Vissza a jövőbe, avagy 2022-es albérlet jóslatok

Ahogy az év utolsó heteihez közeledünk, benned is felmerülhet a kérdés, ami sok más emberben, mit hoz a jövő az albérlet piacon? A kiadó lakások Budapesten olcsóbbak lesznek-e, esetleg növekszik-e az áruk? Mire számíthatsz a trendek területén? Milyen változások jellemzik majd ezt az időszakot?

Az életben semmi sem marad ugyanolyan, a trendek, a szokások, az árak is változnak. 2021-ben megfigyelhető volt egy radikálisabb árcsökkenés, 2021-ben stagnálás, de mi várható 2022-ben?

A trendek is nagy utat tettek meg az elmúlt években, hiszen a semleges, minimalista, a miniatűr albérletek, az urbán dzsungel-szerű stílusjegyek, illetve a közösségi oldal által roppant nagy népszerűségre szert tett esztétikumok uralták az elmúlt évek trendjeit. Mi a helyzet a továbbiakban? 2022-ben folytatódnak, tovább értékelődnek, fejlődnek ezek a trendek, vagy némelyiküknek búcsút intünk majd?

Különböző szokások övezték az elmúlt éveket. Ilyen például a munkavégzés helyének összefonódása az albérletekkel, a home office sokáig hódított, majd hibrid modellként az irodai és a távmunka összemosása vált megfigyelhetővé. Ahhoz, hogy meg tudd, hogy ez a minta folytatódik-e tovább 2022-be, olvass tovább. Összegyűjtöttünk pár jóslatot, amely elképzeléseket vetíthet eléd is a jövőt illetően.

Az árak.

Érdemes az árakkal kezdeni, hiszen a jó közbiztonság mellett, az albérlet ára is kiemelkedő fontosságú. Az elmúlt pár év következtetéseit levonva érdemes szemlélni a jövőt, és latolgatni az esélyeket. Ahogyan azt a cikk elején is említettük, 2020-ban, a vírus betörése kicsit visszafogta az albérlet piacot.

Ekkor sok kiadó lakás Budapesten szinte hihetetlenül olcsón került meghirdetésre. A legtöbb albérlet így elérhetőbbé vált az emberek számára, mégis sokan hagyták inkább maguk mögött a fővárost egy időre és mondtak búcsút az albérletbérlésnek is.

Természetesen nem minden bérbeadó döntött úgy, hogy egyébként is kedvezményes áron kínált albérletének levigye az árát. Azok a bérlők jártak jól, akik ezek mellett tették le a voksuk, a kiadó lakások Budapesten ugyanis minőséghez kötöttek.

Az, hogy egy albérletnek értéke van, abban is meglátszik, hogyan bánik azzal a bérbeadó. Ha az megbecsüli, és megválogatja, hogy kinek bocsátja bérlésre, illetve nem csökkenti az árakat csak azért, hogy minél hamarabb kibéreljék, biztosan egy színvonalas albérlet.

Ahogyan említettük, azok jártak, jól akik az említett modellt követve, nem dőltek be az árcsökkenésnek. 2022-ben ugyanis ezeknek a hihetetlenül olcsó albérleteknek növekedni kezd az ára, és elképzelhető, hogy az eredetinél is magasabbra szökik.

Trendek alakulása.

Az urbán dzsungel stílus rajongóinak jó hír lehet a természet közeliség és a növényzet további megjelenése az albérletekben. Sok kiadó lakás Budapesten nem éppen a természethez közel helyezkedik el. Ilyen lehet a belvárosi is, amely bár egy szórakozásban és kultúrában virágzó része a fővárosnak, még sem természet közeli. A növények dekorációs elemként történő használata továbbra is népszerű lesz, így hát te is közelebb érezheted magad a természethez.

 Ezzel együtt pedig a színek megjelenése is nagy figyelmet kap. Egyes, semleges színű helyiségek mellett, a természet színei is bekérezkednek az albérletekbe. Vidám, mégis elegáns színekről beszélhetünk, amelyek a természetben is előfordulnak, ilyen a narancs, a zöld, vagy pedig a homokszín.

A már jól ismert, közkedvelt esztétikai stílusirányzatok, az olyan közösségi médiából elhíresült trendek, mint a Dark Academia szintén folytatódnak, sőt, az élet más területeibe is belopta magát idén őssszel. Ez pedig nem lesz másként 2022-ben sem.

Szokások.

Nos, a kiadó lakások Budapesten több funkciósak is manapság. Ez azt jelenti, hogy akár home office-ként is használható. Míg az elmúlt két év vezető munkavégzési formája volt a távmunka, ez felvegyült egy hibrid modellel, amely során bár gyakran dolgozik irodában a munkavállaló, azonban többször is válthat távmunkára.

A jobb, igényesebb, kiadó lakások Budapesten alkalmasak lehetnek egy mini wellness-sarok kialakítására is, amelyet saját feltöltődésedre fordíthatsz. Jó minőségű ajánlatokért keresd ügyfélszolgálatunk.