Trendi a lakásbérlés manapság

Kifejezetten az albérletek fénykorát éljük. Napjainkban csak Budapesten több ezer albérletet lehet kibérelni. Az elmúlt években egy nagy átalakulás vette kezdetét, amely a jövő lakhatási szokásait nagyban meghatározza majd. A fiatalok ugyanis szívesebben bérelnének albérletet, mint vásárolnának ingatlant. Ennek több oka is lehet.

A jelenlegi Z generációs egyetemisták és az Y generációs ezredfordulósok, akik éppen húszas éveik végét és harmincas éveik elejét tapossák, más szokásokkal rendelkeznek, mint a felmenőik. Értékrendjük, céljaik, életstílusuk és ezáltal a jövőképük és lakhatási szokásaik, elképzeléseik is teljesen eltérnek szüleikétől, nagyszüleikétől.

Míg nagyszüleik korában nem csak elfogadott, de rendszerint szokás volt fiatalon letelepedni, gyereket vállalni, és telket vásárolni, mindezt pedig már húszas éveik közepére meg is tudták teremteni, a mai fiatalok esetében ez nem így működik.

Az ezredfordulósok egy része még mindig a diákhitelt törleszti, a jelenlegi egyetemisták pedig egy sokkal flexibilisebb életstílusra vágynak, mint felmenőik. Hozzájuk hasonlóan több ezredfordulós sem vágyik arra, hogy letelepedjen, eseleg helyhez kötve éljen.

Ezek a fiatalok a szülői házat, azt a helyet, ahol a család „bázisa” található, tartják állandó otthonnak, és nem vágynak arra, hogy sajátot szerezzenek. Albérletet bérelni egy meglehetősen olcsó lehetőség, amely számtalan kedvező előnnyel jár együtt.

Míg a fiatalok egy része nem gondolkodik azon, hogy letér az albérlet bérlés kikövezett és jól járható útjáról, addig néhányan azért választják hosszútávon ezt az utat, mert bármikor le lehet térni arról.

Még nem találták meg a számukra megfelelő környezetet és sokkal egyszerűbb a főváros pezsgő világában megvívni az élet csatáit, amely a lehetőségek tárháza is egyben, és valljuk be, mind Budapest, mind közvetlen környéke gyönyörű.

Sokan pedig harmincas éveik elején is azt érzik, még nem érték el az összes, általuk kitűzött célt. Ameddig ez nem történik meg, addig nem is terveznek komoly döntéseket és helyhez kötött életmódot.

A legtöbb fiatal pedig nem tart ott, ahol szeretne. Sokan adósságot fizetnek, mások nem mászták meg a pozíciók ranglétráját a munkahelyen, és akadnak olyanok is, akik egy autó vásárlását részesítenek előnyben, és csupán azt követően terveznek egyéb, komolyabb pénz kiadást.

De olyan fiatalok is szép számmal akadnak napjainkban, akikre a fent említettek összesége igaz, és nem szerepel terveik között az ingatlan vásárlás. Nem tudni, hogyan alakul a jövő, és míg a felmenők ennek félelmében akarták bebiztosítani a saját maguk tulajdonában lévő otthont, addig a jelenlegi fiatalok pontosan emiatt nem akarnak megállni és helyhez kötődni.

Sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb az, ha egy igényes, modern, az elvárásoknak megfelelő, felújított és már kész albérletben élnek és dolgoznak. Ennek egy nagy előnye, hogy a szerződés lejártával lehetőségük van tovább állni, ha megunnánk az albérletet vagy a környéket és egy új után nézni.

A másik oldala pedig nem más, mint a határozott idejű szerződések, amelyek egy bizonyos időintervallumra az albérlethez kötnek, majd annak lejártával költözhetsz, ha szeretnél pedig hosszabíthatsz. A határozott idejű bérleti szerződések Budapest-szerte igen elterjedtek és népszerűségük egyre csak nő a fiatalok között.

Ennek nem más az oka, mint az, hogy bár hosszútávú elköteleződésnek tűnik, de nem egy életre szól, csupán egy megadott ideig. Ezeket a szerződéseket általában 7-12 hónapos időszakra kötik, amely tökéletes hosszúsága, vagy éppen rövidségű a mai fiatal, modern bérlő számára.

Egyéb jelentős oka az albérletek favorizálásának a home office robbanásszerű betörése a munkaszférába. Így nem csak albérletedből dolgozhatsz, de ha egy kis változatosságra vágynál, akár elutazhatsz egy pár napos vakációra is, bárhonnan dolgozhatsz, csak gyors internet szükséges hozzá.

Több, igen reális okkal preferálja a jövő nemzedéke, a fiatalság az albérleteket, és emiatt a kiváló minőségre is megnőni látszik az igény. Cégünk eltökélten hisz a fiatalok értékrendjében és eltökélt vágyunk, hogy a lehető legkedvezőbb áron bérelhess velünk. Ügyfélszolgálatunk örömmel fogadja kérdéseidet.