Albérlet támogatás, mert 2021-ben is megéri!

Mivel jelenleg mentális és anyagilag is megterhelő évek törtek a világra, ezért jogosan merülhet fel a kérdés, hogy van – e értelme albérletet bérelni és kiköltözni a szülői házból. Sajnos, sokan attól tartanak, hogy nem lesznek képesek anyagilag finanszírozni az elkövetkezendő hónapokat. Mások az ismeretlentől félnek, attól, hogy még váratlan, kellemetlen meglepetéseget tartogathat a jövő, esetleg munkahelyükön betöltött pozíciójukban nem biztosak.

Ezen okok és a jövő bizonytalanságából fakadóan is fordulhatnak el az emberek a lakásbérléstől ideiglenesen, késleltethetik azt. Különösen az „elsőbálozók” vannak összezavarodva, azaz azok a fiatalok, akik most először bérelnének albérletet. Azon bérlők számára, akik pont ebben a cipőben járnak, de szívesen keresnének megoldást a jelen pillanatban aktuális problémák anyagi kiküszöbölésére, ajánljuk figyelmébe a lakhatási támogatást, ahogyan az ilyen fajta albérlet támogatás feltételei figyelembevételét is.

Az albérlet támogatás feltételei bár nem mindenkire érvényesek, de tisztán érthetőek és meglehetősen kedvezőek azok számára, akik éppen nem állnak a helyzet anyagi magaslatán, ezért segítségre lenne szükségük az albérlet kifizetéséhez. Azok számára is támogatást nyújthat, valamint iránymutatást adhat, akik csupán össze vannak zavarodva és félnek lépéseket tenni előre, méghozzá a nagy ismertlen és a jövő bizonytalansága miatt.

Az elkövetkezendő sorok egy csokornyi, pontokba szedett információt tartalmaznak az albérlet támogatás feltételei pedig a főszerepben. Ezek pedig segítségként és iránymutatásként is szolgálnak azok számára, akik felvilágosítást kérnek ebben a témában. Azonban igyekeztünk arra is odafigyelni, hogy egyszerűen összefoglalva érthetőbbé tegyük azokat a legfontosabb pontokat, amelyek egy átlagos online keresés során meglehetősen bonyolultan kerülnek szemünk elé.

Az alábbiak mellett, megfelelő kiegészítésként szolgálhat, ha egy régebbi cikkünket is elolvasod a témában, amely szintén a támogatásra való jogosultsági esélyeket boncolgatja. Továbbá szó esik a legtöbb feltételről is, míg itt a legfontosabb szempontokat taglaljuk a lehető legegyszerűbbé és legérthetőbbé téve azokat.

1. Álláskereső vagy pálykezdő munkavállaló vagy

Az albérlet támogatás feltételei közül az egyik legfontosabb az, hogy legalább három teljes hónapja álláskeresőként vagy pályakezdő munkavállalóként légy nyilvántartva. Ehhez arra is szükséged lesz, hogy szerepelj a Munkaügyi Központ nyilvántartásában, tehát regisztrálnod kell. Ehhez azonban nincs megszabott időkorlát, csak az a lényeges, hogy regisztrálva légy az adatbázisban.

Ami pedig a pályakezdést illeti, ahhoz, hogy megfelelj a feltételeknek, legalább 6 hónapra szóló, napi legalább 20 órányi munkaidő keretében megvalósuló munkaszerződéssel kell rendelkezned.

2. Számlaképes albérlet

Nagyon fontos, hogy olyan albérletben bérelj, ahol számlát kapsz majd a bérlésről. Ez az egyik módja annak, hogy bizonyítani tudd, a lakhatási támogatás összegét. Érdemes ennek már akkor jelentős figyelmet szentelni, amikor még csak online keresgélsz a hirderő oldalakon. A legtöbb becsületes és minőségi hirdető ugyanis közzéteszi azt a nélkülözhetetlen és szükséges információt, hogy számlaképes-e az albérlet.

A mi cégünk nem csupán a számlaképességet érzi fontosnak, hanem a pontos információközlést is, éppen ezért is érezzük fontosnak, hogy megosszuk a hirdető oldalakon keresgélő jövőbeli bérlőkkel, hogy a mi szolgáltatásaink magukba foglalják a lakhatási támogatást is.

3. A távolság fontossága

Mielőtt belefognál az igénylésbe, mindenképpen bizonyosodj meg róla, hogy az állandó lakóhelyed és a munkavégzés helye 100 km-re helyezkednek el egymástól. Ez tehát azt jelentené, hogy a napi munkahelyre történő tömegközlekedés 5 teljes órát foglalna magába, ami lássuk be, nem megvalósítható munkahely mellett, ezért költözés szükséges. A költözéshez pedig albérlet támogatás.

Ha ezt a három számottevő szempontot figyelembe veszed, alaposan megvizsgálod, és ezek után úgy gondolod,  hogy alkalmas vagy a lakhatási támogatás igénylésébe, akkor mindenképpen ajánlatos belevágni. Ez egy vissza nem térítendő összegű támogatás, amelyet az esetek túlnyomó többségében mindig megkapnak az arra alkalmas személyek. Ha bármi további kérdésed van az albérlet támogatás feltételei és a kiadó lakásaink, szobáink tekintetében, bátran vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, akik készségesen válaszolnak majd minden felmerülő kérdésre.