Albérlet-naptár 2022 második felére.

Hasznos lenne egy albérlet-naptár, hiszen az idő rohan, és nehéz lépést tartani a világ eseményeivel. Így pedig igen gyakran az albérletbérlés eseményei is könnyen elsuhanhatnak feletted. A főszezontól kezdve a legjobb ajánlatok időszakáig jó, ha minden fel van jegyezve. Ezért összegyűjtöttük neked a legfontosabb eseményeket év végéig, hogy ne maradj le semmiről.

Nehéz jóslatokba bocsátkozni a jövőt illetően, hiszen társadalmunk sok nehézséggel szembesült az elmúlt két évben, és jelenleg is rengeteg változáson, nehézségen megy keresztül, miközben még a Covid-19 okozta kollektív traumából is igyekszünk felépülni.

Felmerülhet benned, hogy az egyszerűbb navigáció céljából érdemes lehet legalább a közeljövővel tisztában lenni. Egy albérlet-naptár sokat segíthet neked is, hogy lásd, hol állsz, illetve melyek a legfontosabb, közelgő tényezők, amelyek biztosan hatással lesznek az albérletpiacra, ezzel együtt pedig az albérlet árakra is.

A nyár közepe lehet az utolsó esélyed.

A nyár közepe lehet az utolsó esély arra, hogy viszonylag olcsón bérelj. 2022-ben a megszokottól másabb attitűdöt igényel az albérletbérlés. Kicsit át kell variálni a szokásokat, és új taktikával, szemfülesen keresni albérletet, ugyanis az infláció egyre vészesebb magaslatokban szárnyal, és ereszkedés egyhamar nem várható a szakértők szerint.

Így az albérlet főszezonja előtt is megéri bérelni. Ilyenkor sok albérlet megüresedik, hiszen az egyetemisták júniusban elhagyják az albérleteket, kitűnő ajánlatokat teremtve ezzel, neked pedig jó esélyt egy még olcsónak számító albérlet bérlésére.

A tél még komolyabbnak ígérkezik az árak tekintetében, így minél hamarabb bérelsz, annál jobban jársz. Ne halogasd a lakáskeresést, hiszen most tényleg te húzhatod a rövidebbet.

Továbbá, azért is szerencsés lehet ilyenkor bérelni, mert az emberek túlnyomó része ilyenkor nyaral, és garantáltan nem az albérletbérlésen törik a fejüket, míg pihennek a hűsítő tenger mellett. Ennek köszönhetően jóval kevesebb konkurenciával, így kisebb stresszel kell számolnod.

Augusztustól főszezon.

Ha még sem sikerült korán bérelni és kikerülni a főszezon zsongását és versenyét, akkor se csüggedj. Ebben az időszakban mindig jó áron találhatsz igényes lakásra, hiszen a kínálat bőséges. A főszezonban bérléshez felkészültség és jó nagy adag szerencse szükséges, de előbbi sokkal inkább, mint az utóbbi.

Az egyetlen probléma nem más, mint az egyre növekvő konkurencia. Valóságos versennyel kell számolni minden évben akkor, ha az augusztus és az október közötti időszakban bérelsz albérletet.

Idén pedig még nagyobb verseny várható, hiszen az inflációval együtt a tél anyagilag is keményebb lesz, ezért mindenki meg akarja majd ragadni az utolsó esélyt arra, hogy olcsóbban béreljenek.

Rajtol az ősz, kell a felkészültség!

Ha rajtol az ősz, jó lehet, ha te vagy a legedzettebb, hiszen az évszak változásával neked is változásokat kell bevezetni saját életedben. Ezek pedig igen gyakran összekapcsolódnak az albérlet állapotával is.

Nem csupán az őszi dekoráció, de a fűtés kérdése is előtérbe kerül. Ezzel együtt pedig fontossá válik, hogy milyen szerződés típussal béreltél albérletet. Az albérlet bérleti szerződés típusa hatással lehet arra, hogy mennyit fizetsz télen.

Mi mindig a határozott idejű szerződéstípust ajánljunk, hiszen sokkal igazságosabb és kedvezőbb mind a bérlő, mind a bérbeadó számára, a határozatlan típussal ellentétben. Ha nem szeretnél a rezsi emelkedésétől tartani a hűvösebb idő beköszöntével és a fűtés bekapcsolásával, akkor érdemes a határozott idejű bérleti szerződés mellett döntened, és olyan albérleteket keresni, amelyek ezt lehetővé teszik számodra.

Tél.

A bizonytalan tél téged is megrémíthet, hiszen manapság meglehetősen kiszámíthatatlan időket élünk, a tél és a fűtés dilemmája pedig népszerű témakörnek számítanak jelenleg is. Azonban mégis érdemes szemfülesnek maradni, és figyelni a hirdetőoldalakat. Ekkor ugyanis nagyon szép lakások üresedhetnek meg és válhatnak kiadóvá. Ajánlatokért vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.