Olcsó lakásbérlés ötletek a spórolni vágyóknak.

Az olcsó lakásbérlés nem mindig egyszerű, de sok lehetőség adódhat arra, hogy spóroljunk a lakhatáson, ha tudjuk, hogy hol keresni, és mit keresünk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyek segíthetnek csökkenteni a lakásbérleti költségeket.

Legyünk őszinték, 2023-at írunk, és ilyenkor valahol mindenki spórolna a kiadásokon. Manapság a lakásbérlés viszi el a havi kiadások egy nagy részét, ezért ezen a részen is érdemes spórolásra adni fejünket.

Bár a legtöbb bérelni vágyó bérbeadó-jelölt tart attól, hogy az olcsó albérletek sem igazán felelnek meg az olcsó kategória kritériumainak napjaink árai mellet, azonban, alaposan kereséssel és apró trükkökkel sokat javíthatsz a helyzeten. Olcsó albérletek? Kérd ügyfélszolgálatunk segítségét.

Közösen

Ha minden kötél szakad, és az olcsó albérletek lehető legolcsóbb rétegét keresed, akkor megéri esélyt adni a kiadó szobák gondolatának. Ha pedig azzal is meg tudsz barátkozni, hogy megoszd a lakóhelyed egy másik személlyel, érdemes lehet egy kiadó szobának esélyt adni olyan olcsó albérletek falai között, amelyekben több lakó is bérel szobát. Egy olcsó módja lehet annak, hogy nagyobb lakást bérelj, és a közös költségeket megoszd a lakótársakkal.

Keress lakásokat kevésbé népszerű környékeken:

A népszerű környékeken található lakások drágák lehetnek. Fontold meg olyan lakásokat, amelyek kevésbé népszerű környékeken találhatók, és ahol az árak is olcsóbbak lehetnek. Azonban ne feledd, hogy a környéket is meg kell vizsgálni, mielőtt aláírnád a bérleti szerződést, hogy biztosan biztonságos és vonzó helyen élhess.

Egyes városrészek Budapesten népszerűbbek lehetnek olcsó albérletek kínálva. Ilyen lehet a 8. kerület, vagy éppen a belvároshoz igen közel található 9. kerület környéke, ahol olyan jól frekventált környéken bérelhetsz, mint a Boráros tér. Itt rendkívül baráti áron helyezkedhetsz el a központ közvetlen szomszédságában.

Bérelj stúdiólakást:

A galériás és stúdiólakások általában kisebbek és olcsóbbak, mint a nagyobb lakások, ezért érdemes fontolóra venni azok bérlését. Rendkívül kreatív megoldás lehet, megtakarításokkal és nyitott belső térrel.

Továbbá, manapság igazán trendi megoldásnak is számít egy galériás lakás. Az olcsó albérletek világában a nagyvárosi albérletek népszerűségi listája élén mindenképpen a galériás lakások, a stúdiólakások állnak.

Bútorozott lakások:

Egy kiváló megoldás lehet bútorozott olcsó albérletek után nézni. Az egyik legolcsóbb, sőt, legkényelmesebb megoldás is, amelyért hosszú távon is köszönetet mondhatsz majd. Elsősorban pedig már az is nagy előny, hogy azonnal költözhető, így nagyon gyorsan elérhetővé teszi számodra az albérletbérlést.

A kiköltözés pedig szintén olyan gyorsan és egyszerűen történhet, ahogyan a beköltözés, sok-sok tehertől megszabadítva téged. Anyagiak szempontjából is előnyösebb, mint a bútorozatlan

olcsó lakások bérlése, hiszen nem kell külön bútorokra költened.

Vigyázzon a rezsivel:

A közműszámlák jelentős részét teszik ki a lakásbérlési költségeknek. Ha azonban óvatosan

vagy, és energiatakarékos életmódot folytatsz, akkor csökkentheted a közműszámlákat, és ezzel a lakásbérlés költségeit is. Célszerű az energiatakarékosságot az őszi-téli hidegebb, fűtős időszakokra levonatkoztatni, akkor ugyanis sokat emelkedhet a rezsi ára is, ha nem vagy elég óvatos.