A legújabb „niche” esztétikumok és albérletek 2022-ben.

Az elmúlt pár évben futótűzként terjedtek el a közösségi oldalon egyes „niche” esztétikumok, amelyek számtalan szépséget, egyediséget és szórakozást is garantálnak. Ezek az esztétikumok pedig megállíthatatlanul is az albérletek részévé váltak, hiszen tagadhatatlanul is az albérletek adnak színteret ezeknek az esztétikumoknak.

Nem csupán esztétikum, de életstílus is, amely ünnepli a művészi hajlamok kifejeződését.  Lényegük a tömegtől való különválás, a kreatív önkifejezést és a művészet megjelenését az életstílusban. Melyek azonban a jelenleg is aktuális esztétikai trendek?

Kéz a kézben járnak az esztétikai trendek és az albérletek, hiszen az esztétika nem más, mint gyönyörködés, a szépség csodálata különböző eszközök által összerakva, amelyek ugyanúgy hatnak az egyén személyiségére, ezáltal pedig személyes terére egyaránt.

A „niche” kifejezést a művésziség és az egyediség kifejezésének jelzéseként kapják ezek az esztétikák. Előtérben az önkifejezés és a személyiség. Továbbá, ezek túlnőnek az egyszerű gyönyörködésen, és egyfajta életstílusként lesznek jelen a személy életében. Itt kerülnek reflektorfénybe az albérletek is.

Az albérletek ugyanis tagadhatatlanul ennek az esztétikumnak, az életstílusnak a színhelyeivé, részeivé válnak, hiszen túlnyomó részt az ember személyes terében, a saját privát szférájában adódik lehetőség arra, hogy hobbijait, önkifejezését, életstílusát gyakorolja.

Gyakori téma nálunk mind az esztétika témaköre, mind átfogó értelemben, mind pedig annak alfajaiként megjelenve, napjainkban is trendi, online terjedő esztétikumok. Már több cikkünkben is bemutatott pár a múltban létrejött esztétikai trendet, ilyen például a Dark Academia, vagy éppen a cottagecore, ezekhez pedig kerületeket, városrészeket is ajánlottunk, most azonban a közelmúltban kialakult aktualitások kapnak színteret.

Nyár a nagyvárosban.

Fehér virágok illata édesíti a fülledt, nyári levegőt, aranyló, késő délutáni, természetes fények nyújtóznak be az ablakon, majd terülnek szét a lakásban, naptejtől ragadó bőr, szikrázó éjszakai fények a Duna-parton, teraszos kiülések a Hold érkezését várva, amikor is az éjszaka palástja nem csupán a világot, de a hangulatot is beborítja, megbabonázza.

Nem is meglepő hát, hogy a fiatalok túlnyomó része romantizálja a nyári lakásbérlést, a bérlőként folytatott életmódot évszakonként. A nyár és az ősz gyakran előtérbe kerülnek ilyenkor, előbbi azonban sokkal nagyobb népszerűségnek örvend manapság.

Ennek oka pedig az megszámlálhatatlan sokaságú program, illetve, valljuk be, a nyár minden fárasztó fülledtsége ellenére is felpezsdíti az ember vérét. Természetes, hogy az ember igazi kultuszt épít ki a nyári életmódból. A mindennapi tevékenységeket kiragadja, az évszak színeibe mártja.

 

A bérlő számára ilyenkor fontosak a világos, vagy éppen élénk színek, illetve az elhelyezkedés is. Ezáltal lehetsz szemtanúja napi szinten a késő délután, természetes fényeknek, annak, ahogyan az albérletet dominálják, és amelynek valószínűleg csupán nyáron lehetsz szemtanúja.

 

Fontos továbbá elhelyezkedés szempontjából a városrész is. Ilyenkor általában az emberek a belvárosi albérletek mellett döntenek, hogy a programokhoz, a teraszos kiülésekhez, és a pörgéshez is közelebb lakhassanak. Ha olcsó és mégis minőségi belvárosi albérletre vágysz, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Klasszikus előkelőség.

Ha az előző szegmensben az ősz és a nyár dominált, itt a nyarat a tavasz kíséri. Gondolj Klasszikus hollywood-i filmek stílusára, a Riviéra színeire és hangulatára, amelyek kivétel nélkül olyan időtlen, megtörhetetlen szépséget és eleganciát ábrázolnak, amelyek ma is helytállnak. Továbbá, a társasági élet virágzását és a materiális javak becsülését is népszerűsíti ez az esztétikai irányzat.

Neked azonban nincs szükséged sem Hollywood-ra, sem a Riviérára ahhoz, hogy elérd ezt a hangulatot, és ilyen életstílust gyakorolhass idén nyáron. Elegáns színek, vágott pasztellszínű virágok, minimalista stílusú, letisztult, ízléses, levegős terek segíthetnek számodra kialakítani az esztétikát. Ha ilyen albérletek szerepelnek a keresési listádon, biztosan nyert ügyed lesz.