Ezekkel a lakótárs típusokkal találkozhatsz, ha sokbérlős albérletben bérelnél szobát

Köztudott tény, hogy manapság egyre csak hódít a kiadó szobák bérlése, a lakótársakkal való bérlés, és annak minden formája. A kiadó szobák bérlésének egyik típusa pedig a 2022-től már világszerte is egyre népszerűbb sokbérlős albérletbérlés.  

Természetesen, ez az opció nálunk is elérhető, ha érdeklődnél, keresd ügyfélszolgálatunkat. Te is szívesen kipróbálnád azt, ám nem tudod, hogy mire számíthatsz a többi lakóval kapcsolatban?

A lakótárs típusokról már ejtettünk pár szót, így a napjaink egyik legelterjedtebb lakhatási formáját már jól ismerheted előző cikkeinkből, ha ez még nem történt meg, akkor érdemes elolvasnod korábbi cikkeinket is a témában. A linkekre kattintva / koppintva ezt meg is teheted.

Most azonban a legújabb lakhatási trendről esik majd szó, méghozzá arról, hogy milyen lakótárs típusokkal találkozhatsz egy olyan albérletben, ahol a kiadó szobák több, mint egy lakótársat ígérnek, tehát egy albérletben több kiadó szoba, több lakótárs, több fürdőszoba, kevesebb magány.

A legjobb barát.

Ez a lakótárs típus a legbarátságosabb attitűddel rendelkező lakó szerepét tölti be a lakóközösséggé avanzsálódó albérletben. Ő az a személy, aki akkor is a legjobb barátodként viselkedik, ha nem vagytok legjobb barátok, ám közel álltok egymáshoz mégis.

Ez a szoros lakótársak közötti barátság akkor is könnyen kialakul, ha az általatok bérelt kiadó szobák egymás mellett helyezkednek el, és lehetséges az is, hogy közös fürdőszobán egyezkedtek. Ilyenkor ugyanis kialakul egyfajta csapatmunka, egy közös rutin, amely során meg tanuljátok tiszteletben tartani egymás idejét és kikapcsolódási módszereit.

Továbbá, ez a lakótárs típus mindig segítségedre siet, szívesen meghallgat, és ő az, aki az összes lakó között kapcsolatot tart, hiszen mindenkihez közel áll, és mindenkivel sok időt tölt együtt, mivel könnyen megtalálja másokkal a közös érdeklődési kört.

Szellem

Őt ritkán láthatod lakásban. Ez a személy lehet akár extrovertált, de akár introvertált személyiség is, még sem fogtok sok időt együtt tölteni. Az extrovertált személy esetében azért találkoztok ritkán, mert éli az életét, bulizik, társaságba jár, és folyton valamilyen kalandot él át.

Mivel nagyon széles ismeretségi és baráti körrel is rendelkezik, illetve imád is társaságban lenni, ezért nem gyakran jár haza. Ez persze nem azt jelenti, hogy fennhéjázó lenne, és nem kedvelne, hanem annyit jelent csupán, hogy nincs elég ideje az albérletben tartózkodni.

Az introvertált típusú ember pedig lehet sokkal privátabb, mint te, vagy éppen a többi lakótársad. Őt többször találod az albérletben, mint az extrovertált társát, azonban lehetséges, hogy távolságtartó, visszahúzódó, csendes, vagy éppen szégyenlős. Több időt tölt a szobában, ezért találkozol vele keveset.

Mindkét személyiség fajta kiváló lakótárs lehet a lakótárs típuson belül, hiszen együttműködők, egyáltalán nem tolakodók, és nem zavartatja őket az sem, ha látogatóid érkeznek. Könnyű velük barátkozni, és rengeteg szabad teret kapsz tőlük, ami valljuk be, időnként mindenkinek jól jön, különösen egy több bérlős albérlet estében.

A diplomata

Ez a lakótárs típus valószínűleg a legidősebb lesz közületek, hiszen nagyon érett felfogással és igazságos hozzáállással rendelkezik. Mivel az élethez is így áll hozzá, ezért nagyon elfoglalt, rengeteget tanul, vagy éppen dolgozik, így vele sem biztos, hogy sok időt fogsz együtt tölteni. Az együtt töltött idő azonban mindig kellemes.

Könnyű vele megtalálni a közös hangot, és szívesen ad tanácsot, ha arra szorulsz. Veszekedés esetén ő az, aki általában közbe lép és igazságot tesz a lakótársak között. Ez a típus a másik két típus keveréke, hiszen nagyon barátságos, de nem sokat tartózkodik otthon.