Home office a járvány után is, avagy újabb indok, miért bérelj színvonalas lakást.

Többségünk élettere meglehetősen összezsugorodott az elmúlt időszakban. Legtöbben a négy fal közé, home office-ba kényszerültünk, mások, ha nem is munkahelyükből kifolyólag, de szintén jóval több időt kellett, hogy otthonaikban, vagy éppen túlnyomó részben, az általuk bérelt lakásban töltsék szabadidejük. 

Ez pedig több ember számára is igen fontos felismeréshez vezetett: nélküzöhetetlen egy színvonalas lakás, többé már nem érdemes beérni a kevesebbel a spórolás érdekében. Főként akkor lehet égetően sűrgős egy igényes lakás kibérlése, ha otthonról, netán home office-ból dolgozol, hiszen akkor tényleg a napjaid legnagyobb százalékát az otthonodban töltöd.

 

A home office igen közismert kifejezés napjainkban, az úgynevezett otthoni iroda nem csupán a járvány elől nyújthat biztonságot számodra is, hanem irodádat átköltöztetheted pár lépésre a konyhádtól, esetleg a hálószobád közelségébe. 

További említésre méltó, kimondottan jelentős előnye a távmunkának, hogy megszűnik a mindennapos utazás terhe, otthon kezded és fejezed be a munkát, így pedig mind időt, mind pénzt spórolhatsz. 

A kényelem is szerepet játszik abban, miért is olyan kedvelt ez a munkavégzési forma. Nem kell többé magassarkúban és kényelmetlen ruhákban dolgoznod, hiszen otthon a legkényelmesebb melegítődet is felveheted. Az idődet pedig magadnak oszthatod be, tehát kezdhetsz egy órával hamarabb, dolgozhatsz tovább, ha szeretnél. 

A távmunka, a home office a jövőben is kiemelkedő szerepet fog betölteni a munkavállalók és a cégek mindennapjaiban, még a járvány utáni időszakot követően is. A cégek és azok munkavállalói kölcsönösen profitálnak ebből, a cégek pedig felismerik a távmunka anyagi lehetőségeit. Ennek köszönhetően ugyanis a  jövőben a külföldi üzleti utak is kiválthatóvá válhatnak, akár otthonról is tárgyalhatsz a jövőben. Pénz spórol a cég is, ahogyan te is.

Ez pedig tovább fokozza az igényesség jelentőségét. Otthonod ugyanis árulkodik rólad. Az ember akarva-akaratlanul is véleményt alkot a másikról, annak otthonáról. Gyerekkorunkban szüleink azt tanították velünk, hogy legyünk tiszták, rakjunk rendet a szobánkban, és semmiképpen se engedjük, hogy a vendégeink rumlis, koszos házba jöjjenek be, mert az „a világ végét jelentené.”

Ez a tudat elkísért mindenkit felnőtt koráig, amikor is már te is belátod, hogy a rend és tiszatság elengedhetetlen tényezői a létednek. Amennyiben pedig egy online történő tárgyalást, egy Zoom találkozót bonyolítanál le külföldi főnökeiddel, de legyen akár szó egy mindennapi értekezletről a kollégáiddal videó hívásban, a lehető legjobb formádat igyekeznél mutatni, ahogyan ez a lakásodat is jellemezné. 

Rájöttél tehát mennyire lényeges egy szép, igényes, tiszta és korszerűen felszerelt lakás ahhoz, hogy kényelmesen élhesd mindennapjaid, továbbá ahhoz is, hogy hatékonyan és zavartalanul dolgozhass az albérletben, sőt, akár a kollégáidat is lenyűgözhesd kifinomult ízléseddel a lakások terén.

Még egy nélkülözhetetlen dologra van szükséged mindezek megvalósításához. Egy dolgozó sarokra. Ha nem áll rendelkezésedre egy üres szoba, amelyet berendezhetsz irodának, már pedig a Budapesten élő munkavállalók többségének ez pont nem adatik meg, akkor is alkothatsz egy sarkot magadnak, ahol a munkádat végzed napközben.

 Ehhez sietünk segítségedre egy másik cikkünkben, amelyben tippeket adunk számodra, hogyan rendezd be a home office sarkodat, az ugyanis koránt sem utolsó, milyen körülmények között végzed a munkádat. A mentális egészséged érdekében szükséges, hogy erre is figyelmet fordíts. 

Mivel otthonról dolgozol, érdemes odafigyelni arra is, hogy minden, amit eddig az iroda biztosított számodra, azt most neked kell megteremtened a zökkenő mentes munkavégzéshez. Ilyen például a gyors és stabil internet.

 Ha akadozik az internet, vagy megszakad a kapcsolat nem csupán magadat és kollégáidat hátráltatod, de értékes munka és információ vész oda. Az ilyenkor keletkező stresszről és szorongásról pedig ne is beszéljünk. 

Egy másik probléma lehet a fűtés, amelyre bár tavasszal és a nyár közeledtével nem lesz nagy szükséged, de az ősz elhozza a hideget, és onnantól kezdve neked kell figyelned arra, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen az albérleted. Ez a két dolog igen nagy fejtörést szoktak okozni, a legtöbb albérlet ugyanis nem a szélsebes internetről és megfelelően melegített lakásról híres. 

Cégünk azonban közponzi fűtéssel és fix meleg hőmérséklettel gondoskodik a hidegebb napokon, az albérleteinkben pedig még nem érkezett panasz az internetre. Te és a lakótársaid is dolgozhattok otthonról probléma mentesen. További információkért bátran keresd ügyfélszolgálatunk