Miért árasztják el a diákok a IX. kerületet?

Diákok százai özönlik el évente a fővárost. A vidékről költöző egyetemi hallgatók túlnyomú részt pedig diák albérletet választanának a kollégiumi élet  zajossága, zsúfoltsága és kaotikus esszenciája miatt. Bizonyára benned is rengeteg kérdés megfogalmazódott azzal kapcsolatban, miért éri meg jobban albérletre költözni diákként, és egyéb ezzel kapcsolatos információkra éhezel.

Nem meglepő, hogy sokan szeretnék tudni melyik a leginkább diák-barát kerület Budapesten. Diák albérlet a Budapest IX. kerület és az ezt körülvevő kerületeiben nagy számmal található. A diák albérlet Budapest IX. kerület környékére eső területe több okból is kimondottan népszerű.

1. Közel helyezkedik el az egyetemekhez

Több neves egyetem található közel ehhez a kerülthez, ahogyan kitűnő közlekedési csomópontok is. A IX. kerületben található a Boráros tér is, ahogyan a 4-es és 6-os villamsok is átszelik azt. A központ peremén számtalan lehetőség adódik a gyors és zökkenőmentes közlekedésre.

Mindezek mellett azonban a közelségnek köszönhetően gyalog is sok helyre, több egyetemre is könnyedén eljuthatsz. Nem telik lényeges több időbe, ha reggel úgy döntesz kilevegőzteted a fejed az első órád előtt, és inkább hanyagolnád a tömegközlekedést és sétálnál.

2. Irodaházak mekkája

A közlekedési lehetőségeknél talán csak a megannyi irodák nyújtotta lehetőségek ígéretesebbek. Megszámolhatatlan sokaságú irodaházak tornyosulnak a kerületben, ami meglehetősen nagy segítség lehet számodra akkor, ha akad időd dolgozni az egyetem mellett és szívesen kipróbálnád magad az irodaszékben részmunkaidőben.

Ennek egy másik pozitív velejárója, hogy sok-sok fiatal munkavállaló él közel a munkahelyükhöz, ráadásul gyakran élnek több lakótársakkal, köztük diákokkal. Egy már a nagybetűs életben tevékenykedő személy sok, jó tanáccsal láthat el a jövőt illetően, ezért mindenképpen megéri a diák albérlet Budapest IX kerület területén található albérletek után vadászni.

3. A csendesebb belváros

A kerület Budapest szívének legnyugalmasabb részén helyezkedik el, így a kerületben bérlők élvezhetik a mindkét világ nyújtotta előnyöket. Ha nyugalomra vágynál a tanuláshoz, akkor erősen  javallott a IX. kerület, mert úgy élhetsz csendben és nyugalomban, hogy közben – szükség esetén – mégis jut neked a belvárosi élettel járó előnyökből. Ha részletesebben érdekel, hogy milyen is a belvárosi élet, kattints ide.

Amennyiben  békésebb időszakokban, jóval a vizsgaidőszak előtt, netán szeretnél kikapcsolódni és megízlelni a nagyvárosi életet, a IX kerületben erre is lehetőség adódik. A centrum nem csupán számtalan szórakozási lehetőséget kínál számodra, de a többi központi kerülethez is közel helyezkedik el, így sétálva és villamoson is percek alatt odaérhetsz

4. Látványosságokban nem szegény kerület

A Duna- part megközelíthetetlenségéből kifolyólag páratlan szépségű látványban lehet részed. Egy kora esti séta, miközben a város fényei megannyi csillagként tündökölnek körülötted, és máris megfeledkezhetsz a hétköznapok súlyként rád nehezedő problémáiról.

Innen nem messze találhatod a Müpát is, ahol a kultúra iránti szomjadat is olthatod. Ráadásul az épület nappal gyönyörű, éjszaka az egyedi fényeknek köszönhetően pedig csodálatos, így sétádat a Müpa felé is irányozhatod. Ha többet szeretnél tudni a Ferencváros nyújtotta kulturális élményekről és látványosságokról, akkor ide kattintva találod egy régi cikkünket.

Látvány, szórakozás vagy éppen kultúra. Bármelyikre is vágyakozol, Ferencváros megadja neked. Ezt pedig a pénztárcádra való tekintettel teszi. Kerületszerte biztosított a sebes közlekedés és az alma materek közelsége, így nem kell attól félned, hogy lekésed a szemináriumot. Diák albérlet Budapest IX. kerület térségében egy igazi kincs, méghozzá olyan, amelyről nem sokan tudnak. Amennyiben további információkra lenne szükséged a IX. kerületben található albérleteinkkel kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk készségesen rendelkezésedre áll.