Élj a Főváros szívében olcsón.

Tervezed, hogy Budapestre költözöl? Bizonyára sokszor láttad már a tévéképernyőkön az Országházat, a Széchenyi lánchídat, annak morcos, erőt szimbolizáló oroszlán szobraival együtt, ahogyan azokat az impozáns, egyedi architektúrákú épületek is, amelyekben olyan szívesen élnél!

Budapest 5. kerületét szó szerint a központiság jellemzi. A város legcentrálisabb része a belváros, annak szívében pedig az 5. kerület helyezkedik el. Egy ilyen eseménydús és esztétikailag kielégítő környéken attól tarthat az ember, hogy megfizethetlen, csillagos égig érő drágaságú albérletek kiadók csupán. Ide kattintva olvashatsz betekintően a belvárosi életről, itt pedig a fővárosi albérlet árakról. 

Nos, természetesen minden kerületnek megvannak a maga „ékkövei”, de kiadó szoba 5. kerület területén kedvező áron, magas színvonalon szintén megtalálható. Érdeklődj ügyfélszolgálatunknál új, kiadó szobákkal kapcsolatban, ahogyan kínálatunkat is bátran tekintsd meg. Az alábbiakban pedig pár érvvel sietünk segítségedre. 

Népszerűség.

Az 5. kerület Budapest leggyakrabban látogatott kerülete. Mivel a város szívében található, ezért számtalan látványosság és szórakozási potenciál rejlik benne. Nagy turisztikai értek, hiszen az itt található történelmi kincsek rengereg turistát és érdeklődőt vonzzanak a környékre. 

Így hát sok-sok emberrel, kultúrával és érdekességgel találkozhatsz naponta, ha ide költözöl. A legnépszerűbb kerület, a legtöbb emberrel nagy valószínűséggel itt találkozhatsz, igazi sűrgés-forgás jellemzi az ide költözők mindennapjait. Kifejezetten ajánlott kiadó szoba 5. kerület környékén az extrovertált személyiségtípusú emberek számára. Itt találod egyik cikkünket az extrovertált személyiségű lakótárs előnyeiről.

A város legelérhetőbb közlekedése itt található.

Több cikkünkben is említettük már a belváros közlekedésének nagyszerűségét, valamint hatékonyságát is. Az 5. kerület közlekedése azonban egy új, egy következő szinten helyezkedik el a többi kerületéhez képest. 

A metró a belváros összes fontos pontján végigfut, ahonnan rengeteg átszállási lehetőség van villamos és busz használatára is. A közlekedés egyszerű, kimondottan gyors, és számtalan lehetőséged akad kiválasztani a számodra legeffektívebben működő, vagy éppen leginkább preferált útvonalat és közlekedési eszközt. 

A közlekedés nagy szerepet játszhat az egyetemi előadások esetében, hiszen reggelente a lehet leghamarabb érdemes megérkezni az oktatásra. Azonban nem szabad elfelejteni a fiatal munkavállalókat sem. 

Tegyük fel, hogy állásinterjúra sietsz. Hatalmas előny, ha a közlekedés a te malmodra hajtja a vizet és időben, esetleg idő előtt megérkezel, elnyerve ezzel a HR és a leendő főnököd tetszesét, hiszen azt látják, hogy egy pontos, precíz, megbízható ember vagy. 

Ezzel ellentétben elkésni a közlekedés miatt egy állásinterjúról, roppantul kellemetlen. Az első találkozás során tett első benyomás nagyban befolyásolja a rólad alkotott képet, ahogy a jövődre hatással lévő vezetőségi döntéseket is. 

A kerület kínálta lehetőségek.

Nem csupán a közlekedés kiváló, hiszen ahogyan az erek az emberi testben, szinte minden vonal végigfut a város szívén, azonban a területi elhelyezkedése sem utolsó. Az 5. kerület a Pesti oldal központi kerületeként szolgál.

Két városrészt is magába foglal a kerület. A Deák Ferenc utcától északra Lipótváros, de a déli oldalon már Belváros, Pest is a kerülethez tartozik. Több fontos épülettel és utcával is büszkélkedik ez a kerület. Ide tartozik az Országház, a Belügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, az Amerikai Nagykövetség, a Néprajzi Múzeum, a Párizsi udvar, a Szent István-bazilika, hogy néhányat említsünk. 

A turisták és a divatot kedvelő fashionisták által is látogatott ez a városrész, hiszen itt helyezkedik el a Váci utca, a Vigadó tér, a Széchenyi lánchíd, a Margit híd is, nem közvetlenül kerületben, de annak szomszédságában pedig a Deák Ferenc tér, a Fashion street, és az Andrássy utca is. 

Mi is lehet izgalmasabb Budapesten, mint egy olyan kerületben bérelni, ahol ennyi látványosság, vásárlási és kikapcsolódási lehetőség biztosítja a jó kedvet és a minőségi életszínvonalat? 

Hogy már az első telefonhívásnál jó benyomást kelts a bérbeadónál, itt olvashatsz hasznos tippeket, ha megakad a szemed egy kivételes lehetőségen. Mi számít kivételes lehetőségnek? Egy kiadó szoba 5. kerület környékén