• +36 20 56 18 222
  • 1093, Budapest, Lónyay u. 47.
  • Ügyfélszolgálat: H - V: 08.00 - 20.00

9. kerületi albérletek és kiadó szobák Budapesten

Kezdőlap  » Hírek » 9. kerületi albérletek és kiadó szobák Budapesten

9. kerületi albérletek és kiadó szobák Budapest belvárosában -kereslet, árak, tippek, praktikák.

 

9. kerületi kiadó szoba Budapest belvárosábanBudapest belsőbb részein a kereslet sokkal nagyobb, mint a külkerületekben, így az albérletek ára és a szoba bérlése is emiatt emelkedett piaci árakat képeznek. Sokszor nyáron élet halál harcok kezdődnek meg a normális környezetű és lakótárssal rendelkező igényes minőségi kiadó szobák után Budapesten.

A több 9. kerületi egyetemnek köszönhetően a kiadó kisebb önálló lakásokra és kiadó szobákra még több kereslet van emiatt, mint a többi más belvárosi kerületekben.

A felvételi ponthatár előtt és után június, július, augusztus és még szeptemberben sem lehet olcsón találni a 9. kerületben lakásokat vagy szobákat.

Persze mindenkinek más az olcsó ár, de azért nézzük meg, hogy a jelenlegi ingatlan piac kínálatában mi számít olcsónak, közép árnak, ami egy átlag ár, illetve mi az ami a drágább árkategóriát képezik a főváros 9. kerületi régióiban.

Mi számít olcsó kiadó szobának vagy lakásnak a 9. kerületben?

 

Az olcsó árak a szobák esetében 50-60.000 Ft bérleti díj + rezsi, illetve a teljesen önálló egy vagy két szobás lakások esetében ez 110-120.000 Ft + rezsi.

A normális piaci ár, mondhatni közép ár Budapest 9. kerületi kiadó szobák esetében 70-75.000 Ft + rezsi költség, az önálló lakások esetében ez az ár eléri a 120-150.000 Ft + rezsit. Viszont vannak olyan kiadó szobák vagy saját fürdős lakrészek (cégünk kínálatában is), ahova két személy is költözhet, tehát ez a 100.000 Ft körüli összeg két személynél feleződik.

Ezeket általában fiatal párok, diák társak és barátnők szokták választani, hogy szobatárssal kell együtt élniük.

Milyen buktatói lehetnek a 9. kerületi kiadó szobáknak?

 

Albérletek buktatói

Alapszabályként el kell mondani, hogy a csak szoba kiadásában sok buktató rejtőzhet a bérlő számára. Több minden fontos tényezőt számba kell vennünk ahhoz, hogy a szerződés aláírása után ne fájjon a fejünk. Persze megértem, ha nem akar ezzel bíbelődni, de utána nem is tud majd lépni, ha esetleg nem várt események történnek a lakhatásával kapcsolatosan.

Ha Ön ezt vállalja akkor nincs probléma. Ha viszont nem szeretne keddről a szerdára utcára kerülni és nehéz, kellemetlen helyzetbe kerülni akkor javasoljuk, hogy tartsák be a bérlők íratlan szabályait.

Nézzük is meg az aranyszabályokat a kiadó szoba bérlése kapcsán, amit nem árt megfogadnia.

Nem kötnek vele bérleti szerződést

Ebben az esetben, ha azt mondja a tulajdonos, hogy holnap visszamegy a családja és kell számára a lakás akkor nehéz helyzetbe kerül a szoba bérlője. Ha nincs Önnek bérleti szerződése akkor ott Ön nem jogosult semmire sem, nincsenek jogai a Bérbeadóval szemben.

Akármennyire is próbálják a Bérbeadók elütni viccként, vagy húzni az időt azzal kapcsolatosan, hogy bérleti szerződést fognak Önnel kötni, mindenképpen ragaszkodjon ahhoz, hogy akkor fizet csak, ha szerződést írnak róla. Amennyiben a Bérbeadó nem akarja a végén visszaadni a megfizetett kaucióját akkor szintén előnytelen pozícióból fog indulni, hiszen semmi papírja nincs erről, hogy átadott volna pénzt a Bérbeadónak, illetve arról sem, hogy Ön a jelenlegi jogos bérlője az ingatlannak, vagy szobának.

Nem kapnak róla számlát

Nem igazán adnak számlát a hazai bérbeadók a szoba bérlésről. Ez legfőképpen azért van, mert sok a diák és tapasztalatlan fiatal és nekik úgyis mindegy. A másik ok pedig az, hogy nem szeretnének adózni utána.

Ezzel kvázi illegálisan vannak ott, így például az ideiglenes lakcím bejelentés és a bérléssel kapcsolatos jogok nem illetik meg a bérlőt.

Lakótárs probléma

Ha szobát bérel az ember akkor vannak más szobákban, de ugyanabban a lakásban lakótársak, akik nem feltétlen pozitív személyiségek. Nagyon meg tudja keseríteni életét egy olyan személy, akivel nem jön jól ki, más az értékrendje, életvitele, folyamatosan bulizik, esetleg iszik-drogozik stb.

Azt javasoljuk, hogy mindenképpen győződjenek meg a lakótársak személyéről, ne csak elmondás alapján. Ismerjék meg a lakótársakat és csak azután döntsenek.

Biztonságos környék

A környék is fontos szerepet játszhat a bérlő mindennapjaiban. Ugyanis nem mindegy, hogy vegyünk egy fiatal csinos lányt, hova is megy haza.

A 8. kerület rettegett részeire, ahol folyamatosan félnie kell, háta mögé kell néznie, avagy egy biztonságos környékre. Olcsó kiadó szoba Budapest rosszabb részein sokkal csalogatóbbak lehetnek egy átlag ember számára, viszont ha 1 évre leszerződtünk akkor már az a plusz 10-20.000 Ft átértékelődik bennünk, amikor nap mint nap szembesülnünk kell a környék “problémás” szomszédaitól.

Ezen buktatók miatt érdemes olyan cégektől bérleni kiadó szobát vagy lakást Budapest kerületeiben, ahol korrekt, biztonságos és kiszámítható feltételeket biztosítanak, mint a Global Best Property Zrt.

A Global Best Property Zrt.-nél a fent leírt buktatók egyike sem valósulhat meg, emiatt érdemes minket választania.