Decemberben visszaesik az albérlet keresési kedv Budapesten

December, nem meglepő módon, sok ember kedvenc hónapja, hiszen az ünnepi készülődés hatja át a napokat. Ráadásul ünnepekkor sokunknak van esélye arra, hogy pár napra félretegye a munkát, a rohanás, és egy kicsit a megpihenjen, ünnepeljen.

Mielőtt ez megtörténik azonban, sokszor az év végi rohanás és túlórák, robotolás áldozatául esnek, amelyből kifolyólag több időt töltenek munkahelyükön, mint azon kívül, a folyamatos munka mellett, pedig oly kevés idő jut szabadidőre. Ha pedig mégis tud valaki időt szakítani, akkor többnyire inkább a készülődésre, ünnepre hangolódásra szánja az időt az albérletekről albérletre járás helyett.

Mások tervet készítenek. Részletesen felvázolják, mit akarnak véghez vinni a közeli jövőben, hol lelnének albérletre, melyik fővárosi kerületek jöhetnek szóba, milyen típusú és hány személyes albérletben szeretnének élni. Megtervezik a lehető legrövidebb útvonalat az iroda és a lakás között. Majd pedig a fiókba teszik ezeket a papírra vetett törekvéseket és elhalasztják januárra, vagy bizonyos esetekben tavaszra a lakás keresést.

Ilyenkor ugyanis többen is halasztják az albérlet keresést Budapesten. Az „új év, új én” mottóját követve sokan az „új év, új lakás” elvet építik be a közeli terveikbe. Ilyenkor az emberek nem csupán elfoglaltak, mielőtt szabadságra mehetnek, hanem a tél első hónapjának tekintetében, túl korainak tartják a tervezést. Olykor pedig az időjárási viszonyok is kedvét veszik az embernek a tartós kint tartózkodástól.

Gyakori, hogy rájönnek ezek az illetők, hogy a halogatás hiba volt, és a következő hónapokat lakások utáni kutatással töltik. De vannak olyan komoly tervekkel rendelkező fiatalok, akik ragaszkodnak egy specifikus évszakhoz, úgy gondolják, abban a szezonban képesek a lehető legolcsóbb áron albérletet bérelni, és számukra is kedvezőbb lesz, költözni, pakolni, áthurcolkodni, a hideg, téli időszakkal ellentétben.

Az igazság az, hogy nem kell a téli hónapoktól, főként pedig a Decembertől megijedni

Az ilyenkor megkötött bérleti szerződések ugyanis valósággal felérnek egy karácsonyi áldással. Ilyenkor akad a legkevesebb vetélytársunk, így gyorsan időpontot egyeztethetünk, ha a neten kiszemelt lakást személyesen is levizitelnénk.

Ilyenkor versenyeznünk sem kell sokat a főbérlők kegyeiért. A nyár végi és őszi eleji bérlőjelölt áradat után komolyan lecsillapodnak a lakás bérlésére jelentkező egyének törekvései. Az egyetemisták mind a vizsgaidőszakra készülnek és éjt nappallá téve tanulnak az elkövetkezendő, eléggé intenzív megmérettetésre.

 A fiatal munkavállalók pedig, ahogyan azt már említettük is, a gázpedálon tartják lábukat a munkahelyi hajtásban. Az év végi jutalékok mindenkinek jól jönnek, és amúgy is, az év utolsó hónapjában valahogy mindig sokkal több a munka, mint máskor.

Ha te is a két csoport egyike vagy, azt tanácsoljuk, hogy ne kövesd a sorstársaid az albérlet keresés terén, Decemberben igenis jó döntés albérletet kivenni. Olcsó, kiadó albérletek mindig akadnak Budapesten, legyen szó negyven fokos forróságról vagy éppen tomboló hóviharról, mindig ott az esély, hogy fedélt találj fejed felé.

A legtöbb hiedelemmel ellentétben, nem emelkednek az egekig az árak ebben a szezonban sem, sőt, a verseny hiányában meglepően kellemes összegek megállapodásával van lehetőség a bérlésre.

Mi is lehet jobb, mint egy olyan időszakban lakást keresni és kibérelni, amikor az idő nem szorít, és megengedheted magadnak, hogy kicsit elgondolkodj azon, tényleg ki szeretnéd-e bérelni a szóban forgó lakást vagy inkább tovább folytatnád a keresgélést az albérlet piacon.

Arra is akad pont elég idő, hogy alaposan szétnézz kínálatban és kedvedre válogathass a lakások között, míg máskor talán gyorsan kell cselekedni és döntéshozatalt is szélsebesen kell megtenni.

Végül és nem utolsó sorban, ha az ősz elején még nem volt elég összegyűjtött pénzed arra, hogy Budapesten keress albérletet, Decemberre már mindenbizonnyal összegyűlt egy jelentősebb összeg, amelyet már felhasználhatsz erre a célre, sőt netalán még félre is tudsz tenni egy keveset a szűkösebb időkre.

Több, a decemberi albérlet keresés mellett érvelő okot is sikerült gyűjtenünk és felsorakoztatnunk, hogy segítő kezet nyújtsunk számodra, hogy a legkönyebb, hatékonyabb, olcsóbb és nyugodtabb módon tudj lakást bérelni.