Mire figyeljünk oda, ha bútorozott lakásba költözünk

Nem kérdés, hogy a fiatalok többsége miért választja a bútorozott lakásokat napjainkban. Sokak számára ugyanis ez az olcsóbb megoldás, ugyanis így nem kell saját bútorokra költeni. Mások pedig nem szeretnének időt áldozni a dekorálásra, vagy csak nem tartozik az erősségeik közé, ezért hálásan vesznek ki bútorozott albérletet, hiszen ők nem csupán pénzt és időt, de fejfájást is spórolnak a bútorozott lakásokkal. 

Akadnak olyanok is, akik nem szeretnének sem anyagilag, sem érzelmileg ragaszkodni a bútorokhoz. Ha ugyanis üres lakásba költözünk, akkor mi magunk kell, hogy bútorokat vásároljunk, és mivel az általunk vásárolt és választott bútorok kerülnek a lakásba, ezért előfordulhat, hogy érzelmileg kötődünk hozzájuk és nem akarjuk sem eladni, sem hátra hagyni őket kiköltözéskor.

Akármilyen előnyös is bútorozott lakásba költözni és rengeteg kiadó, bútorozott albérlettel találkozhatunk Budapesten, érdemes pár szempontot figyelembe venni, ha nem akarjuk, hogy szemfényvesztés áldozataivá váljunk.  Gyakran előfordul, hogy külső szemmel tökéletesnek tűnik a lakás, ám amikor beköltözünk, rájövünk, hogy minden, amit hittünk illúzió volt.

Gyakori, hogy az igényesnek és stabilnak tűnő bútor belülről nincs megfelelő állapotban. Sokszor sajnos nem nyitjuk ki a fiókokat és a szekrényajtókat, amikor megtekintünk egy albérletet beköltözés előtt. Ez azért is hiba, mert nem tudhatjuk így meg, hogy mi vár ránk az ajtó mögött, a fiók belsejében, mi több, működnek – e egyáltalán a berendezések rendeltetésszerűen. 

Legyünk bátrak szétnézni és kérdéseket feltenni, mielőtt beköltözünk. Találunk étkezési eszközöket a konyhafiókban? Számítunk-e egyáltalán étkészletekre vagy magunk szereznénk be azokat? Találunk tisztítószereket a szekrényben? Seprűt, felmosót? Ezek az alapvető háztartási eszközök magától értetődők számunkra, mind addig, amíg nélkülöznünk nem kell őket. 

Célszerű a főbérlővel vagy a lakást bérbeadó ügynökséggel megbeszélni, hogy ezeket az eszközöket ki fogja szolgáltatni, vagy egyáltalán az elvárásaink közé tartozik – e az említett szükségletek megléte beköltözésünkkor. Amennyiben nem tartjuk ezt szükségesnek és magunk szereznénk be őket, akkor is tanácsos, hogy a főbérlő tudomására adjuk még időben.