Kiadó lakás olcsón kaucó nélkül avagy a gyanúsan olcsó albérletek árnyoldala.

Mindenki az évtized üzletét szeretné megkötni és olyan albérletet kibérelni, sok bérlő vágya egy kiadó lakás olcsón, kaució nélkül. A lehető legolcsóbb, de mégis minőségi lakás. A fiatal felnőttek, a munkavállalók, és az egyetemisták sem kezdik meg az önálló életet vastag pénztárcával és kielégítő összeggel a baknszámlájukon. Ebből kifolyólag próbálnak okosan gazdálkodni.

Gyakran azonban igen pórul járnak a fiatalok, amikor a legolcsóbb ajánlatok mellett döntenek. A hirdető oldalakon napjainkban is sok kétes, a valóstól eltérő tartalmú hirdetések akadnak, és több fiatal is belesétál a csapdájukba. 

Te sem szeretnéd ezeknek a hamiskás hirdetéseknek az áldozataként végezni, igaz? Előfordulhat, hogy ezeket a sorokat olvasva a feladást fontolgatod, és már neki kezdtél a tervek hessegetésének fejben. Ne csüggedj. 

Akad pár hasznos tipp a tarsolyunkban, amelyeket az alábbiakban részletesen is megosztunk veletek, illetve egy régebbi cikkünkből is ihletet tudsz meríteni. Először pár pontban felvázoljuk, hogy milyen gyanú keltő szituációkra számíthatsz, majd mindegyik pontra egy jó tanáccsal szolgálunk. 

Problémák a szerződéssel

Számtalan, és még annál is több probléma merülhet fel a bérleti szerződéssel egy ilyen esetben. Hogy pár példát említsünk, megeshet, hogy a szerződésben nem szerepel a szerződés lejárati dátuma. Ez roppantul veszélyes lehet, és problémáid merülhetnek fel a későbbiekben

Ebben az esetben a szerződés nem csak helytelenül készült el, de támadó felületet biztosít feléd. Ha nincs megadva a lejárati dátum, azaz a kiköltözésed dátuma, akkor az általad tervezettnél hamarabb is arra költözésre kényszerülhetsz. 

Az is megtörténhet, hogy mivel ez egy kiadó lakás olcsón kaució nélkül, ezért minden esély adott arra, hogy a kesőbbiekben, főként télen helyeződik ez gyakorlatba a legtöbbször, hogy a havi bérleti díj ára hirtelen felszökken. Méghozzá az egekig. Valamiből ugyanis fedezni kell a fűtést, amelyet a rezsi nem tud teljesen. 

Megoldás: Mindkét szituáció elkerülése érdekében érdemes határozott idejű bérleti szerződés kötni, amely nem csupán részletekbe bocsátkozik, de fixen meghatározza a havi lakbér árát, ahogyan a rezsiét is, sőt adott a kiköltözés dátuma is. Néha jobb a fix, a biztos, mint a rugalmasság. A határozott idejű bérleti szerződésekről itt találsz további információkat.

Mégis hogyan néz ki az a lakás?

Nagyon gyakori, hogy a hirdető oldalak csupán illusztációként ábrázolnak egy olyan képet, amely nem a valós lakást ábrázolja, hanem az internetes keresés során talált random kép került felhasználásra. Előfordulhat, hogy vidékről költöznél Budapestre, és amikor keresés közben meglátod a hirdető oldalon a „kiadó lakás olcsón kaució nélkül” szavakat, felcsillan a szemed. 

Azonban idő, vagy esetleg pénz szűkében nem teheted meg, hogy Budapestre utazz megtekinteni a lakást, ezért online kötsz szerződést. Az online történő ügyintézés korunk egyik nagyszerű varázs trükkje, amely nagyban megkönnyíti életünket, viszont úgy szerződést kötni, hogy nem kaptál elegendő információt vagy netalán képet, nem túl biztonságos.

Beköltözéskor igen nagy meglepetés érhet. Ekkor szembesülhetsz a valósággal, amely sajnálatos módon, jócskán eltérhet attól, amit reméltél a lakástól, vagy esetleg, attól, amit ígértek neked. Lehetnek ezek az eltérések hiányos berendezési eszközök, leharcolt bútorok, poros, takarítást igénylő állapotok, méretbeli eltérések az ígérthez, vagy éppen a képen látottakhoz képest. A szerződés azonban megköttetett

Megoldás: Célszerű előre felkészülni és megelőzni a problémát, tehát nem bele sétálni ebbe a csapdába. Ha a hirdetésben kétségeket keltő kép szerepel, és nem közlik, hogy az csupán illusztráció, érdemes az internetes keresőben meggyőződni arról, hogy nem lopott képről van-e szó. Ha rátalálsz erre a képre máshol is, akkor jobb, ha elfelejted ezt az albérletet.

Ha pedig feltüntetik, hogy a kép csupán illusztráció, akkor is érdemes hagyni az egészet és más hirdetéseket böngészni. Az ilyen albérlet-csapdákról már korábban is írtunk, kattints ide, ha elolvasnád. 

Cégünk kínálatai között számtalan kiadó szoba és lakás található, és gondoskodtunk arról is, hogy ezek az ajánlatok mindenki számára megfizethető árú lehetőségek legyenek. Fontos, hogy óvatos légy, jó az, ha van kiadó lakás olcsón kaució nélkül, de a legtöbb esetben hamisságról tanúskodnak ezek a hirdetések. Mi a szívünkön hordjuk ezt a problémát, ezért arra kérünk, hogy bármikor nyugodt szívvel kersd fel ügyfélszolgálatunkat ajánlatokért, információkért, képekért és felvilágosításért egyaránt.