Melyik kerület Budapest leglakhatóbb környéke a fiatal felnőttek körében?

Sok fiatal felnőtt kíváncsiságát mozgatja a kérdés, hogy mégis melyik kerület a leglakhatóbb városrész Budapesten, és itt milyen árú és minőségű, kiadó albérletek találhatók. Nos, amennyiben választ szeretnénk kapni erre a kérdésre, előbb közelebbről is érdemes megvizsgálnunk a korosztályunk és annak igényeit. 

Ugyebár mindenki, de főképp a 20 és 30 év közöttiek rendkívül elfoglaltak manapság. Épp ezért fontos számunkra, hogy több opció legyen a környéken pékségek és kávézók tekintetében. Sajnos sokszor reggel nem marad idő reggelit és kávét készíteni, ilyenkor pedig legjobb mentő akció egy gyors látogatás a sarki pékségbe és a közeli kávézóba, mielőtt felszállunk a villamosra vagy beülünk az autónkba, ha van ilyenfajta lehetőségünk.

Az elfoglalt életvitelből fakadóan gyakran nem jut idő arra sem, hogy főzzünk hétköznap. Ilyenkor igazi megváltás, ha akad a közelben egy pár jó étterem, melyek kínálatából választhatunk. Amennyiben pedig rendelni szeretnénk, még mindig előnyösebb a közelből a gyorsabb kiszállítás érdekében. 

A fentiek tekintetében tehát a belváros kínálta lehetőségekre vágyunk, azonban nem mindenki szeretne a város szívének forgalmával és zsúfoltságával megbirkózni nap, mint nap. A 9. kerületben számtalan olyan kiadó albérlet található, amely megfizethető áron kínálja a környék nyújtotta lehetőséget is, zsúfoltság tekintetében pedig kellemesebb a belvárosi forgatagnál.

A 9. kerület további varázsa, hogy több, nagyobb tömegközlekedési csomópontnak ad otthon. Nem mindenkinek adatik meg ugyanis, hogy saját autóval járjon dolgozni reggelente, ezért előnyös közel lakni a munkahelyhez vagy a legmegfelelőbb útvonalú tömegközlekedési eszközökhöz. 

Amennyiben pedig látványosságra vagy természetre vágyunk, a 9. kerületben, illetve annak közvetlen közelében is lehetőségünk nyílik vágyaink beteljesülésére. A Népliget itt található ugyanis, ha a természetbe vágyunk. A Duna part közelsége pedig megfelelő esti program lehet, ha egy romantikus sétára vágyunk. Továbbá mindössze pár megállóra található a Gellért hegy, a Margit sziget, és a Boráros térről járatok indulnak Normafára is egésznap.