Tippek, hogyan spórolj bérlőként

A pénz mindig is nagy fejtörést okozott a fiatalok körében. Az egyetemistáknak ugyanis az akadémiai kötelezettségeik mellett csupán diákmunkára vagy részmunkaidőre marad idejük, amely egyetlen financiális forrásuk, vagy éppen a szülők segítségére szorulnak.

 A húszas éveikben járó fiatal felnőttek pedig szintén gyakran kérnek még segítséget a szülőktől, vagy éppen csak képesek megélni a fizetésből. Életed bármely szakaszában is légy életednek, az alábbi tippek hasznosak lehetnek számodra is, ha albérletet bérelsz.

Az albérletek Budapest városában az anyagiak teljes spektrumán végig nyúlnak, hiszen több árkategóriáról is beszélhetünk ezen a téren. Ez koránt sem meglepő, hiszen kiadó albérletek Budapest egész területén találhatók szép számmal.

Ez pedig akármilyen kecsegtetően is hangzik, sajnos nem minden esetben jelenti könnyebbséget a bérelni vágyó fiatalok számára. A talpraesett fiatalok azonban sokszor mégis képesek baráti áron találni modern, vagy éppen akár már-már a luxus határát súroló lakásokat.

Ha tudni szeretnéd, ez hogyan lehetséges, olvasd el a témában készült cikkünket itt. Amennyiben pedig érdekelnek a modern, színvonalas, de mégis kedvező, megfizethető árú, kiadó szobák és albérletek Budapest kerületeiben, esetleg ezzel kapcsolatban akad kérdésed, keresd fel ügyfélszolgálatunkat. Azt szeretnéd tudni, hogyan spórolhatsz bérlőként? Olvass tovább.

Ne halmozz.

Ez nem csupán a lakás stílusára hat kedvezően, hiszen mindig rendezett marad a lakás, hanem a pénztárcádra, a bankkártyádra is. Ha folyton halmozol, azt jelenti, hogy új dolgokat szerzel be, sokat vásárolsz.

Az ember könnyedén szokássá teheti a lakás szépítése céljából történő folytonos dekorálást, vásárlást. Pedig lehetséges, hogy a tavalyi karácsonyi díszeknek még mindig új illatuk van, és a húsvéti díszek talán még idén is divatban lesznek.

Ha egyszer szokássá változtatod a vásárlást, arról olyan nehéz leszokni, mint a cigarettáról vagy éppen az alkoholról extrémebb esetekben. Ez a szokások kialakításának hátulütője: addiktívak.

Nem hiába áll még mindig helyt az idők során kialakult a mondás, hogy a kevesebb néha több. Az sem véletlen, hogy a minimalizmus olyan trendi stílusirányzattá nőtte ki magát, az egyszerűség összeszedettséget, szépséget, kontrollt és anyagi biztonságot sugall. Ezzel szemben a halmozás a költekezéssel

Vigyázz az elektronikai eszközökre és a luxuscikkekre.

Leegyszerűsítve, ez csupán annyit jelent, hogy nem rongálj. Ne rontsd el a tv-t, a mikrót, ne törj össze semmit, ami már alapvetően megtalálható a kiadó ingatlanban a beköltözésedet megelőzően.

Ha rongálás történik, akkor valószínű, hogy a te pénztárcád lesz könnyebb a javítást követően. Egyébként is alapvető műveltségre vall vigyázni arra, ami nem a tiéd. A rongálás, elhanyagolás nem csak azzal jár, hogy fizetned kell, de rólad is árulkodó lehet.

Spórolj az utazással.

A közlekedés bizony sok pénzt elvisz. Ezért érdemes tömegközlekedést használni a nagyvárosokra, ahelyett, hogy benzinre költesz és mindennap attól félsz, az utcán valaki megrongálja az autódat. Így ráadásul még a környezetet is kíméled valamennyire.

Ha bevállalós vagy, akkor még tovább is mehetsz. Elég az is, ha a munkahelyedhez közel költözöl, hiszen így kerékpárral és is gyalog is közel élhetsz ahhoz az épülethez, ahol egyébként is napjaid nagy részét töltöd. Így nem lesz szükséged havibérletre, hiszen csak nagyon ritkán fogsz utazni a közvetlen környékeden kívül.

Rezsi árának változása és egyéb.

Az is jó megoldás lehet, ha beköltözés előtt érdeklődsz arról, hogy a hidegebb idő beköszöntével változik-e majd a rezsi összege, ha igen, erre vagy felkészülsz, vagy egy anyagilag előnyösebb opció után érdemes írni. Ezt lehetőleg a bérleti szerződés aláírása előtt tedd meg.

Ha pedig a bérleti szerződésnél tartunk, bérelj határozott idejű bérleti szerződéssel. Ennek köszönhetően nem csupán a rezsi összege marad fix, de az előre megadott dátumoknak és a fix összegeknek köszönhetően előre kiszámolhatod, hogy nagyvonalakban milyen havi kiadásokra számíthatsz.