Utolsó lehetőség a nyár végi diák hullám előtt

A nyár egy nagyszerű lehetőség az albérlet váltásra, ahogyan az első albérlet bérlésére is. Legyél tapasztalt vagy akár tapasztalatlan költöző, a nyár  több szempontból is kiváló esélyt ad a költözésre. Különösen az egyetemisták számára.

Az Augusztus sok dologról híres. A nyár utolsó szárnycsapásaival hódít. Napraforgó földek üdvözlik utazásaidat. Ez a főtt kukorica szezonja, és a folyóparton üldögélés, az élőzenés naplementék és a jéghideg limonádé időszaka.

A nyár vége. Amikor a gólyák elköltöznek a nyár végét jelezve, másféle gólyák is kirepülnek a fészekből, de ők a fővárosba veszik az irányt. Ezek a gólyák az egyetem miatt költöznek Budapestre.

Nyáron albérletet keresni azért is előnyös, mert sok, megüresedett albérlet áll rendelkezésedre ebben az időszakban. Nyár elején a diákok kivonulása több albérletet is üresen hagynak, ezekre érdemes lecsapni, hiszen ilyenkor igazán jó ajánlatokra, kivételes albérletekre tehetsz szert.

A nyári időszak a hosszabb nappalok, a hőmérséklet emelkedés és a hangulat miatt is kiváló időszak lehet arra, hogy költözz, vagy éppen kiadó lakásokat, szobákat tekints meg és költözést fontolgass, tervezz. Többet olvasnál a nyári lakásbérlés előnyeiről? Itt megteheted.

Mindezek mellett azonban érdemes beszélni az árakról is. Ami már nyár elején is megszokott lehet, az árak csökkenése, az a nyár végére normalizálódik. A normalizálódás alatt azt értjük, hogy teljes mértékben megszokottá válik egy adott időszakra az árkategória.

Miért érdemes Augusztusban bérelni?

Pontosan, napokkal, esetleg pár héttel azelőtt, hogy a diákok megrohamozzák a fővárosi albérletpiacot az árak elkezdenek zuhanni. Az első, szemfüles lakáskeresők már ekkor felfigyelhetnek pár igazán kedvező árú albérletre.

Amennyiben ezek az első ajánlatok elnyerik a tetszésed, érdemes gyorsan lecsapni az ajánlatra, hiszen nagyon hamar, valóságos hullámban érkezik a többi érdeklődő majd. Nekik pedig nagy valószínűséggel ugyanolyan sűrgősen szükségük van ezekre az ajánlatokra, mint neked.

Azért is éri meg augusztusban lakást bérelni, mert rengeteg ajánlat közül válogathatsz. A közelgő diák hullám miatt nagyon sok ajánlat kerül fel az oldalakra igen jó áron, és ilyenkor igazán minőségi ajánlatokkal találkozhatsz.

Egész évben talán ez az időszak a leggyümölcsözőbb egy kifogástalan albérlet megkötésére, hiszen ilyenkor akad a legtöbb lehetőség arra, hogy egy igazán jó egyezséget megköthess. Mind az ár, mind a minőség szempontjából nyert ügyed lehet ilyenkor.

A választék bőséges, így sokkal inkább ebben az időszakban, mint máskor tudsz egy egész listát készíteni arról, hogy milyen albérletre vágysz, mire van szükséged, illetve, az anyagi kereted is egyeztetheted ezekkel az elvárásokkal.

 Ilyenkor, Augusztusban komoly esélyed lehet arra, hogy a listádon a szükségletek, a vágyak és az anyagiak is egyezzenek. Ha okosan állsz a dologhoz, akkor az anyagi keretedbe most akár bele is férhet minden, amit szeretnél.

Mi történik Augusztus után?

Augusztus végét követően legalább másfél hónapig egy hatalmas méretű bérlő forgalom jellemző. Ekkor szintén találhatsz nagyon kedvező ajánlatokat, azonban fokozott figyelemre, kivételes éberségre és azonnali döntéshozó képességek szükségeltetnek ahhoz, hogy megfelelően boldogulni tudj lakáskeresőként.

Augusztus végén és szeptemberben mondhatni megtriplázódik az érdeklődők száma, és ezért is lényeges a fókusz. Szerződések ugyanis szinte óránként köttetnek és ha nem vagy elég figyelmes, gyors, vagy döntésképes, az bizony akár egy jó ajánlatba, rosszabb esetben pedig álom lakásodba is kerülhet.

Míg igazán kedvező az árcsökkenés és a kínálat megsokszorozódása, ez azonban együtt jár az érdeklődők sokszorozódásával is. Emiatt sajnos kevésbé egyszerű az albérletkereső dolga. Ha kivételes és biztonságos ajánlatokra vágysz, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.