Járd körbe velünk Budapest még olcsó városrészeit, és előzd meg az inflációt.

Minden héten újabb árakkal szembesül az ember, ami eléggé kellemetlenül érint mindenkit. Nem könnyű megtalálni az élet megfizethető részét manapság, pedig minden szolgáltatásért fizetni kell, ha pedig azok árai egyre csak emelkednek, az emberek is elkeseredettebbekké válnak.

Ez a helyzet a kiadó albérletek háza táján is. Az albérletpiacot is utolérte ez a folyamatosan mozgásban lévő, növekvő állapot. Aggodalomra még nincs ok, elhoztuk a főváros még olcsó részeit.

Nagy dilemma lett az albérletek kérdése a bérelni kívánó fiatalok körében, hiszen a pandémia során az emberek számára felértékelődött az otthon, a kényelem, a biztonság és a mentális egészség. Éppen ezért az emberek nem érik be egy ütött-kopott, leharcolt, stílusában és felszereltségében aktualitást vesztett albérlettel.

Az árak azonban szárnyalnak, ami bonyolítja a jó minőségű albérletek fellelését és bérlését. Az alábbi városrészek azonban még a megfizethető kategóriába sorolhatók, ha éppen albérletek között keresgélsz. Ebben a kérdésben érdemes ügyfélszolgálatunkkal is felvenni a kapcsolatot.

Zugló

Ez a kerület egy nagyon barátságos és sokszínű része a városnak, amelyet még nem kerített teljes mértékben hatalmába az áremelkedés. Talán az egyik legszerencsésebb elhelyezkedésű városrész Zugló.

Nem csak ő maga, de a sok-sok szomszédos kerülete is jó ajánlatokkal kecsegtethet magához. Elhelyezkedése miatt pedig a közlekedés is gyors és hatékony. Bárhová könnyedén eljuthatsz, továbbá, a belváros is viszonylag közelinek nevezhető.

Válogathatsz akár kertvárosi, de bérházas lakhatási opciók között is, ha 14. kerületben bérelnél, sőt, a Város tüdejeként is emlegetett kerület büszkélkedhet Budapest egyik legnagyobb zöld övezetével, a Városligettel, amely jogosan népszerű mind a helyiek, mind pedig a turisták között is.

Természetesen, minden kerületben találhatók olyan részek, amelyekben hanyatlik a közbiztonság. Ezeket a városrészeket érdemes már az albérletkeresés első stádiumában kiszűrni és Zugló biztonságosabb környékeire összpontosítani.

A vasúti megállóhelyek környékét, de a Hungária körút, és a Thököly út egyes részei valamivel veszélyesebbek lehetnek, ezekre fokozott figyelmet fordítva azonban elkerülheted a problémákat.

Újbuda

Bár Buda és az itt található albérletek mindig is a borsosabb árú kategóriába sorolódtak, Újbuda még így is a viszonylag olcsó részeihez tartozik. Ha mindenképpen Buda vonz, vagy esetleg a folyó ezen oldalán lenne több dolgod, és inkább ide költöznél, akkor érdemes esélyt adni Újbudának.

A 11. kerület kimondottan népszerű a diákok, az értelmiségiek, de a családok körében is, a műveltség, a kultúra, és a haladás szelleme teljesen áthatja az egész kerületet. A közlekedés miatt sem érdemes aggódni, hiszen az egyik legtöbb tömegközlekedési opcióval rendelkező kerülete.

A 8. kerület soha nem megy ki a divatból.

A 8. kerület mindig is az egyik legkedvezőbb árú albérleteknek otthont adó kerületként élt a köztudatban, és továbbra sem árt esélyt adni Budapest egyik legnagyobb területet elfoglaló kerületének.

Ha a belvárosban nem találnál számodra megfelelő ajánlatot, akkor érdemes a szomszédságban található 8. kerületet megcélozni, ahol szinte garantáltan akadnak igényeiddel egyező albérletek jó áron.