Az őszi szezon lakásbérlő szempontból

Ahogyan minden évszak változásokat hoz magával az élet minden területén, így a nincs ez másképpen az albérletkereséssel sem. A változásokhoz pedig alkalmazkodni kell, ahhoz, hogy megfelelően éljük tovább életünk és a társadalom hasznos tagjai maradjunk.

Ősszel új szituációkhoz kell hozzászoknunk, akárcsak más időszakokban is

Budapesten ekkor épp kellemesebb az időjárás, nem tört be a fogatcsikorgató hideg, valamint a kiadó szobák árai is a baráti kategóriába sorolhatók. A nyári hajtás és az ősz eleji albérlet-roham végével egy békésebb időszak kezdődik.

Célszerű előre felkészülnünk és egy kis kutatómunkát végezni az őszi költözésről, az albérletbérléssel kapcsolatban. Az ebben az évszakban való költözésnek ugyanis bár számtalan előnye van, ha nem rendelkezünk kellő jártassággal a témában, beleeshetünk egy olyan csapdába, amelyből anyagilag borzasztóan előnytelenül kerülhetünk ki később.

Bár vetélytársak ekkor is akadnak, de jóval gyorsabban jutunk albérlethez, mint a nyár végi időszakban, amikor a tömeges bérlésből kifolyólag akaratunk ellenére is, könnyedén lemaradhatunk az általunk hőn vágyott albérletről és kiadó szobákról.

Abban az esetben tehát, ha stressztűrő képességünk kevésbé terhelhető, erősen ajánlott ebben a nyugodtabb, átmeneti időszakban új lakás után néznünk.  A könnyebb elérhetőség és nyugodtabb szezon mellett más, igencsak ígéretes előnyei is akadnak annak, ha ősszel bérlünk albérletet.

Az árak könnyen elfogadható szinten vannak ebben az időszakban. A szeptemberi diák – bérlő hullám véget értével és a Decemberi tél beköszönte közötti periódusban ugyanis pontosan az olcsó és a drágább ár kategória között mozognak az árak.

Amikor egy leendő bérlő budapesti albérlet kibérlésénél dönt, gyakran figyelmen kívül hagy pár kimondottan lényeges szempontot, amelyek később visszaütőlegesen megkeseríthetik az életét. Éppen ezért fontos alaposan átgondolni minden döntést és gondos figyelemmel megtervezni a közeli és távoli jövőt egy ilyen számottevő életmód váltás küszöbén.

A cégünk szívügye, hogy segítsük azok a fiatalok helyzetét, akik bár minőségi albérletre vágynak, vagy nem engedhetik meg maguknak, hogy elvárásaiknak megfelelően nívós albérletbe költözzenek be anyagi kihívásoktól függően, vagy éppen még nem elég tapasztaltak lakás és szobabérlésben ahhoz, hogy megköthessék a számukra leginkább megfelelő bérleti szerződést.

Érdemes figyelembe venni az idő lehűlésével járó változásokat

Illetve az ezekkel járó kötelezettségeket, amelyek sok más albérlet esetében anyagi természetűek. A főbérlők túlnyomó többsége ugyanis növeli a havi szinten befizetendő rezsi árát a fűtés használatával arányosan. Ez a probléma legjellemzőbb forrása a fejtörésnek.

Ez pedig roppantul kellemetlenül érintheti a témában nem jártas bérlőket, akik arra számítottak, hogy a hirdetésen feltüntetett árat kell majd teljesíteniük a szerződés lejártáig. Sokszor ugyanis nem kerül feltüntetésre a szerződésekben a rezsi emelkedésének lehetősége. Ez igencsak összezavarhatja a bérlőt.

Amennyiben a bérlő inkább nélkülözné a fűtés lehetőségét, igencsak keserves, vacogásban gazdag, embert próbáló hónapokat túlélésére kényszerül annak érdekében, hogy csökkentse az ősz végi, téli és tavaszi rezsi összegét.

Mi nem csupán fair és egységes, fix lakbér és rezsi árakat kínálunk kiadó albérleteinkhez, hanem mindez a szerződésben is egyértelmű feltüntetéssel jár. Így a bérlőink már az első perctől kezdve biztonságban érezhetik magukat és nyugodt szívvel írhatják alá a szerződést.

Ehhez kapcsolódóan egy szintén hasonló akadályba ütközhet az illető, ha lakótársakkal bérel. Őszi költözés esetén gyakran előfordul, hogy pár hónap elteltével, a tél végével, és a jó idő beköszöntével a lakótársak tovább szeretnének állni.

Esetleg az is megeshet, hogy diákokkal élünk, akik a nyár érkezésével hazaköltöznének vidékre, és nem szándékoznak ugyanabba az albérletbe visszaköltözni. Mindkét opciónál szerződésbontásról beszélünk. Ekkor sok budapesti albérletben a lakbér ára emelkedik, hiszen egyel (ha nem többel) kevesebb ember fizet lakbért.

Ezzel szemben mi ekkor is fix lakbért és rezsit kérünk a bérlőinktől. A szerződésben feltüntetett részleteket komolyan vesszük, és ugyanezt a komolyságot várjuk a bérlőinktől is. Így hát dátumok és határidők pontos betartása mellett, a fizetési kötelezettségek is a szerződésnek megfelelően, az ott feltüntetett összegben történnek a szerződés lejártáig.