amikor viszont a tisztaság illata lengi be az irodát, te is nyugodtabbnak érzed magad. Nos, így van ez az albérlettel is, kivéve, hogy még jelentősebb. Mivel a lakásodban dolgozol, ezért értelemszerűen az eddiginél is több időt kell tölteni az albérletben. Könnyen előfordulhat, hogy nem veszed észre a körülötted gyűlő szennyest, hiszen a szemed túlságosan is megszokja. Aztán pedig azon kapod magad, hogy napról – napra kedvetlenebb és ingerültebb vagy. 

Továbbá, szem előtt célszerű tartani, hogy a lakótársaid neheztelni kezdhetnek rád a rendetlenségért. Mi is lényegesnek tartjuk, hogy az általunk kiadott, stílusos, nívós, jól megbecsült, tiszta és rendezett albérletek az elkövetkezendőkben is hozzák ezt a szintet, és az albérlet minden lakója ne csupán elégedett legyen a lakásban uralkodó viszonyokkal, de annak fenntartásából mindenki maximálisan ki vegye a saját részét.