Itt a megoldás a tudatos albérlet bérlésre: szezonális albérlet szemlélet.

Kiadó albérlet Budapest városában? Egyszerű témának tűnik, de sokkal összetettebb, mint gondolnád. Sok ember vágya egy kiadó albérlet Budapest területén, azonban rengetegen hátrálnak ki több okból is, ezek túlnyomó része pedig financiális problémákhoz kötődnek. Több módja is van annak, hogy megtaláld a megfelelő megoldást a költözésre. Egy ilyen lehet számodra a szezonális költözés is. 

Ahogyan telik az idő, és kivirul a világ a tél búcsújával, úgy az albérletkeresők is egyre többször és egyre többen bukkannak fel. Az emberek ugyanis szeretnek kellemes időben költözni a fogat csikorgató, hideg téli időszak helyett. A szezonális albérlet bérlés sokkal nagyobb szerepet játszhat abban, hogy mikor érdemes albérletet bérelned, mint gondolnád. 

Ennek egyszerű oka pedig nem más, mint, hogy a tél közeledtével már szeretnek egy fix albérletben pihenni és rejtőzködni a zord körülmények elől, akárcsak egy otthonos, meleg, és békés barlangban.

Tavasszal, nyáron, és az ősz kezdeti fázisában pedig gyakran ennek az otthonos „barlangnak”, a biztonságot nyújtó otthonnak, a kitűzött célokra leginkább alkalmas albérletnek a megtalálása bizonyul feladatnak. 

Ez azonban erőt próbáló feladattá nőtte ki magát az évek során, hiszen a főváros a lehetőségek tárházaként tárja a fiatalok elő kapuit. Több százan költöznek évente Budapestre, azért, hogy jövőjüket egyengessék, esetleg új életetet kezdjenek. 

Számtalan egyetemista kezd tanulmányaiba Budapesten, ahogyan az egyetemet frissen elvégzett pályakezdők is ebben a városban képzelik el jövőjüket, sokszor pedig egy új élet reményében érkeznek ide a fiatalok, hogy új munkahelyen tegyék próbára tudásukat, rátermettségüket és talpraesettségüket is. 

Mindezek következtében sejthető, hogy milyen forgalmas az úgynevezett „albérlet piac”. Azonban évszakonként más-más okok miatt nő vagy éppen csökken a forgalom. Ezzel azért is érdemes tisztában lenned, mert ha szeretnél biztonságot nyújtó, igényes, és nem utolsó sorban, megfizethető albérletre bukkanni, akkor nem tudni, hogy mikor célszerű bérelned, és hogyan egyeztetheted össze a legkedvezőbb bérlő szezont a terveiddel. 

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiadó albérletek és az évszakok kapcsolatáról, amelyek számodra is kiváló iránytűként szolgálhatnak majd, amikor terveidet és a megfelelő költözési időszakot fésülöd össze a listádon. Mindezek mellett még jó kiindulási pont lehet számodra egy korábbi cikkünk a szezonális költözésről, amelyet itt olvashatsz. 

Költözés télen.

Kezdjük azzal az évszakkal, amely a legtöbb ember számára kellemetlen, tehát kevésbé kedvelt periódusa az évnek: a téllel. Bár nem igazán kedvelt része az évnek, mint ahogyan azt említettük már, ilyenkor alábbhagy a költözési kedv is, és már inkább „kuckóznak” be az emberek, mint sem új lakás után nézelődnek, kiadó albérlet Budapest városában ilyenkor is található, de többnyire kevesebb az ezt megelőző szezonhoz képest

Bár ez a „kuckó – jelenség” igen jellemző a lakosság túlnyomó részére, egy valamit azonban ilyenkor figyelmen kívül hagynak az emberek. A kereslet hiánya okán pont a legszerencsésebb költözési időszak lehet számodra a tél, ha egy specifikus céllal költöznél.

Bár nem albérletek százai kiadók ilyenkor, de mégis ritka kincsekre lehet bukkanni ezekben az időkben. Előfordulhat, hogy váratlanul megüresedik egy lakás, egy újabb, kiadó albérlet Budapest egyik legelegánsabb területén, relatív, de mégis megfizethtő áron. 

Most biztosan azt gondolod, hogy esélyed sincs megtekinteni azt a lakást, hiszen, amint felkapnád a telefont, már valaki le is csapta a kezedről a kiszemelt lakást. Nos, az a jó hírünk akad, hogy ez télen másképp működik. 

Itt jön képbe ugyanis a kuckó-jelenség. Decemberben ugyanis visszaesik az albérlet keresési kedv, illetve a populáció többsége ilyenkor már aktív bérleti szerződéssel rendelkezik. Ha részletesebben is olvasnál a téli lakáskeresés rejtelmeiről, ne habozz elolvasni az erről készült, egy régebbi cikkünket sem. 

Tavasz. 

Ó, a tavasz! A szerelmesek időszaka. Az évszak, amikor feléled a természet a napok melegedésének köszönhetően, és amikor a legtöbb bérlő-jelölt is útrakél, hogy lakást keressen. Tavasszal fellendül ismét az „albérlet piac”, több a lehetőség, emelkednek az árak. 

Ez az időszak megfelelő a tervezéshez és a nézelődéshez, ez leginkább akkor lehet rád jellemző, ha már bérelsz, de a szerződésed hamarosan lejár, és váltani szeretnél. A legtöbb szerződés nyár elején vagy közepén jár le ugyanis, főként akkor, ha diák vagy. A diákokok gyakor esetben nyár végén kötnek bérleti szerződést, hogy beköltözhessenek a szemeszter kezdetéig. Ez a gyakorlat remekül működik határozott idejű szerződések esetében, amelyekről itt olvashatsz részletekbe menő szinten. 

Nyár és Ősz.

A nyár eleje nagyon hasonló lehet a tavaszhoz, a nyár végétől azonban az ősz közepéig tart a bérlő-dömping, másnéven a diák-hullám. Ez az év leforgalmasabb része. Ilyenkor nem csupán megszámlálhatatlan sokaságú a kiadó albérlet Budapest szerte, de a jelentkezők száma is sokszorozódik. Emiatt hatalmas verseny alakul ki a legjobb ajánlatokért

A nyár és az ősz mintegy utolsó lehetőségként szolgálnak arra, hogy rátalálj a téli „kuckódra”, mielőtt az idő cudarabbra fordulna. Szerencsére gyakran lehet ilyenkor olcsó, de mégis minőségi lakásokra akadni, ha gyors és szemfüles vagy. A nyár végi és ősz eleji albérletekről itt olvashatsz részletesen, bármilyen kérdéssel kapcsolatban pedig bátran keresd ügyfélszolgálatunkat.