Vidék a nagyvárosban.

Az elmúlt másfél évben egy igen bájos trend kezdett hódítani a fiatalok körében, ez pedig egy olyan trend, amit nem csupán a fiatalok, de az idősebb generációk is nosztalgiával és örömmel fogadnak.

Az úgynevezett „vidéki kunyhó”, a „cottagecore” névvel felruházat irányzat az otthont, mint egyfajta védőburkot centralizálja az ember életében, ez a burok pedig nosztalgiával lett áttszőve.

Egyik nemrég készített cikkünkben bemutatottuk a fiatal generációk által kedvelt, a közösségi oldalaknak és nagyrészben a pandémiának köszönhetően népszerűvé avanzsálódott esztétikai irányzatokat.

Ezekhez pedig kerületeket is ajánlottunk, figyelembe véve azt, hogy milyen a trendben megfigyelhető tulajdonságokkal ruházhatók azok fel. Érdemes kiegészítésként elolvasni az itt elérhető cikket.

Sok ember nem akarja feladni a lelki békét, amelyet a karantén során vidéken, a szülői házban való vendégeskedés során sikerült elsajátítani, ezért nagy dilemmát okoz számukra a kérdés, hogyan tovább? Merre költözzenek, ha szeretik Budapestet, de még sem adnák fel új életstílusukat?

A fent említett vidéki, kunyhós csendélet, a „cottagecore” lényege az otthon nyújtotta élvezetek. A csend és a természet feltöltő ereje, az ott töltött napok kertészkedés, olvasás, főzés, sütés, sétálás és a természeti szépségek értékelésével telik.

Ha a kertészkedés nem megvalósítható, akkor a beltéri részeket látják el növényekkel, ami nagyon hasonló a régebbi cikkeinkben is említett nagyvárosi dzsungelhez, azaz „urban jungle” stílushoz, aminek a lényege, hogy a belvárosi albérletet sok-sok növénnyel ékesíti az albérlet lakója annak érdekében, hogy az zöldebb legyen, és közelebb érezhessék magukat a természethez.

A nagyvárosi dzsungel leginkább a minimalista stílusú belvárosi lakásokban megvalósítható. Ezek napjainkban is igen trendinek számítanak, de már évek óta meghódították és átalakították az ingatlanpiacot is. A nagyvárosi minimalizmus mellé érkezett a cottagecore.

Ez az irányzat már a pandémia előtt is hódított, de a bezártság alatt népszerűsödött, hiszen a belvárosból kivonulva valamivel nagyobb élettérrel rendelkezhet az ember. Kevesebb emberrel találkozhatsz, kevesebb az esély bármilyen vírus, megbetegedés terjesztésére, elkapására.

Míg a nagyvárosi hangulat mindig is csábító és rendkívül élvezetes volt a fiatalok számára, a vidéki élet kínálta nyugalom és szépség rendkívül vonzó lett napjainkban. Rengeteg olyan Budapestet preferáló fiatal akad azonban, akik szívesen élnék át a „cottagecore” , azaz vidéki életstílust úgy, hogy közben a fővárosban maradnak.

Nem mindenki hagyná maga mögött a nagyvárost a vidéki idillért, akármennyire is vágynak arra, hiszen a főváros számtalan opciót, munkahelyet, kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kínál. Továbbá, sok ember itt talált második otthonára, a városban élnek a barátai és az összes kedvenc helye a fővárosban található.

Szerencsére ahhoz, hogy a vidéki idillt élvezhesd, nem kell messzire menned, hiszen Budapest egyes kerülete, főként a külőbb kerületek természetközeli és természeti kincsekben gazdag részei a fővárosnak.

Elég csupán rátalálnod az általad tökéletesnek vélt kerületre. Ezt követheti pedig az albérlet vadászat. Buda hegyes-dombos vidékén élnél szívesen? A 11. kerület, a 2. kerület számtalan olyan városrészt tartogat számodra, amelyek elbűvölhetnek.

A magával ragadó hegyvidék, a fák sorakozata, az út mentén nyíló vadvirágok magával ragadó, idilli és romantikus hangulatot teremtenek, amelyek megfelelő alapanyagai a vidéki, kunyhós, szívet melengető csendéletnek. A legjobb benne pedig az, hogy csupán pár perc tömegközlekedésnyi távolságra lehetsz a város szívétől.

Ha pedig a falusiasabb vidék életstílusa a szíved vágya, de még sem tudsz elszakadani Budapesttől, a 22. kerület kiváló városrész lehet számodra. Viszonylag távol a fővárosi zsivajtól, csendes, falusi stílusú albérletekre lelhetsz, természetközeli lakhatás kiváló áron, és mégis Budapest területén. Cégünk Budapest kerületeiben jelen van és kiváló minőségű, baráti árú albérleteket kínál, legyen szó a belvárosról vagy a külvárosról. Keresd ügyfélszolgálatunkat több információért.