Urbán dzsungel, avagy nagyvárosi oázis az albérletben

A nagyvárosi életnek számos kecsegtető előnye akad, ezekről már többször is írtunk, itt el olvashatod egyik ilyen cikkünket, azonban egy valamitől távol tarthat akkor, ha egy vidéki kisvárosból költöztél a fővárosba. A természet és a vele járó dús, zöld növényzet hiánya megterhelő lehet. Azonban erre is van megoldás.

A már említett nagyvárosi dzsungel trendje sok albérletet bérlő személy kedvenc stílusirányzatává vált az elmúlt években. A koronavírus okozta, hosszantartó bezártság tökéletes alkalmat nyújtott arra, hogy zöldebbé tegyék az emberek otthonaikat.

A városi bezártság ugyanis meglehetősen különbözik a vidéki bezártságtól. Előfordulhat, hogy nemrég költöztél Budapestre, aztán pedig még azelőtt karanténba kényszerültél, hogy kiismerhetted volna, milyen városi életstílus illik hozzád a leginkább.

Ha kertes házból költöztél a városba, akkor bizonyára neked is hiányzott, hogy a kertben üldögélj és friss levegőt szívj. Ezzel ellentétben, a nagyvárosban csupán kevés alkalmad nyílhatott arra, hogy kimozdulj a lakásból.

Szóval ennek köszönhetően sokan kezdtek el virágokat, szobanövényeket vásárolni azzal a szándékkal, hogy zöldebbé tegyék a lakást. Ezentúl pedig kitűnő hobbiként is szolgálhat a növények gyűjtögetése, azok ápolása, ültetése, gondozása egyaránt.

Ami pedig ennél is kecsegtetőbb, nem más, mint az, hogy akár több növénnyel is körbeveheted magad, az urbán dzsungel lényege ugyanis az, hogy minél zöldebbé tedd a lakást. Az imáidra az urbán dzsungel stílus lehet a válasz, ha szeretnéd kicsit feldobni az albérletet.

Mi is az urbán dzsungel, azaz a városi dzsungel berendezési stílus? A zöld szín és növényzet megnövekedett használata egy olyan nagyvárosi, gyakran belvárosi vagy indusztiálisabb városi környék otthonaiban, amely ingerszegénynek számít abból az okból kiindulva, hogy a természettől távol, a város forgatagában helyezkedik el.

A városi dzsungel stílus jellegzetessége a sok-sok szobanövény használata a lakás minden helyiségében. Nem csupán élő növényekről beszélünk azonban, a lakás kevésbé fényes részeiben az élő hatást nagyszerűen visszaadni képes, mű növényzet is megteszi a hatását. Tompított formájában pedig sok zöld szín használata érvényesül, illetve növényi formák és minták jelennek meg a bútorokon és a dekorációs elemeken egyaránt.

Továbbá a botanikus elemek mellett letompítva egy-két rusztikusabb elem is előfordulhat. Több fa anyag használata történik és a színskála nagyobb részt földi elemeket használ, sok-sok barnával és zölddel egyaránt.

Milyen lakás stílusához illik tökéletesen ez a dekorációs stílus? Nos, a letisztult és minimalista modern, illetve kortárs lakások rengeteg teret biztosítanak ahhoz, hogy több növényzettel vedd körbe magad.

Ezek a lakások továbbá olyan elemeket tartalmaznak, amelyek tökéletesen összeillenek az urbán dzsungel stílusvilágával, sőt, visszafogottságuk miatt megfelelő alapot képeznek számára.

Albérleteink minden kerületben jelen vannak, ezzel könnyítve számodra a választást. Budapest – szerte sok-sok modern stílusban berendezett, felújított, kiadó lakást és szobát kínálunk a jövőbeli bérlőink számára, ezek közül pedig a belvárosban is rengeteg általunk kínált albérletből válogathatsz igen kedvező áron, ügyfélszolgálatunk áll rendelkezésedre kérdés esetén.

Miért is jó az, ha sok zölddel veszed körül magad az albérletben? Először is, a zöld az egyik legnyugtatóbb szín, így az idegeidre kedvező hatást gyakorolhat. Ez különösen akkor lehet lényeges, ha home office-ból, az albérletből dolgozol.

Az olyan vibráló színek, mint a piros rettenetesen romboló hatással vannak az idegrendszerre, így akár otthonról dolgozol, akár munka után pihennél le, igen zavaró érzést kelthet ilyen színek közé zárva létezni.

A növényeknek további jó hatásai közé tartozik a mentális egészség fenn tartása, az a hanyatlás megakadályozásában kitűnő szerepet játszik. Továbbá, köztudott tény, hogy a növények tisztítják a levegőt, amely minden évszakban, és különösen egy nagyvárosi környezetben igen hasznos.

A nagyvárosi albérleted tehát igazán otthonossá, egyedivé és zölddé varázsolhatod, amelyekhez csupán növényekre és egy igényes lakásra van szükséged, utóbbit mi képesek vagyunk megadni számodra, így a még könnyebb lehet a dolgod.