Ősz és albérletek Dark Academia stílusban

Míg tavasszal nagy szerepet kap a természet, annak ébredése és a virágok nyílása, a tisztaság és a frissen mosott ruhák öblítő illata, sokan vágynak a természetbe és töltenék szívesen napjaikat természetközelibb környezetben. Ilyenkor nagy szerepet kap a cottagecore esztétika mind öltözködés, mind lakások dekorálása szempontjából.

Ősszel azonban egy másik online trend nyer nagyobb teret. Bár az online platformok alakította esztétikai trendek minden évszakban tökéletesek lehetnek, hiszen egy életstílust testesítenek meg, azonban évszakonként egy-egy esztétikum nagyobb szerepet kaphat, mint a másik. Ehhez neked azonban szemfülesnek kell lenned, és arra is figyelned, hogy az albérlet kiválasztásakor ezekre alkalmas-e az albérlet.

Az online trendek az elmúlt pár évek életstílusát nagyobb mértékben határozták meg, mint az azt megelőző években. Míg a trendek és egy lakás, szoba esztétikája, kinézete, stílusa és dekorálása mindig teret kapott a közösségi oldalakon, illetve témaként is szolgált az internet tágas világában, mégis nagy változáson ment keresztül és mostanra életstílussá nőtték ki magukat.

Ez a stílus egyfajta szubkultúrákhoz hasonló mentalistással öleli keblére a trendek stílus jegyeit, amelyek megjelennek az ember életének több pontján, így az albérlet kinézetében, sőt akár még az adott városrészen is. Ezek lehetőséget nyitnak egyes budapesti albérletek számára is. Ha szemfüles vagy, akkor az egyszerű, minimalista stílusban választott budapesti albérletek is varázslatos, őszi rezidenciákká válhatnak.

Ennek a lényege, hogy az ember keresi a stílusához hasonló környéket, ahhoz igazodik, és nem pedig alakítja. Ez azt jelenti, hogy egy a stílusának megfelelő vagy ahhoz közeli környéken bérel albérletet. Az alakítás később, a lakás belterében jöhet.

Elvágyódás egy másik világba

Az életstílus kialakulásának oka pedig nem más, mint a bezártság során történő elvágyódás. Egyesek egy vidéki tündérmesébe vágytak (cottagecore és royalcore), mások egy indie film képsoraiba, míg voltak, akik az egyetemi campusok, a múzeumok, a színházak és a könyvtárak világát kezdték romantizálni a Dark Academia stílusát követve.

Ez a stílus romantizálás azonban nem teljesen a jelenlegi, vagy éppen a modern világra fókuszálódott, hiszen pontosan az nem működött a tőlük elvárt módon a bezártság során. Így a régi korok nosztalgiáját vegyítették a modernnel.

Talán pontosan ezért illeszkedik olyan tökéletesen az őszi hangulatba a Dark Academia, hiszen borús, esős napok, és meglehetősen őszi színpaletták jellemezik. A barna, a bézs, a homok és papirusz, a sárga, a méregzöld és a fekete színek mind-mind klasszikus eleganciát és őszt hoznak magukkal.

Esztétika a lakásban

Onnan tudhatod, hogy az általad felkeresett és kinézett budapesti albérletek tökéletesen megállják a helyüket az életstílusod tekintetében, hogy sok semleges elem található benne és nem egy  nagyon extravagáns képviselő stílusról beszélünk. Azt ugyanis igazán nehéz lenne számodra a saját stílusodhoz igazítani.

Amilyen stílus megfelelő lehet neked ahhoz, hogy a sajátod érvényesítsd benne az albérletben tartózkodásod során az a modern, de minimalista is megfelelő lehet. Ami pedig a színeket illeti, vagy az ősz színei, vagy a fent említett színek dominálhatnak. Mindezek mellett a fehér és a vajszín is tökéletesek lehetnek.  

Dekorációs elemek

Sok-sok szobanövény teheti zöldebbé és naturalisztikusabbá az albérleted, ahogyan a stílusodat is felfrissítheti. A levegőről pedig nem is beszélve a igazi szobanövények esetében. Ha nincs lehetőséged elegendő természetes fényt biztosítani a szobanövenyeid számára, akkor a valósághű, jobb minőségű művirágok is jó ötletnek bizonyulhatnak.

A könyvek jelenléte nélkülözhetetlen, ha Dark Academiáról beszélünk, és valljuk be, igazán jól mutat, ha valóságos könyv oszlopok sorakoznak az íróasztalod körül. Mivel ez a stílusirányzat a tudást, a magas intelligenciát, a folytonos tanulást részesíti előnyben, ezért a könyvekre szükség lesz. Ha diák vagy, akkor pedig akad is könyved bőven. Igazság szerint, egy diák számára nélkülözhetetlen a könyvek sorakozata a budapesti albérletek hívogató otthonában.

Festmények és fotók díszíthetik a faladat. Az úgynevezett „galéria fal” pedig manapság igen népszerűnek számítanak azon fiatalok körében, akik adnak az eleganciára és a kifinomult trendeket követik. A galéria fal azt jelenti, hogy valamennyire szabálytalanul, helyezel a falra olyan dekorációs elemeket, mint a fényképek, fotók, személyes, szentimentális értékű kincsek és egyéb művészi sugallatú tárgyak. Ezek a tárgyak pedig együttes csoportot alkotnak a falon.

A Dark Academia minden évszakban örökzöldnek számít, de igazán ősszel tesz nagy népszerűségre szert. Ha te is szívesen élnél olyan albérletben, amely könnyedén dekorálható stílusodhoz, akkor ügyfélszolgálatunk segíthet neked, hiszen kínálatunk számtalan modern, semleges, sokszor minimalista elemeket tartalmazó albérletet tartalmaz.