Modern stílusú lakás kell a nagyvárosokba?

A divat változik, a stílus fejlődik, a bérlők igénye pedig azokkal együtt növekszik. Lehetséges, hogy pár évvel ezelőtt nem arra vágytál, amire most. A világ eseményeivel együtt módosulnak az emberek vágyai is és céljai is.

Lehetséges, hogy pár évvel ezelőtt a tömeges fogyasztásnak köszönhetően az emberek szerettek tárgyakat birtokolni és azokat halmozni, ez manapság már nem divat, és valljuk be, egyáltalán nem is praktikus.

Napjainkban a stílus nagyon jelentős szerepet tölt be, hiszen a home office korszakát éljük, amikor is az albérletben könnyedén elkezhetsz unatkozni, annak kinézete, állapota nyugtalanságot, lelakott albérletek esetében akár undort is kiválthat.

Ezért az albérlet szerepe különösen sokat változott és nőtt az elmúlt év folyamán, hiszen már nem csak lakhatás szempontjából fontos az, hanem a munkahelyi produktivitás, és nem utolsó sorban, a mentális egészség terén is.

Igen jelentős az, hogy az albérleted élhető legyen, minden biztosított legyen számodra, ami szükséges a munkavégzéshet és az alapvető megélhetési körülményekhez. A szerződésben megállapodott pontok megvalósuljanak, és az esztétikus is legyen. Ha egy ilyen albérletre vágysz megfizethető áron, célszerű felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Nem csupán azért, mert jó haladni a korral, hanem azért is, mert a virtuális tárgyalások, videó bejelentkezések során a munkatársaid albérlet és dekoráció felé irányozott bókjaik feldobják a nehezen induló, kavé illatú reggeleket.

Napjainkban a minimalizmus hódít, ehhez igazodik a legtöbb stílusirányzat. Fő a zsúfoltság elkerülése, amelyhez kapóra jön a minimalizmus és az azt támogató trendek, stílusirányzatok. Mire figyelj akkor, ha egy igazán színvonalas, kortárs és inspiráló albérletet szeretnél bérelni?

Árak.

Muszáj, hogy az árakkal kezdjük. A modern és a kortárs lakásokról az a tévhit kering, hogy túl drágák. Az emberek azért asszociálnak borsosabb árakra, mert az említett stílusú albérletek egyfajta luxus hatását keltik.

Természetesen a magasabb árkategóriákban is jócskán megtalálható stílusról beszélünk, azonban lehet olcsón, pénztárca barát módszerekkel is rátalálni álmaink lakására. Mind stílusra, mind luxusra kedvező áron is lelhetsz, egy korábbi cikkünkben el is árultuk ennek a titkát.

Stílus jegyek

A modern stílus hasonló jellemzőkkel bírnak. A mai korunk anyagaival dolgozik és szellős helyek, rend, patyolat tisztaság, illetve világosság jellemzi azt. Könnyedén felismerhetsz egy modern albérletet, méghozzá azért, mert a zsúfoltság hiánya, valamint a tisztaság érzet szembetűnő.

A minimalizmus és a zsúfoltság hiánya nem okoz azonban hiányérzetet, sem ürességet. Okosan elhelyezett dekorációs daraboknak köszönhetően csupán kevés helyet foglal el, mégis elegendőt ahhoz, hogy esztétikai kielégülést keltsen, de ne foglaljon teret.

Egy-két növénnyel, esetleg vágott virággal a vázában igen otthonossá varázsolhatod a teret. Ez a stílus kedvező hatást gyakorolhat mentális egészségedre, ugyanis a tisztaság érzet, a könnyen átlátható, világos tér kellemes hatást keltenek és nyugtatják az idegeket.

Ezzel ellentétben a zsúfolt, intenzív színekkel ellátott terek szorongást, idegességet és nyugtalanságot idézhetnek elő. Az albérlet stílusáról és a mentális egészségről már egy korábbi cikkünkben is írtunk, ide kattintva tudod elolvasni.

Hol?

A nagyvárosok nevével lassan összemosódik a modernitás. Azokra ugyanis a korral haladás, a trendek követése, a zsongó életmód jellemző, amelynek rendkívül jó kiegészítője a tiszta, rendezett, nyugalmas modernitás.

A nagyvárosok gyakran hamarabb felismerik a trend és a stílus fontosságát, annak változásaihoz pedig nagyon könnyen alkalmazkodnak is. Mindez bár Budapest-szerte megfigyelhető, de a város szívéből, a belvárosból indul ki a legtöbb változás, újítás.

Fontos azt is megemlíteni, hogy a gyors alkalmazkodás főként annak is köszönhető, hogy a főváros populációt tekintve megnövekedett fiatal lakosságról beszélhetünk. A fiatalok pedig könnyebben kezelik a változást és tárt karokkal fogadják azt sokszor, mint az években már előrébb tartó embertársaik.