Diákok! Ezért ne féljetek bizonytalan időkben sem albérletet bérelni

Az elmúlt időszak bizonytalan jellege rengeteg kételyt szült mind a fiatal munkavállalók, mind a pályakezdők, és az egyetemi hallgatók fejében. Olyan kérdések vertek gyökeret a diákok tudatában, mint például, hogy megéri-e bérelni? Mi lesz akkor, ha online oktatásra kell újra váltaniuk? Megmondjuk, hogy miért éri meg bérelni ilyenkor is.

Február közeledtével az új szemeszterhez is közelebb kerülnek a diákok. Ha egyetemista vagy, akkor valószínűleg neked is sok álmatlan éjszakát okozott az elmúlt pár év. A kiszámíthatatlan események fenyegető jellege nem csupán téged, de több ezer fiatal egyetemistát tartottak ébren.

Nem igazán lehet mostanság biztosra venni a tényeket. Az elmúlt két év olyan váratlan és sebes változásokat hozott, hogy a bizonytalanság az egyetlen biztos jelenlét az ember életében. Ebből kiindulva nem okozhat meglepetést az egyetemisták nyugtalansága.

Sajnos keresztül kellett, hogy menjenek a folytonos változások rögös útján, amelynek köszönhetően egyesek többször is költöztek, míg mások elzárva a világtól folytatták a tanulmányaikat. Ez alatt az értendő, hogy akadtak olyan hallgatók, akik a kiadó szobák helyett inkább visszaköltöztek a szülőkhöz, amikor virtuális platformra helyeződött az oktatás.

Mások pedig albérletből albérletbe költöztek, akadtak olyanok, akik többé nem tudták egyedül fizetni az albérletet és a kiadó szobák között kezdtek el nézelődni, de voltak olyan diákok is, akik egyedül húzták ki a nehéz időszakot.

Így hát teljesen érthető, hogy sokan aggódnak bérleti szerződéseket aláírni annak veszélyében, hogy esetleg újra keresztülhúzza valami a számításaikat, emiatt sajnos tervezni sem tudnak rendesen a fiatalok. Ebben a cikkben mentőövet dobunk a vízbe, és segítünk összehozni egy megfelelő tervet, hogy te se félj albérletet bérelni, vagy esetleg a kiadó szobák világában elmerülni.

Hol a bázisod?

Ha már megjártad a szülők házából történő online oktatás útját, akkor valószínű, hogy megtapasztaltad, hogy nem a leginkább zökkenőmentes út. Különösen akkor nem, ha egy idő után szeretnél visszaköltözni Budapestre.

Ilyenkor különböző problémákkal találhatod szemben magad. Egyik probléma lehet az, hogy már nem találsz olyan kerületben, vagy éppen városrészben kiadó lakást, netán a kiadó szobák között nincs számodra megfelelő elhelyezkedésű ajánlat.

Egy másik igen kellemetlen probléma az lehet, ha eddig szólóban béreltél albérletet, az inflációnak köszönhetően azonban többé már nem engedheted meg magadnak az egy személyes albérlet árakat.

Jó, ha találsz magadnak egy biztos bázist, ahová akkor is visszatérhetsz, ha a szülőknél tartózkodsz egy ideig. Nem csupán nyugalmat biztosíthat számodra, de így nem veszíted el az általad kedvelt városrészben lévő rezidenciádat sem.

Változó időkben is biztos pont.

Ami szintén fontos lehet jelenleg az életedben, különösen akkor, ha Z generációs diák vagy, az nem más, mint az állandó, a biztos, a fix jelenléte az életedben. Az örökösen változó világban ugyanis jó, ha van legalább egy biztos pont, amely változatlan az életedben, természetesen mindaddig, amíg te is úgy akarok.

A koncentráció fontossága.

Ha a szülőknél élsz, a nehezebb koncentrálni, legyen szó akár munkáról, akár tanulásról. Ekkor elveszíted a saját, személyesen tered, önkontrollod és önbizalmad is zsugorodhat. Pontosan ezért jó, ha mégis van egy albérlet, esetleg a kiadó szobák piacán is nézelődsz, ahol kicsit kiszakadhatsz a családi fészekből.

Ha épp kiadó szobák érdekelnek, esetleg egyedül bérelnél albérletet, érdemes felvenned a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Színvonalas, megfizethető árú lakások, illetve intelligens, kultúrált és kedves lakótársak várhatnak akkor, ha velünk bérelsz.