Hogyan keressünk luxus lakásokat

Ha egy új lakás piacán találja magát, akkor valószínűleg elárasztják a „luxus” kifejezés által uralt listák. Azonban, amint észre fogja venni, ezek a listák jelentősen eltérhetnek az általuk nyújtott luxus szintjét illetően.

Tehát mi a luxuslakás igazi meghatározása? Ez csak egy marketing kifejezés vagy egy csúcskategóriás egység jelölője?

Itt van minden, amit a luxus lakásokról tudni kell.

Mi az a luxus lakás?

A luxuslakás olyan ingatlan, amely számos csúcsminőségű felszereltséggel rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a alap ingatlantól. Míg a alap ingatlanban mosó- és szárítógépek szerepelhetnek, a luxus lakások 24 órás portaszolgálattól kezdve a kiemelkedő helyszínekig és minden köztük lévő szolgáltatásig terjednek.

Sok alap lakást soroltak luxuslakásként az elmúlt években, de egy igazi luxuslakást sokkal nehezebb megtalálni. Technikailag az igazi luxuslakások azok, amelyeket a bérlők túlnyomó többségének számára lehetetlen kiadni.

Ennek ellenére a luxuslakásokra vonatkozó végleges irányelvek nincsenek kőbe vésve. A luxusnak különböző szintjei lehetővé teszik, hogy a piacon több egység is luxus státuszt kapjon.

Hogyan talál luxuslakásokat a közelben?

A luxuslakások megtalálása hasonló folyamat, mint a alap lakások megtalálása. A folyamat talán a lábujján tartja, de fontos, hogy alapos és megfontolt legyen, amikor álmai luxuslakását akarja megálmodni. Itt mindent megtudhat arról, hogyan találhat luxuslakásokat a közelében.

Kezdje korán a keresést

Az apartmanok keresésének legjobb ideje a céljaitól függ.

Ha szeretne spórolni egy kicsit a bérleti díjból, akkor decemberben kezdje el a keresést, amikor a lakáskeresések a legalacsonyabbak. Ez idő alatt a bérbeadók és az ingatlankezelők megpróbálhatják betölteni az üres bérleményeket azzal, hogy alacsonyabb bérleti díjakat hirdetnek a bérlők csábítására.

Ha nagyobb luxus választékból szeretne választani, kezdje el a keresést a nyári hónapokban. Ez idő alatt az elköltözések elérték a legmagasabb értéket augusztusban. Az extra üresedések azt jelentik, hogy a keresés során sokkal több lehetőség közül választhat.

Céljaitól függetlenül próbálja meg a lehető leghamarabb elkezdeni a keresést.

Lakásbérlés elsöprő élmény lehet, ezért hálás lesz a többleti időért, amikor egyidejűleg költözésről, lakcím váltásról és lakás berendezésről próbál gondoskodni.

Tudja, mit keressen

Ha luxuslakást keres, akkor nagy valószínűséggel van egy listája azokról a dolgokról, amelyeket szeretne a lakásába. Sajnos kissé kihívást jelenthet a luxus lakások kényelmi szolgáltatásainak hosszú listájának áttekintése. A keresésben alaposnak kell lennie.

Legyen szó akár helyszíni edzőteremről és fitneszközpontról, akár kisállat napköziről, feltétlenül kezdje a keresést a kötelező felszerelések listájával, hogy szűkítse választási lehetőségeit.

Miután megvan a listája, elkezdhet gondolkodni a kívánt lakás elrendezésén és a négyzetméteren. Ez segít elkerülni az olyan problémákat, mint a fürdőszoba a konyha mellett, vagy egy hálószoba, amely nem illik az ágyhoz és a szekrényhez.

 

Listák keresése online

Amint korábban említettük, rengeteg olyan lakáshirdetés létezik, amelyek leírásukban a luxus szót használják, annak ellenére, hogy nem igazán illenek ebbe a kategóriába. Szüksége lesz éles szemre annak biztosítására, hogy ne pazarolja az idejét olyan egységekre, amelyek nem felelnek meg az Ön igényeinek.

Szerencsére könnyű megtalálni álmai luxuslakását az albérlet lista  segítségével. Vessen egy pillantást a kötelező használati tárgyak listájára, mivel az albérlet lista bérbeadó ingatlankezelő szolgáltatása az Ön preferenciái alapján állítja össze a személyre szabott listát azokról az egységekről, amelyek pontosan azt tartalmazzák, amit keres.

Kezdheti kicsit szélesebb körben is, és szűrheti a keresést egy városon belül. 

 

Lakások megtekintése 

Miután megkapta a luxuslakások kilátásainak szilárd listáját, elkezdheti az egységek megtekintésének szervezését. A megtekintés célja, hogy jobb képet kapjon arról, hogy az egység az Ön által keresett igényeknek megfelel-e és lehetőséget ad az ingatlan állapotának személyes felmérésére is.

Amikor az egységhez ér, ügyeljen arra, hogy szánjon időt az egység átnézésére. Győződjön meg arról, hogy minden készülék jó állapotban van, és nincs olyan probléma, amely a beköltözés után problémát okozhat. Végül készítsen kérdéseket a megtekintéseket követően. Ezek a kérdések segítenek abban, hogy többet megtudjon arról, hogyan nézne ki a mindennapi élete a beköltözés után.

Ezeknek ki kell terjedniük az olyan kérdésekre, mint a parkolás, a bérleti díj, az állatbarátság, és nagyjából minden egyéb, a végső döntés meghozatalához szükséges információ.

 

Alkalmazza és írja alá bérleti szerződését

Talált egy lakást, amit szeret? Jelentkezzen mielőbb! A luxuslakások bérbeadásával járó nagy kereslet és verseny azt jelenti, hogy elképzelhető, hogy másnap nem lesz elérhető álmai lakása.

Szerencsére a lakás igénylési folyamata nem sok időt vesz igénybe. Egyszerűen ki kell töltenie néhány űrlapot saját magával kapcsolatos adatokkal, és beleegyezését kell adnia a háttér vizsgálattal kapcsolatban. Miután a kérelmét felülvizsgálták, és túljutott a bérlői szűrési folyamaton, felkérik Önt, hogy formalizálja az üzletet a bérleti szerződés aláírásával.

Az aláírás előtt feltétlenül nézze át alaposan a bérleti szerződést. Ez egy jogilag kötelező érvényű megállapodás, amely meghatározza tartózkodásának feltételeit.

A luxus apartmanok előnyei

Ha a „luxus” név nem elég ahhoz, hogy magával ragadjon, rengeteg más előnye is van a luxuslakás bérlésének. Íme néhány példa:

 

Kényelmi szolgáltatások 

Megtakarítás: A luxuslakások köztudottan magas árcéduláit figyelembe véve cseppnek tűnhet, de a luxuslakások bérlése időt és pénzt takaríthat meg. Például, ha van egy helyszíni fitneszközpontja, nem kell vesztegetnie a üemanyagot, az időt és a pénzt, amikor minden nap az edzőterembe utazik és onnan visszautazik, és fenntartja a tagságot.

Tágasabb: A luxuslakások általában sokkal nagyobbak, mint a alap lakások. Ez az extra négyzetméter nem csak a lakására korlátozódik, mivel sok luxus bérház nagy közösségi terekkel és szabadtéri terekkel rendelkezik, amelyek minden lakó számára nyitva állnak.

Kiváló elhelyezkedés: A bérlő álma a város szívében vagy néhány fő célpontja közelében élni. Ha luxuslakás kiválasztásán van, akkor azon az egységeken böngészhet, amelyek valóra tudják váltani ezt az álmot, mivel jellemzően kiváló ingatlanokat találhat.

Csúcstechnológiájú készülékek és felszereltség: Gondoljon a frissített rozsdamentes acél készülékekre és az intelligens otthoni technológiákra az alapfelszereltség mellett.

Online bérleti díj fizetési lehetőségek: Bár ez nem hangzik nagy ügynek, a luxuslakásban való tartózkodás egyik fő előnye, hogy valószínűleg számos lehetőség van a bérleti díj fizetésére. Az online fizetés azt jelenti, hogy beállíthatja, hogy a kifizetéseket automatikusan vonják vissza a számlájáról, és nem kell attól tartania, hogy elfelejti kfizetni.

 

Hátrányai a luxus apartmanoknak

Bár a luxuslakások iránt nagy a kereslet, és vadul kényelmes életet kínálnak, van néhány hátránya annak, ha bérlünk egyet. Íme néhány példa:

Drága: Mindezek a szolgáltatások és előnyök sokkal magasabb bérleti díjhoz kötődnek, mint amit egy normál lakásban találna. Fontos, hogy meghatározza a lakás költségvetését annak biztosítása érdekében, hogy meg tudja fizetni a prémium díjakat.

Igény szerint: nagy versennyel kell szembenéznie, ha luxuslakásokat bérel. Nemcsak rengeteg ember akar bennük élni, de lehet, hogy nehezebb is megtalálni őket, mert gyorsan lefoglalják őket, amint elkészültek.

Nagyon korlátozott kínálat: A luxuslakások nem éppen gyakoriak a bérleti piacon. A kínálat nagyon korlátozott, különösen a nagyvárosokban. Előfordulhat, hogy hosszabb keresési időszakot kell várnia, mivel az igényeinek megfelelő lakás nem sokáig lesz a piacon.