Érdekességek a határozott idejű bérleti szerződésről, arra az esetre is, ha úgy hiszed, mindent tudsz róluk.

Bizonyára már te is sokat hallottál a határozatlan és a határozott idejű bérleti szerződés típusokról. Míg egyik több előnnyel és biztonsággal jár együtt, a másik kissé bizonytalanabb és nyitottabb. Nem titok azonban, hogy a fiatalok szíve napjainkban már egyre inkább a határozott idejű bérleti szerződés felé húz. 

A szerződés típusok közötti különbségekről és eltérésekről gyakran olvasni, mi is kiveséztük a témát, így hát, ha szívesen értekeznél tovább a témában, itt olvashatod egy korábbi cikkünk. Nem titok, hogy a határozott idejű bérleti szerződés számtalan baráti feltételt fogalmaz meg. Azonban, hogy mi teszi oly vonzóvá, főként a fiatalok körében, ezt a fajta szerződést? 

A költözéshez nem csupán hozzátartozik a szerződés is, de az egyik legfontosobb alkotóeleme annak. A szerződés ugyanis nagyban meg fogja határozni a lakásban töltött életed. Sokan nincsenek ezzel tisztában, különösen első költözőknél figyelhető meg, hogy nem gondolják végig, milyen szerződéssel mit várhatnak a jövőtől. Az is megesik, hogy nem fogalmazzák meg céljaikat alaposan.

Ha ebben segítségre szorulsz, bátran keresd ügyfélszolgálatunk, mi készségesen sietünk segítségedre és látunk el téged még több lényeges információval. Na, és miben is rejlik a határozott idejű bérleti szerződés népszerűsége? Olvass tovább, hogy fényt deríts arra.

 

Mintha kőbe vésték volna…

Valószínűleg már te is találkoztál olyan személlyel életedben, legyen szó barátról, családtagról, osztálytársról, aki egyszerre ígért nagyon sok kecsegtető dolgot, de sosem tartotta be azokat, az ígéretek nem valósultak meg, vagy legalábbis többségük biztosan nem.

Nos, pontosan ilyen egy határozatlan idejű bérleti szerződés. Bár akadnak előnyei, viszont nem mindig kapsz meg mindent. Ezzel szemben a hátorozott idejű bérleti szerződés a megegyezetteket szigorúan szerződésbe foglalja,  azokat dátumokkal  fixálja, és a szerződő felek a szerződésbe foglaltak betartására, precíz végrehajtására kényszerülnek

Tehát a határozott idejű bérleti szerződés egy olyan barátod lesz, aki biztosan betartja minden neked tett ígéretét, de elvárt, hogy neked is ugyanezt kell tenned. Ez a kölcsönös megállapodás és együttműködés pedig biztosan gyümölcsöző lesz. 

 

A szerződés minősége árulkodik az albérlet igényességéről.

Vagy éppen annak hiányáról. A határozott idejű bérleti szerződés ugyanis nem rejteget meglepetéseket, sem a szerződésben, sem a kiadó lakásban vagy éppen szobában. A szerződés rendezett, átláthtó és meglehetősen részletes. 

Az ilyen lakásokban pedig szintén tisztaság, ízlésesség és a szervezettség jellemző. A megígért elektronikai cikkekben, bútorokban, háztartási eszközökben pedig nincs hiány. A rendezettség neked is segít majd a lelki feltöltődésben, az elégedettségben és a jóleső, nyugodt pihenésben is. Miért is ne pihennél nyugodtan, mikor tudod, hogy biztonságban és modern környezeben hajthatod álomra fejed egy ütős szerződésnek köszönhetően?

A lakás stílusa roppantul fontos a mentális egészséged és a közérzeted szempontjából. Erről nem sokat olvasni sajnos, hiszen a legtöbb hirdető bérbeadó nem foglalkozik ezzel a témakörrel, sok esetben sajnos úgy hiszik, a lakás stílusa csupán apró részlet, ami nem igényel túl nagy  figyelmet. Tudd meg, hogy miért kell figyelni a stílusra egy korábbi cikkünkből, melyben minden titkot feltárunk. 

 

Meghosszabítható.

Beköltöztél és már-már annyira megszeretted az albérletet, hogy előre félsz attól a naptól, amikor véglegesen búcsút kell annak intened? Ne tedd. A határozott idejű bérleti szerződés esetében ugyanis lehetőség nyílik a hosszabbításra.

Lényeges azonban, hogy a hosszabbítási szándékot még időben jelezd, lehetőség szerint a szerződésed lejárati dátumát jócskán megelőzve. Ezzel elérheted, hogy a szerződés lejáratát követően új szerződést köthess a bérbeadóval, így pedig nem kell kiköltöznöd. Egyszerű és nagyszerű.